На конференції KMKSZ переобрали Брензовича і засудили дії української влади щодо зміцнення статусу державної мови та ліквідації подвійного громадянства

Захід відбувся під кураторством високопосадовців з Угорщини

На конференції KMKSZ переобрали Брензовича і засудили дії української влади щодо зміцнення статусу державної мови та ліквідації подвійного громадянства

У суботу, 8 квітня, в Берегові відбулась чергова, 28-а звітно-виборна конференція Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ, КМКС, KMKSZ). Зібрання прийняло спеціальну заяву, в якій засудило розпочаті ще восени минулого року "антиконституційні дії української влади", спрямовані на зміцнення статусу державної мови, які в цій організації наполегливо трактують як звуження прав і свобод національних меншин.

У дійстві, що проходило в Закарпатському угорському інституті, взяли участь голова Комітету Національних Зборів Угорщини з питань зовнішніх зв’язків Жолт Неймет, держсекретар, що відає питаннями національної політики Янош Арпад Потапі, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Єрне Кешкень,, депутати Європарламенту Андреа Бочкор і Томаш Месеріч,  уповноважений уряду Угорщини в співпраці з Україною Іштван Грежа, Генконсул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайл. Серед високопосадовців з України -  депутата Верховної Ради України від "Блоку Петра Порошенка" Василь Брензович, перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто, мер Берегова Золтан Бабяк та голова Берегівської РДА Іштван Петрушка.

Головою обласної організації КМКС одноголосно знову обрано на наступні три роки нардепа від владного "Блоку Петра Порошенка" Василя Брензовича.

"Товариство вважає, що звуження прав і свобод національних меншин стосовно вільного використання рідної мови, здобуття на ній відповідної освіти, випуску медійних видань, подвійного громадянства протирічать Конституції України та її зобов’язанням перед іншими державами, – йдеться у прийнятій декларації. – Водночас пропоновані "нововведення" означають суттєвий крок назад у сфері набутих прав національних меншин, порушують при цьому основні засади Конституції України та підписані нею з сусідніми державами угоди."

"Переконані, що зініційовані законопроекти стосовно національних меншин служать насамперед для відволікання уваги населення від серйозних економічних, соціальних та демографічних проблем, що спостерігаються в суспільстві. Останні лише далі посилюватимуть і так напружену ситуацію", – вважають автори декларації.

Тому правління Товариства наполягає, щоб українські владні структури якнайшвидше припинили замасковані під правові форми намагання звузити права національних меншин, натомість ліпше здійснили конкретні кроки для забезпечення прав і свобод останніх.

Натомість, конференція висловила подяку угорським державі та уряду за те, що вони протягом останніх років неухильно захищають інтереси закарпатських угорців і через багатосторонню підтримку у різних сферах допомагають вистояти у надзвичайно складному становищі й залишатись на рідній землі.

Товариство вітає надання Європарламентом безвізового режиму Україні, але засуджує одночасне з цим посилення контролю та перевірок на україно-угорському кордоні.

Фото KMKSZ

09 квітня 2017р.

Теги: КМКС, KMKSZ, угорці, Угорщина, Брензович

Коментарі

не дідо 2017-04-20 / 14:06:49
Уяви собі діду скільки би секунд прожила п'яна сука, котра б послала на х.. аксакала на Кавказі або в Азії.

На жаль у нас мало того, що самі не поважають старших людей, як це прийнято у світі, наші виціловують задницю приблудам із грошами.

теж дід 2017-04-20 / 07:11:40
Які тут дебати про високі матерії. Приводяться цитати класиків, цитується історія. Хто перший, Курка чи яйце, тобто слов'яни чи мадяри. Тут тема для дясятків дисертацій.

А я спостерігав 18 квітня просте та життєве на овочевому базарчику біля "Білочки" чи то біля "Вопаку".

Дідусь років за 70 зупинився біля овочевий рядів, де торгувала краснопика молодиця. Відібравши капустину, верхні листочки якої вже вчорніли, старий попросив продавчиню відірвати їх, бо вони нікуди вже не годяться. У відповідь, не відійшовша ще від великоднього угару, продавчиня заявила : "Бери старий як є, або йди на х.." Дід аж оторопів від такого хамства і заявив, що його вже не цікавить те, куди послала його продавчиня, а торгувати в любому випадку треба якісним товаром.

Аж тут появився молодик азербайжанської національності, ширший ніж вищий, і на кістлявій російській мові рекомендував діду: "Иди отсюда старый" На питання старого хто він такий, ця істота відповіла: "Хазяин".

Так що шановні поки ви тут дискутуєте, хто перший курка чи яйце, українці чи угорці, "хозяєва" для вас в Ужгороді уже азербайжанці, хоч ще й рідкісні ці істоти в нашім Срібнім краї.

миротворець 2017-04-18 / 11:55:10
Та не штовхайтеся, хлопчики й дівчатка !!!

Tibor 2017-04-18 / 10:35:52


Навіть наводячи цитати видатних політичних діячів, перекладайте їх на загальновживану в Україні українську. Коментарі іноземною мовою видаляються. Адмін


Мигаль Написав TIBOR end PANRIOT 2017-04-18 / 08:33:56
Чому вы брешете, ош хуны "запросили" слов"ян на Закарпаття. Пак, правдиво йе, што хуны Прибыли из-за Уралы Окупантами на нашу зимлю, свидительство чому йе турул на пиривалі. То раз. Другойе. Чому мадйаре, хранцузы, московиты мавут право на йовбикы, лепеновцы, баркашовцы, а укров вы лишайете такого права. Украм даже молитисйа ни мож по свойому у цирьквах Кирилы и Шашика. Факт. И тритойе. Кібы ни радикалы-нацики, то ваших подруг (можек вам май мило буде -тйолок) ужек три годы трахали бы бурйаты, чечены, а всякы иншакы московиты. Вспомнить Будапешт изирь дивйатьсто пйатдисйат шестого году!

Byby for tabory 2017-04-16 / 03:13:05
То цитата не пальмерстона ... А то цитата ... wincton churchill.

Byby 2017-04-16 / 03:08:46
(Витяг)... Соціальних та демошрафічних проблем.
Про демографічні проблеми в себе...хуни знають добре ... Але то не наша справа. Питання , хто просив чи уповноважує йіх займатись нашими проблемами і демографічним питанням в тому числі.
Так в нас є така проблема...особливо якщо взяти до уваги , гибель мирного населлення на передовій лінійі в зоні АТО , а також ті втрати військових ЗСУ ,від початку ведення бойових дій ....але яке відношення має до нашойі проблеми сусідня крайіна і кмкс зокрема.?

сорри 2017-04-15 / 02:24:07
Який ще має бути кращий аргумент на підтвердження потреби заборони подвійного громадянства в Україні?
Цей "український" держслужбовець склав присягу на вірність Угорщині - http://zakarpattya.net.ua/News/168937-U-odnoho-z-zatrymanykh-na-khabari-spivrobitnykiv-DFS-vyiavyly-uhorskyi-pasport

Астроном 2017-04-14 / 10:39:57
Чому до цього часу KMKSZ не засудила зміщення магнітних полюсів Землі і послаблення сонячної активності?

KCN 2017-04-14 / 09:30:56
Від сьогодні Президент, ВР і уряд не мають права прийняти ні одного закону або постанови без дозволу угорської громади Закарпаття в особі вельмишановного добродія Василя Брензовича. Є його санкція - є закон.

Tibor 2017-04-14 / 07:48:27
ВСІМ МИРНОГО ВЕЛИКОДНЯ НЕЗАЛЕЖНО ВІД НАЦІОНАЛЬНОЇ ТА КОНФЕСІЙНОЇ ПРИНАЛЕЖНОСТІ! ХАЙ ВСІ СВЯТКУЮТЬ ЯК СВЯТКУВАЛИ ЇХ ПРЕДКИ, ЗГІДНО СВОЇМ ТРАДИЦІМ!

закарпатець 2017-04-14 / 03:02:45
читачеві
Коли завгодно. Гарних свят!

закарпатець 2017-04-14 / 03:02:16


Це я, ви неуважні. "Візіонує" "на Закарпатті можливість "зачистки" від "угорськості", у тому числі й через кров" ваш цімбора "читач", який пропонує як приклад для наслідування досвід Південного Тіролю. А я йому якраз опоную.


закарпатець 2017-04-14 / 03:00:02
Чоловіче, ти погано поінформований. Фінляндія відстояла свою незалежність завдяки військовому генієві колишнього царського офіцера Густава Маннергейма, але, зрештою, ціною цієї незалежності стала втрата у війні частини території країни. Територіальні втрати має і Естонія, яка, крім того, разом з іншими країнами Балтії (Латвією і литвою) тривалий час перебувала під російською (радянською) окупацією і загрожена і тепер, навіть перебуваючи в НАТО.
Російські меншини в цих країнах є фактором постійної дестабілізації.
Білорусь вже повністю русифікована і, по суті, є маріонеткою Росії.

Pocorry 2017-04-14 / 02:22:12
Билорусия, Латвия,Естония, Финляндия поруч з такою гигантською краиною як Росия и не ще не щезли з политичнои карти свиту. Майже тому, що не мають етничних груп официально?

читач 2017-04-14 / 00:30:53
до Закарпатець:

давайте домовимось, продовжимо дискусію після Великодня.
Миру і злагоди всім громадянам в Краю і за його межами! Хай боронить вас Господь!

Це я 2017-04-13 / 17:58:56
до закарпатець

Ви візіонуєте в Закрпатті можливість " "зачистки" від "угорськості". У тому числі й через кров" ...?
Не помішає знати, на що можуть піти наші опоненти

закарпатець 2017-04-13 / 15:34:05


Не позиція українців, а позиція угорців, які вже знахабніли від того, що не відчувають спротиву від ослабленої революцією і війною України, є "тим камнем спотикання, який приніс країні теперішню незлагоду". В їх розумінні consensus - це так, як вирішили вони, а не консенсус у, власне, розумінні цього слова.

Те, що це не проблема українців, засвідчує той самий закарпатський досвід - на Закарпатті нема проблем ні з словаками, ні з румунами. Мутять воду і дестабілізують ситуацію виключно угорці, керовані з Будапешта, котрий, в свою чергу, підкеровується Москвою. І всі це чудово розуміють.

"Культура міжетнічних відносин в країнах, де культура і consensus є одинаково необхідні для всіх етнічних груп в одинаковій степені" є абсолютно різними у цивілізованій Європі - від Північної Ірландії і Країни Басків з їх національно-визвольною збройною боротьбою до певної якості стосунків на турецько-грецькому покордонні чи етнічних чисток в Югославії.

Той же Південний Тіроль пройшов довгу історію "зачистки" від "німецькості". У тому числі й через кров.

Ви цей сценарій пропонуєте Закарпаттю?


читач 2017-04-13 / 14:57:22
"... перебуває у своїх власних, неповторних геополітичних умовах ..."

Саме така позиція деяких україців, є тим камнем спотикання, який приніс країні теперішню незлагоду. Ще раз повторяю, ті самі українці, які думають, що тільки вони мають право на conditio sine qua non і відкидають consensus як базу до cohabitation, глибоко помиляються, їхнім шляхом досягти чогось розумного. Тому, повторюю знову: вивчайте культуру міжетнічних відносин в країнах, де культура і consensus є одинаково необхідні для всіх етнічних груп в одинаковій степені.

закарпатець 2017-04-13 / 12:59:18
"Не воювати, проявляти свою агресивність треба, а домовлятися" (с)

Саме так, Тіборе. А ви хочете здобути все в мирний час - пресингом і шантажем, а, не дай Бог, у війну - співпрацею з Путіним.

Домовляйся, неборе. Домовляйся

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини