Пауерліфтери та стронгмени Закарпаття звернулися до міністра спорту і влади області, щоби не втратити спеціалізований спортзал (ФОТО)

В Ужгороді відбулася прес-конференція, головною темою якої стала ситуація з відомим спортивним залом «Олімп», який працює на базі спорткомплексу «Юність». Спортсмени, а це пауерліфтери, стронгмени, представники інших видів спорту оприлюднили звернення до Міністерства молоді та спорту України, обласної влади із закликом допомогти із конфліктною ситуацією, що склалася довкола спортзалу, який вони орендують в СК «Юність».

Пауерліфтери та стронгмени Закарпаття звернулися до міністра спорту і влади області, щоби не втратити спеціалізований спортзал (ФОТО)

За словами спортсменів, кілька десятків професіоналів, серед яких чемпіони України та світу можуть втратити майданчик для занять, єдиний в області, який спеціально облаштований для занять пауерліфтерів та стронгменів через дії керівництва СК «Юність». Тут також займаються військові АТО та закарпатські гандболістки. 

Деталі справи представники клубу повідомили на прес-конференції та оприлюднили звернення. Сергій Олеоленко, майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон Європи та світу з пауерліфтингу, рекордсмен України та світу, багаторазовий призер Закарпатського силового турніру «Карпатський Медвідь» оприлюднив звернення до Міністра молоді та спорту, керівництва Закарпатської ОДА та облради. До слова, звернення підписали вже понад 100 осіб.

«Просимо створити експертну комісію, яка б встановила адекватність та об’єктивність визначеної орендної плати з боку дирекції СК «Юність» для тренажерної зали «Олімп». Зокрема, за останні місяці вона зросла з 5897,70 грн. за місяць (149 м.кв.) до близько 15000 грн. Така плата значно перевищує дохід спортивного клубу, - йдеться у зверненні. - Зауважимо, що тренажерний зал «Олімп» є єдиною в обласному центрі спортивною залою, що спеціалізується на тренуваннях спортсменів з пауерліфтингу та атлетів-стронгменів. Відвідувачі клубу є переможці та учасники обласних, регіональних, національних та міжнародних змагань з зазначених видів спорту. Також у залі безкоштовно проходять силову підготовку спортсмени збірних команд з гандболу, дзюдо та самбо. Щорічно тут проводяться без плати за оренду змагання з пауерліфтингу серед інвалідів».

За словами Сергія Олеоленка, сьогодні у залі розміщено для тренувань спеціалізоване обладнання, яке не мають традиційні фітнес-зали, зокрема, пауерліфтерські штанги, помости, тренажери для стронгменів. Тому підвищення ціни на оренду приміщення, призведе до закриття спортивної зали та до зриву тренувального процесу спортсменів, які готуються до національних та міжнародних змагань. 

Сергій Варга, адміністратор спортклубу, учасник чемпіонатів України зі стронгмену розповів, що у 2009 році, коли спортсмени почали орендувати приміщення, воно було у катастрофічному стані. Хлопці зробили за власні кошти ремонт, закупили обладнання. «Адміністрація СК «Юність» казала, що через 2 роки відшкодує все за рахунок орендної плати. Але нічого такого не відбулося, орендна плата тільки зростала відповідно до індексу інфляції. 20 січня цього року ми отримали документ, що немає заборгованості. А вже після того ми отримали папір з перерахунком оренди за  листопад- грудень заднім числом, і борг 15 449 грн. згідно з невідомою експертною оцінкою. Керівництво СК «Юність», яке обіцяло зменшити оренду, збільшило її майже утричі», - каже Сергій Варга. 

Сергій Олеоленко запевнив, що вивчив приблизну вартість подібних приміщень в Ужгороді, які належать до комунальної власності, там ціни менші у рази. «А наше приміщення оцінили у 650 грн. за м.кв., за подібне наприклад, на вул..Перемоги за 131 м.кв. платять 1300 грн.», - каже спортсмен. При цьому, в розрахунки орендної плати орендодавець включив і майно платника, хоча все закуплено не за кошти спорткомплексу. 

Доповідачі також подивувалися, чому кошти, які вони платять за оренду, перераховуються у Київ, якщо приміщення СК «Юність» це комунальне майно області, та вбачають зловживання збоку керівництва спорткомплексу.  

Спортсмени очікуватимуть реакції влади та обіцяють довести справу на корить спортсменів, повідомили Закарпаття онлайн в Ужгородському прес-клубі.

17 лютого 2017р.

Теги: спортзал, пауерліфтери, стронгмени, звернення

НОВИНИ: Соціо

11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
23:14
/ 4
Рік Августина Волошина
» Всі новини