Брат і сестра вбили матір у Хусті, бо та погрожувала розповісти про вчинені ними злочини (ФОТО)

Хустським дітям, які вбили матір, оголошено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Брат і сестра вбили матір у Хусті, бо та погрожувала розповісти про вчинені ними злочини (ФОТО)

Як уже повідомлялося 20 лютого спільними зусиллями слідчих та оперативників Хустського відділу поліції спільно з слідчим управлінням ГУНП та рятувальників оперативно розкрито вбивство 42-річної хустянки. Правоохоронці встановили, що 15-річна дівчина та її 18-річний брат 19 лютого в 3 годині ночі вбили матір, загорнули її в покривало та майже три кілометри несли до річки на окраїні Хуста.

Як розповів старший слідчий, який займається даним кримінальним провадженням, Володимир Белов, 19 лютого до правоохоронців звернувся хустянин та повідомив про зникнення своєї дружини. Чоловік повернувся з роботи і його насторожив той факт, що жінки немає вдома у вихідний день. Поліція виявила в квартирі сліди, які могли свідчити про скоєння злочину. Крім цього, як повідомив Володимир Белов, двоє неповнолітніх дітей зниклої жінки поводилися підозріло. Обох запросили у відділ поліції, де брат і сестра розповіли, що вбили матір. Вони пояснили свої дії тим, що вона погрожувала заявити в правоохоронні органи про ряд злочинів, які вони вчинили.

Сусіди родини, в якій трапилася трагедія запевняють, що зовнішніх ознак неблагополучності у родини не помічали. Навпаки, вважали, що сім’я дуже хороша, діти віталися в під’їзді, були вічливими.

Класна керівник школи, де навчалася 15-річна дочка потерпілої, Ярослава Уйгелі розповідає: «У мене враження про неї хороше, як про ученицю. В 5-го класу я керівник і не мала з нею якихось проблем. Спокійна дівчина, ні з ким у класі не конфліктувала. Вчилася в міру своїх можливостей».

Наразі щодо дітей обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 20 квітні 2017 року. Обоє будуть направлені на судово-психіатричну експертизу. Слідство в даній справі триває, повідомляють у відділі комунікації поліції в Закарпатській області.

22 лютого 2017р.

Теги: вбивство, матір, брат, сестра

Коментарі

Марія К. 2020-05-14 / 16:37:22
Відповідь до Ніно 2017-02-26 / 14:12:42
Ваший коммент найсправедливіший!

сергій 2017-03-10 / 23:48:04
як звати цих дітей?

Небайдужий! 2017-03-02 / 12:52:03
у Ніно і їй подобних закінчився словесний запас :) Не поймуть они нігда што школа є фундаментом формування особистості, а відтак і нації. У них зарплати низькі :) но тим не менше оби устройитися вчительовати пара сотня доларівхабара за місце находиться)))

Відповідь до Ніно 2017-02-26 / 14:30:05
Будь-ласка, залиште коментар. Мені дуже цікава ваша думка стосовно вищеописаного.

Наперед дякую

Відповідь до Ніно 2017-02-26 / 14:12:42
Не пишіть абсурд! Я батько і була б моя воля, то надавав би освіту своїй дитині вдома. Сам був школярем у свій час і чудово усвідомлюю про що пишу!

Тільки педагог-непрофесіонал може заявити, що всі проблеми йдуть з сім"ї. Розумна людина розуміє, що все складніше. Спробую вам пояснити причину більшості соціальних конфліктів серед дітей шкільного віку. Не мені вам казати, що до ваших класів приходять дітки заможних іноді навіть дуже заможних і впливових людей і дітки з бідних родин та родин так званого середнього класу. Насправді тут і починаються проблеми, як правило. Так закладено природою, що діти мають дуже слабку і хитку психіку, легко піддаються впливу. Заможні дітки зазвичай зразу займають домінантну роль у класі і досить часто зневажають тих, хто гірший за них. От тут і починається... Бідніші приходять додому і деякі з них починають вимагати айфони, і різного роду інші гаджети, дорогий одяг і взуття. Інші не кажуть нічого батькам, але тим не менше розвивають у собі комплекс неповноцінності і зневагу до батьків, за те, що ті не можуть дати їм кращого і більшого. Деякі, намагаючись довести свою значущість починають курити, вживати алкоголь, вживати нецензурщину (іноді і на вчителів), а далі і наркотики, що в подальшому може призвсети до трагедій (так як це і описується в статті). Тут і повинні зіграти роль вчителі, класні керівники і шкільні психологи. В ідеалі вчитель-професіонал звертає увагу на спілкування серед однолітків і вбачаючи будь-який мінімальний тривожний сигнал, має вживати необхідних заходів. Батьки часто навіть не здогадуються, що в дитини проблеми, адже не бачить, що відбувається з нею за шкільними стінами і ні вчителі, ні дітки ніби не скаржаться. Яскравий цьому приклад заява кл. керівника дівчини, звинуваченої в вбивстві матері: "Нормальна дівчина, талановита, проблем з нею не було" і т. д. Крім того нам добре відомі випадки суїцидів в області серед підлітків та дітей шкільного віку, спричиненими принижуваннями з боку однолітків та дискримінацією з боку кл. керівника...


Вчителі, будь-ласка, стежте за ситуацією в класах. Не діліть діток на "білих" та "чорних" та не дозволяйте робити це їм. Так Ви допоможете запобігти багатьом проблемам, трагедіям і зробите спогади про школу набагато приємнішими. Пишу в надії, що зрозумієте свою важливість в процесі виховання дітей і усвідомите те, наскільки рівнопра"я серед діток важливе під час формування їх психіки та інтелекту. Все ж надіюсь...



ніно 2017-02-26 / 09:28:28
Ви шановні батьки коли дитині виповнюється 2\3 рочки віддаєте іі в садочок потім в 6 до школи і все на цьому ваше виховання закінчується причому вчителі повинні виховувати тільки вашу дитину ви здаєте дітей у школу і чекаєте що звідти повинна вийти дуже вихована і вчена людина без вашоі участі і коли стається трагедія то як би батьки не причому винні вчителі а запитайте себе шановні скільки ви приділяєте часу своім дітям чи коли дитина з вами хоче про щось говорити у вас справи або ви в інтернеті або дуже стомлені так що не шукайте винуватих на стороні у першу чергу винуваті батьки

Віктор Лар 2017-02-25 / 13:43:57
Я, як свідомий громадянин, напишу заяву в прокуратуру за фактом професійної недбалості адміністрації школи. Нехай розбираються хто і кому там продавав наркотичні засоби.

Йоні 2017-02-24 / 20:02:32
Тетяна, при чом туй хабарі??? В даному случаї йде мова про халатність педагогічних колективів. Бо думають ош їх робота заключаєся лиш у викладанні матеріалу ( і то абияк). А про контроль над обстановков у класі, школі нико і не споминать. Про психологічний стан учнів я вже нич і не кажу. А кидь дитина не успіває засвойити уроки то то їм ще й ліпше, бо будуть ся записувати на приватні платні уроки)))) ((((((((




Тетяна 2017-02-24 / 12:14:26
Те що є вина школи-очевидно...те що вина батьків- вони вже за це поплатилися.Але проблема в цілому в нашому суспільстві.Раніше вчитель вчив дітей , тому що він ВЧИТЕЛЬ...лікар лікував ,бо він дав клятву Гіпократа...і так далі...а сьогодні ми ніяк не хочемо позбутися давати хабарі, бо інакше до нас зовсім інше ставлення...ми оправдовуємо хабарі маленькими зарплатами...ми губимо свою людяність...і кожен має почати з себе...можливо тоді і не буде таких страшних випадків.

Небайдужий! 2017-02-24 / 11:58:35
Да і чогось на наркотики підсідають і начинають курити не дома, а у школі. Інтересно чого...!

.... 2017-02-24 / 09:21:58
Як може учень сприймати вчительку за авторитет, якщо та є серед його друзів в соц мережах? Як може учень сприймати вчительку за авторитет, якщо бачить її селфі з глибокими декольте і надутими губками? Як може учень сприймати вчительку за авторитет, якщо бачить як вона тусується на дискотеках? А ніяк! От вам і реалії сучасної школи...(((((

Закарпатка 2017-02-24 / 09:09:58
Попередній коментар адресовано злісному захиснику наших освітян - надії нації :) (коментатору 2017-02-24 / 08:05:35)

Закарпатка до попереднього коментатора 2017-02-24 / 08:48:12
:) Ще раз повторю як би Ви не намагалися виправдовуватися ПРАВДА ЗАЛИШАЄТЬСЯ ПРАВДОЮ!!! P.S: Часів совка я вже не застала...

Дуже раджу Вам подивитися :)
https://www.youtube.com/watch?v=AcQUxRLBTmY



пенсіонер 2017-02-24 / 08:42:50

Кому, вибачте, я на 8 годин на добу (40 годин на тиждень!) довіряю виховання своїх онуків???

Ви над цим замислювались? Ваші діти, діти родичів вчаться у цій школі?

пенсіонер 2017-02-24 / 08:36:00

А до чого тут "совок", шановний(-на), "Попередньому коментатору 2017-02-24 / 08:05:35"?

Ви можете чітко відповісти на питання: несе адміністрація школи, класний керівник відповідальність за своїх учнів чи ні?

На мою приватну думку, так. І юридичну (згідно ЗУ Про освіту), і громадянську (відповідальність перед громадою) і моральну (тому що самі батькі).

Так яку міру відповідальності Ви "наміряли" "педагогам", які виховали вбивць, наркоманів та, вибачте, проститутку за дозу?

А про інцест між братом та сестрою Ви нічого не чули?
А я вже чув!

І як мені онуків відправляти у цю школу???

Попередньому коментатору 2017-02-24 / 08:05:35
Судячи з вашого коментаря, ви - номенклатурник часів совка. І вельми по ньому ностальгуєте...

ДО 2 пенсіонер від закарпатки 2017-02-23 / 23:34:46
Зважаючи на Ваші коментарі, Ви маєте відношення до школи, тому Ваше прагнення виправдати її зрозуміле. Але все ж давайте дивитися правді у вічі!!! Всім нам відомо, як відноситься до своїх професійних обов"язків більшість наших доблесних освітян (слово "більшість" я підкреслюю, честь і хвала виняткам).

Що означає Ваша фраза : "вчителі їм наркотики продавали? Хоча... При таких зарплатах..." ???
По-перше)Якщо вчителі не продають наркотики, то це не свідчить про те, що вони вже апріорі хороші педагоги.
По-друге) Зарплати низькі? І що??? Обираючи собі професію, всі ми знаємо на яку платню зможемо розраховувати. Отже ані учні, ані їх батьки на жаль не впливають на суму заробітку освітянина. Виявив бажання стати вчителем, то і виконуй свою роботу сумлінно (як того вимагає п. 1 статті 55 закону України «Про освіту»), а ні - то звільняйся! Тому сарказм тут недоцільний, шановний (на) 2 пенсіонер.

І ще ну дуууже хочеться додати: Школа виховує дітей разом з сім"єю від того моменту, коли дитина приходть в перший клас! Так, так - саме ШКОЛА!!! Дитина 6-8 годин на добу перебуває не з батьками, не з нижчезгаданими укуреними депутатами, політиками найвищого рангу, не з валютчиками, а в ШКОЛІ, де як правило і наживає більшість комплексів!!! БАТЬКИ ДОВІРЯЮТЬ СВОЇХ ДІТЕЙ ОСВІТЯНАМ! Думаю це розуміє кожна гомосапієнс, якій притаманно логічно мислити! Чому дозволяють "понтовим" учням приносити айфони до класу? Чому не піднімуть питання на глобальному рівні про запровадження шкільних форм задля уникнення дискримінації? А???

2 пенсіонер 2017-02-23 / 19:37:02
Учителі їм наркотики продавали? Хоча... При таких зарплатах... Я ж кажу: на кіл і четвертувати вчителів, директора, завучів і педагога-організатора заодно.
А якщо серйозно, то тут питання до багатьох, до суспільства загалом. Не може вчитель із його упослідженим становищем у нашому соціумі бути авторитетом для підлітка, який бачить укурених депутатів, політиків найвищого рангу з мордами валютчиків і слідами смужок від спортивок з 90-их, коли слово "авторитет" в нас швидше сполучається зі словом"кримінальний", ніж з "моральний". Не треба перекладати вину з хворої голови на ще більш-менш здорову.

пенсіонер 2017-02-23 / 18:09:06

Ніхто, "2 пенсіонер 2017-02-23 / 17:18:23", не знімає відповідальності з батьків.
Вина батьків цих дітей очевидна і безсумнівна.

Але те, що діти цієї родини (колишній випускник та учениця цієї школи!) вживала наркотики (курили траву, як мінімум!), про це однозначно було відомо однокласникам. Про це вже гудить цілий Хуст!

А класний керівник, адміністрація школи чомусь не були в курсі...

Ви серйозно вважаєте, що до цих "педагогів" взагалі не має бути питань? І вони і надалі мають "сіяти вічне"?

Питання про професійну честь, громадянське сумління та мораль цих людей, навіть не хочу зачіпати...

Сумно. Дуже сумно...



2 пенсіонер 2017-02-23 / 17:18:23
Ну так, звісно! Це вчителі і школа абсолютно в усьому винні! На кіл іх, потім - привселюдно колесувати і четвертувати, зняти про це сюжет і показувати на всіх учительських зібраннях, щоб інші боялися вчити дітей убивати своїх батьків. А то геть ці вчителі-суки совість втратили! На кожному уроці вчать вбивати!
А може, досить вже на школу з вчителями усіх собак вішати? Може, почнете нарешті розуміти, що все - із сім'ї, почнете розмовляти зі своїми нащадками, книжки їм купувати замість крутих айфонів? На концерти водити, в церкву? А??

НОВИНИ: Кримінал

10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
» Всі новини