Під час візиту на Ужгородщину держсекретар Угорщини підтвердив, що фонд Еде Егана підтримуватиме тільки "угорськомовних" закарпатців (ФОТО)

Левенте Модьор, який в уряді Угорщини відповідає за економічну дипломатію, 6 березня побував у 6 населених пунктах району, Чопі та Ужгороді.

Під час візиту на Ужгородщину держсекретар Угорщини підтвердив, що фонд Еде Егана підтримуватиме тільки "угорськомовних" закарпатців (ФОТО)

Він зустрівся з місцевими підприємцями, фермерами, виробниками сільськогосподарської продукції, які мають намір брати участь у другому етапі започаткованого урядом Угорщини так званого плану Еде Егана.

У актовому залі Часлівецької сільської ради, де була одна з передостанніх того дня зупинок держсекретаря, високопосадовець разом з директором Центру Еде Егана Маріанною Беркі розповіли про основні пріоритети другого етапу, деякі технічні вимоги до оформлення заявок, характерні помилки, яких допускаються учасники, відповіли на запитання присутніх.

"Двоє наших жителів подавали документи на матеріальну підтримку і на старті проекту,- розповіла сільський голова Часлівців Марія Рояк.- І обоє її отримали. Це послужило поштовхом і хорошим прикладом для інших. Переконана, що на теперішньому етапі бажаючих перевірити свою удачу буде більше".

Це підтвердили слушними запитаннями і уточненнями присутні в залі. Привернув увагу виступ на зібранні селищного голови Середнього Емериха Кріцкі, який цікавився можливостями участі в конкурсі не угорців, а представників інших національностей.

"Підтримуємо всіх без винятку закарпатців, але в рамках тепер виділених коштів не маємо змоги задовільнити потреби всіх мешканців регіону.- відповів Левенте Модьор.- Тому довелося вводити певні обмежуючі критерії й віддавати перевагу насамперед підприємцям, котрі володіють угорською мовою – їм легше підготувати необхідні бізнес-плани. Але в кожному конкретному випадку будемо підходити до справи індивідуально.”

Зараз фінансова допомога в першу чергу виділятиметься на розвиток підприємництва й аграрного сектору. Максимальна сума, яку не треба відшкодовувати, - 3 мільйони форинтів. Звичайно, можна подавати заявки і на 50 мільйонів, однак тут потрібна надсерйозна мотивація плюс 20 відсотків власних вкладень.

У деяких підприємців були нарікання на довгий термін розгляду заяв.

"Наші співробітники тут на місцях, і в Будапешті, оброблятимуть документи і в позаробочий час, і у вихідні,- заявив Левенте Модьор. - Але є певні процедурні вимоги, яких вимушені дотримуватись".

7 березня держсекретар роз’яснюватиме можливості участі у проекті в Мукачеві, трьох населених пунктах Берегівського району (Гать, Велика Бийгань, Батьово) і у Великій Доброні.

07 квітня 2017р.

Теги: Левенте Модьор, Угорщина

Коментарі

Tibor 2017-04-10 / 12:06:37


Ви знову провокуєте сварки з іншими коментаторами? Коментар видалено. Попередження. Адмін


сорри 2017-04-09 / 02:40:40
Ти клоун? :)))))

PATRIOT 2017-04-09 / 02:16:07
Для сорри. Ти маєш усвідомити, що твоя агресивна риторика пахне фашизмом та може бути кваліфікована згідно зі статею 161 КК України, як «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної... ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян...» В якості доказів можуть послужити і попередні твої коменти. Фактично, твої дії являються суспільно небезпечними, ти твориш злочин. Із злочинцями дискусії не ведуться.

Byby 2017-04-09 / 01:40:07
Byby абсотно погоджується з тим що написав ... sorry ...тому що в документі прописано одне...а з вас такойі офіційнойі особи декларується ( в обтічній) формі зовсім інше.
Власне це і є те , що byby писало..."гібридна інвазія".
За якою....читайте все спочатку в коментарях.
Залишається сподівтись що ,,закарпаття он лайн,, прослідкує і поінформує спільноту , про подальший перебіг подій.

сорри 2017-04-09 / 00:46:39
PATRIOT-у

"Чукча нє чітатєль, чукча - пісатєль" - це про тебе, неборе? :)))

У тесті інформації все чітко сказано. При чому - ключовим високопосадовцем Угорщини, відповідальним за ці питання. При чому - у відповідь на так само чітке запитання Емериха Крицького. То кому я маю вірити - Левенте модьору, чи якомусь фальшивому PATRIOT-у?

Зрештою, те, що мадяри в такий спосіб фінансово окучують сепаратизм на тій частині Закарпаття, котру, відповідно до своїх ревізіоністських мрій і васальних домовленостей Орбана з Путіним, хотіли б повернути собі першою, було відомо і без цього зізнання пана Левенте. І ця словесна казуїстика від псевдоPATRIOT-а вже не здатна приховати нічого. Навіть того, що, як тут вже було сказано іншими словами, він, в силу свого антиукраїнства, підпрацьовує в прислузі у мадярів. Нації, яка по факту тисячоліттями гнобила русинів Закарпаття і далі мріє про те саме.

Мадяри - нація європейська хіба за географією. По факту ж, азіати азіатами. Як і їх цімбори москалі. Їм збрехати - що дурному з гори скотитися. Путін же бреше без зупину. То чому б і Орбановим нукерам не записати в статуті одне, а по факту робити інше? Що заважає? Європейськість? Та срали вони на ЄС з самісінького вершечка шпилю свого парламенту. Добре, що бабло з німців і Ко зрубали вчасно, коли треба було... :)

П.....ту 2017-04-08 / 23:19:48
Перечитай ще раз заголовок статті ....хто і що сказав.?

PATRIOT 2017-04-08 / 23:10:46
Не треба брехати. Перед тим, як щось стверджувати, треба вивчити досконально питання, прочитати уважно документи іт.д. Але так зазвичай роблять тільки добросовісні люди та інтелектуали. На сайті фонду подана чітко вся інформація. Згідно п.1 Фонд надає допомогу підприємцям та заявникам з усієї області(жодного слова про національність). Якщо заявник бажає взяти участь у конкурсі, згідно п.6.4.треба написати проект на угорській мові(хто має досвід контактів з європейськими фондами знає, що вимога написання проектів на іноземних мовах присутня всюди ). Згідно п.6.5., всі заявники мають знати угорську мову для демонстрування та захисту проекту на конкурсі (аналогічно, хто має досвід контактів з іноземними фондами знає, що там обовязкова вимога знання іноземних мов, на власний розсуд фонду). Згідно п.7.е., заявник має подати на власний розсуд документ про знання угорської мови (аналогічно, така ж вимога в європейських фондів представити для участі в конкурсі кваліфікаційний документ з відповідної мови).Жодної дискримінації, все відповідає демократичним нормам та європейському праву.
Не спекулюйте і не сипте жовтою задрістю-ненавистю.

Byby 2017-04-08 / 22:24:14
Якщо хуни , будучи в євросозі не хочуть дотримуватись законів, (нормаивних положень ... актів) європейськойі хартйі це одна справа...
А те що діяльність фонду є по суті дмскримінацією по 2- положенням
1.за національно - етнічним походженням.
Про може сказати навіть студент юридичного факультету.
2.за мовною ознакою.

PATRIOT 2017-04-08 / 22:01:19
Що незрозуміло ? Уявіть, що в українській владі немає злодіїв та олігархів, тому вона добре дбає за український народ та захищає українців. То кому вона буде за кордоном допомагати, монголам, ефіопам, чи може бубуїнам ? Звичайно, вона буде підтримувати українців за кордоном. І навпаки, українська діаспора допомагає українцям на батьківщині. Якщо українцям можна, то чому угорці не можуть отримувати допомогу від своїх родичів ? І чому вони мають ділити цю поміч ще на когось, за котрих має турбуватися хтось інший ? Але є така бубуїнська ментальність: як сусіди - то "хунну", а як гроші роздають, - бігом до "хуннів" чергу займати. А як грошенят не дали, то "...примітивна-самодіяльність-нести відповідальність-акція-сепаратизму.." і т.д.

Byby 2017-04-08 / 18:21:19
Пишіть по темі....в даному випадку піднята дискусія про правомірність надання грантів ....виключно одній етнічній группі...і чи була ця акція узгодженою ...з якимось керівництвом ...відомством...чи адміністративною особою.
Чи ця акція є не що інше як примітивна самодіяльність хунського фонду на територійі Украйіни.?
Хтось конкретно повинен нести відповідальність...щодо діяльності цьогофонду який по суті проводить акцію сепаоатизму.?

сорри 2017-04-08 / 14:59:08
До obozryvatel'
Ніхто не змушує угорців в Угорщині, Румунії чи Словаччині володіти українською. Але для угорців держави Україна це має бути обов'зковим.

сорри 2017-04-08 / 14:57:26
Поляки у сусідній Львівській області точно не здійснюють таку наглу ревізіоністську політику, як мадяри на Закарпатті. Ви не побачите там ні такого засилля польських прапорів, ні аналогів турулів, ні безлічі меморіальних табличок і пам'ятників діячам з польських історії і культури. Ви не побачите там дофінансування від Польщі за "угорськість" в школах і польських вузів, де б навчали не української, а польської історії. Немає там аналогічного польського фінансування економічних проектів. Нема пресингу поляків щодо польської нацменшини через різного роду європейські структури, як це маємо у випадку мадярів в контексті елементарного наміру України розширити (до мінімальниї європейських стандартів) права державної мови. Нема засилля поляків у обласній владі. НЕМА ЗАЯВ ПОЛЬСЬКИХ ЧИНОВНИКІВ ПРО ПОТРЕБУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ АВТОНОМІЇ ПОЛЯКІВ В УКРАЇНІ.

Нема нічого з того, чим вже дістали мадяри на Закарпатті.

obozryvatel' 2017-04-08 / 14:28:03
А поляки яку політику мають в сусідній Львівській області? Ясно, що для ефективної комунікації мова є основна. Обвинувачувати 15 міліонів угорців в центральній Європі за те, що нерозмовляють українською мовою є нерозумне, тим паче, що угорці фінансують програми.

Олег 2017-04-08 / 14:15:33


Хамство і флуд. Повертайтеся до цивілізованої дискусії і теми коментування. Коментар видалено. Адмін


Олегу 2017-04-08 / 11:01:56
Це називається політика сепаратизму.

Byby для олега 2017-04-08 / 10:59:06
А ти що взагалі збаламутив ... Украйінці за Урал точно непойідуть....неа ... то не наша родіна.Наша земля тут.

Олег 2017-04-08 / 10:49:34
До БІбі....Ага мадяри за урал Україна для Українців ітд а коли гроші дають то чому тільки хунам...се Бібі називаєтся ліцемеріє.Нехай вам Порошенко гроші дає:)

Byby 2017-04-08 / 07:56:39
Це дуже нагадкє справу з прапорами...навішали і начіпляли де хочуть...(припускається що самочинно без всяких на то дозволів)...а в разі чого йдуть ноти протесту про дискримінацію...в той самий час коли виділять фінасові гранти ВИКЛЮЧНО хунам...ніяких ознак дискримінаційі украйінців ніхто небачить...
Чи вперто нехоче бачити.
Панове Ваша Думка.!?

Byby 2017-04-08 / 07:48:38
Захотілось фонду еде еганові повиплачувати фінасові гранти...добре ...але чому тільки хунам ...
Це відкрита дискримінація украйінців в Украйіні за гаціональною ознакою.Якщо дають фінасові гранти то пріорітет повинен визначатись на успішність підприємницького проекту... А не за національною ознакою.
Для чого в такий спосіб виокремлювати одних від інших ...вже сам факт чого свідчить про скоріш політичне підгрунтя а ніж про добросусідські (в повному сенсі цього слова), наміри.
І зновуж ... З ким особисто цей чудодійний фонд узгодив свойі акційі
...який по суті розділяє наших громадян на першу і другу категорію.

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини