Через земельний конфлікт і штовханину між кліриками УПЦ МП і вояками сесія Ужгородської міськради перевала роботу (ФОТО)

Головуючий на засідання міський голова Богдан Андріїв оголосив півгодинну перерву в засіданні.

Через земельний конфлікт і штовханину між кліриками УПЦ МП і вояками сесія Ужгородської міськради перевала роботу (ФОТО)

Сьогодні під час сесії Ужгородської міської ради сталася сутичка між церковниками УПЦ МП та вояками. Конфлікт виник довкола питання щодо поділу земельної ділянки на вул. Минайській.

Так, загадану землю, яка надана у користування Київському патріархату, мерія на вимогу представників Московського патріархату розробленим проектом рішення мала намір поділити між патріархатами. Однак, випереджаючи розгляд питання, вояки, присутні на сесії, звинуватили кліриків УПЦ МП у рейдерстві та захопленні землі.

Передбачаючи конфлікт, мер міста Богдан Андріїв зняв проект рішення з розгляду, однак, представники УПЦ МП посунули до президії, де зчинилася спочатку перепалка, а затим - і штовханина між вояками та церковниками Московського патріархату.

Відтак у засіданні сесії головуючий оголосив півгодинну перерву. Президія, депутати й присутні покинули залу засідань, натомість церковники залишилися у приміщенні читати молитви.

30 березня 2017р.

Теги: сесія, конфлікт, клірики, вояки, штовханина

Коментарі

Артур 2017-03-31 / 14:27:31
ой тотi попи, чудо роблять, а людей в церквi до чого закликають? А цей пуп В. Гуй НАПИВСЯ ЯК СВIНЯ I В СIЗО ЗАТРИМАНИХ БИВ, ЩО ЦЕ ЗА ПУП?

Зоро 2017-03-31 / 14:22:09
Сашко ПРАВИЙ на 1000%

Byby 2017-03-31 / 09:19:58
Ну так як вони виглядають...виникають велииииикі сумніви що вони проводять БДіння у постах з молиьвами .... на воді і окрайцю хліба......а на 4 фото один так виглядає як.....прости Господи.

Сашко 2017-03-31 / 08:51:30
Погоджуюсь, що московський патріархат давно пора гнати з Ужгорода. Але й УАПЦ - це та сама московська церква тільки назва інша. Ще й до того ганьба що в Ужгороді від УАПЦ аж два єпископи - і обидва сумнівної репутації. До речі, Бедь понад 10 років служив московському патріархату, а відтак хотів перейти в київський, його не прийняли то пішов до автокефалістів. Це нормально? Я православний, і за те, щоб був Київський патріархат!!!!!!, або взагалі церкву віддати Шашику. Інші в прольоті.

Сашко 2017-03-31 / 08:43:42


Коментар видалено за суперечки за Адміном. Відповідні дії з боку редакції на схожі закиди здійснюватимуться й надалі. Адмін


Адмін 2017-03-31 / 01:32:01
До Сашка

Груба помилка і безграмотність викладу у вас, а не в цій інформації. Бо земля від початку була виділена УПЦ КП, про що і йдеться в інформації. А те, що зараз довкола цієї ділянки конфліктують УПЦ МП і УАПЦ - це вже інша річ, яка в цій інформації і не заперечується.

Зоро 2017-03-30 / 21:49:23
Бля ну і нахали ті Московські попи. Всюди позахвачували... на шахті у ботсаду також вини захватили лем іномарки міняють потім

ІВАН 2017-03-30 / 20:41:48
Але ж якщо мова йде не про УПЦ КП, а про бедьову УАПЦ, то у чому проблема?, адже ж "по-факту" УАПЦ виступає на церковній "ниві" України, як агент-служниця Московського патріархату, особливо у боротьбі його проти Київського патріархату?

спостерігач 2017-03-30 / 20:32:05
думаю що релегійні переконання наших людей це серйозний предмет для вивчення спеціалістів. не можу зрозуміти як люди йдуть за цією жирною бридотою які топчуть все людське і Боже

до Сашка 2017-03-30 / 19:53:04
А те що Московія зігнала попівство з усіє області та обдурених бабок - це нормально? Я не фанат Бедя, але він стоїть на засадах Української цервки більше ніж промосковський Мамасуєв. До слова, студенти завжди були рушійною силою позитивних змін у суспільстві... А бабуськи нехай собі до Сидора ходять... Там храм великий, місця всім вистачить.

Сашко 2017-03-30 / 19:23:02


У статті груба помилка - конфлікт є між УПЦ МП та Автокефальною церквою, а не УПЦ КП. Ось тут об'єктивна інформація http://***********.ua/v-uzhgorodi-cherez-zemlyu-nazrivaje-mizhkonfesiinii-konflikt-foto

Автора цієї статті на перенавчання за безграмотність викладу.

УАПЦ в Ужгороді керує неадекватний В. Бедь, який і привів своїх студентів яких представляє як вояків АТО. Не підтримую жодну зі сторін, тому мені однаково що там хто з ким робить, але те що у статті вписали УПЦ КП - це не правильна інформація .


Дід Микола 2017-03-30 / 19:04:50
вот лохи сперечаються, якому аферисту віддавати своі гроші, громадський туалет там нормальний побудуйте, набагато більше користі буде.

В. Піпаш 2017-03-30 / 19:00:46
"Спекуляції" щодо хвороби дитини у моєму пості не було. Я, навіть, не вказав про що саме йдеться...
Але резюме таке: уже давним-давно (цій історії вже років тринадцять-чотирнадцять) тут мав вже стояти величний храм УПЦ Київського патріархату.

Землю - хоспісу! 2017-03-30 / 18:24:01
По великому рахунку ця земля повинна належати Українській церкві. І Якщо брати по-справедивості, то Київський патріархат в особі патріарха Філарета має на цю землю більше прав, ніж Московська чи якась інша церква. Інша справа, що в Закарпатті якось не склалося із єпископами Української церкви. То в один скандальчик влізуть, то в інший... А взагалі, щоб уникнути цимх суперечок, краще б взагалі віддали цю землю під хоспіс (якраз біля лікарні, і разом з тим за парканом, затишне місце...) Францисканці та греко-католики зробили б добру справу для людей, а московським прихожанам є де молитися. Слава Богу церков в місті вистачає!!!

Учасник 2017-03-30 / 18:16:02
Забавна історія ...можу уявити ,щоби було як би суніт перейшов до шийітів..
А в
Нас ходи з одної конфесії в іншу ,і нічого тобі не буде ...
А народ наш молодець ! Яких кабанів вигодував і продовжує годувати .

до В.Піпаша 2017-03-30 / 18:11:10
Дійсно, все так і було. Майже, все... Дійсно, Лесь Танюк та Володимир Піпаш цю землю (яку Кірпа розпорядився надати для потреб Київського патріархату)відвоювали із цупких лап Погорєлова. Щодо "значної" суми коштів на будівництво, то ця сума тільки ЧАСТКОВО покрила витрати із виготовлення повного пакету документів технічної документації на землю та будівництво і придбання богослужбових книг. Ця сума складала декілька тисяч гривень, але ж не десятків (!!!). Скільки коштує виготовлення документації - скаже будь-хто, якщо пробував це робити законним шляхом з відповідним погодженням всіх служб.А щодо переходу до о.С. до МП та хвороби дитини-то не треба цим спекулювати...Дитина народилась хвора, коли ще о.С. був у КП...

В. Піпаш 2017-03-30 / 17:50:17
Достатньо чітко пам"ятаю, як відбувалося виділення земельної ділянки, бо мав до цього стосунок.
Зазначена земля на поч. 2000-их була власністю Укрзалізниці. На прохання громади УПЦ КП (конфесії, яка ледь виникала у краї) тодішній, мабуть таки доброї памяті (із відомих причин смерті - інший термін застосувати не можу), її керівник Г. Кирпа розпорядився віддати цей шматок землі у комунальну власність м. Ужгорода з умовою про передання звідти громаді УПЦ КП для будівництва церкви. Землю передали (громада спорудила ту Хрест), але на "мера" Погорєлова нелетіли московські православні "круки", аби цю "землю під церкву" віддали УПЦ Московськомго патріархату. Погорєлов наказав виконкому це зробити.
Після цього до мене звернувся керівник громади священик - о."С" (до речі - дружина -журналістка, хто у нашому оточенні - той знає)
. Я, на той час був редактором газети, головою обласного Руху, а ще помічником-консультантом народних депутатів України від НРУ (а ще із багатьма - у ідеологічно-дружніх стосунках, що зрозуміло) . Тож, застосував можливі засоби (конфесійно я - греко-католик). В результаті - сл. п. - голова комітету Верховної Ради України з питань релігії та духовності, сл. п. Лесь Танюк влаштував певний бюрократично-політичний скандальчик, у результаті якого, Погорєлов був змушений був повернути ділянку громаді УПЦ КП. Було радісно: нарештфі УПЦ КП матиме ділянку в Ужгороді для будівництва. Після цього Патріарх Філарет виділив о. "С" достатньо значиму суму для будівництвва храму. Однак, потім відбулося неймовіпрне - "московські попи-круки" найшли "підхід" до о. "С." і він перейшов в УПЦ Московького патріархату. Вважаю, що за цю зраду, бо скілько зусиль було затрачено (це моя абсолютно приватна думка) не кажу, що від Бога, але, принаймні від долі ця людина дістала таку "кару", як батько" що не не можна про це зле говорити - журналісти знають). Я відтак настільки незручно себе відчував перед Танюком (я від нього "темпераментно!" неодноразово вимагав, а він після цього теж саме робив, а тут - так тяжко "відвоювали" землю, але - московським попаму).
"Земля" зависла, вже понад років п"ятнадцять. О. "С" начебто потім повернувся до УПЦ КП. Але не неї продовжують претедувати московські чорні круки. Днями довідуюся, що на цю землю вже претендує і В. Бедь, позаяк має якусь секту (наче о. "С" - уже там?). От така-то суть історії. Хто винен?

До Соломона. 2017-03-30 / 17:48:50
Правильно всі нехай моляться але не московські бойовики. підтримую.

Українець 2017-03-30 / 17:46:13
Московський Патріархат має повернути греко-католикам понад двісті храмів, тепер давати землю тим які чуже не повернули не правильно. Друге- це є Церква Кирила, Путіна та бойовиків на Донбасі.Правильно хлопці зробили-дати землю будь-кому але не ворогу, ця церква ворог нашого народу. А ці батюшки нехай покаються,

ІВАН 2017-03-30 / 16:54:03
Тот маскальський пуп, що на четвертому фото - уже на "котроиу місяці?" Чи то від "благодєнствія!?

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини