Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків відлиги на території Закарпаття станом на 17:00

Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 17:00 3 лютого 2017 р.

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків відлиги на території Закарпаття станом на 17:00

Гідрологічна ситуація

За даними автоматизованих вимірювальних станцій АІВС ТИСА на протязі дня 3 лютого продовжувались дощі інтенсивністю 5-10 мм, температура повітря не знижувалась  на позначках +10 +6 тепла. Продовжується сніготанення. На всіх річках проходить льодохід на фоні підйомів рівнів до 1,5- 1,8 м переважно в межах корінних берегів  з утворенням льодових заторів на поворотах та мостах, з початковим виливом сніготалих вод на незахищені ділянки автодоріг та заплави.

Очікується продовження дощів, місцями сильних, на річках продовжиться процес скресання льоду, льодохід, руйнування утворившихся заторів льоду та утворення нових на інших ділянках річок з швидкоплинним підвищенням рівнів на 0,5 – 1,5м.

Небезпечна ситуація очікується в нижніх течіях Боржави, де буде відбуватися підвищення рівня води на 2.0 -3.0м, з виходом води на заплаву досягненням та перевищенням ІІ та ІІІ ступеню протипаводкового захисту, можливим підтопленням заплавних сільгоспугідь сіл Заріччя, Камянське, В.Комяти та заплавної автодороги Виноградів-Шаланки.

Дії водогосподарських організації

Водогосподарські організації працюють в посиленому паводковому режимі.  Встановлено цілодобове чергування. Ведеться постійне спостереження за станом ГТС та обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.

Водогосподарські організації зосереджені на безаварійному  пропуску паводків на державних гідротехнічних спорудах, одночасно з цим надається допомога місцевим органам влади на аварійних роботах по розбиранню льодових заторів, водовідведенню,  локалізації підтоплень та інших запобіжних заходів на яких від водогосподарськіх  організацій задіяно біля 200 працівників, 21 одиниця техніки, для виконання попереджувальних та локалізаційних заходів витрачено біля 1500 мішків та 20м3 сипучих матеріалів. Окрім того понад 100 працівників здійснюють контроль за закріпленими та паводко-небезпечними ділянками по всій території області.

Всі 30 стаціонарних та 25  пересувних насосних станцій, насосів та мотопомп підготовлені до роботи.

Включено у роботу насосну станці №22 Латорицької осушної системи в с.Холмці Ужгородського району. Встановлено та працюють 4 пересувні насосні станції.

В ур.Завадка с.Великі Ком’яти Виноградівського району для відкачки паводкового стоку та попередження підтоплення силами Виноградівського МУВГ встановлено та включено у роботу дві пересувні насосну станцію, задіяні 8 працівників відомчої аварійної бригади 1 автокран та 1 трейлер.

Для проведення заходів по попередженню підтоплення проводиться підготовка до встановлення в районі с.Зняцево Мукачівського району пересувної насосної станції, завезено 500 мішків та 5 м3 сипучих. Працює аварійна бригада Мукачівського МУВГ – 8 чол. та 2 одиниці техніки .

Силами Берегівського МУВГ готується до встановлення 1 пересувна насосна станція для відкачування поверхневого стоку в районі між сс.Вільхівка Іршавського району та Гребля Берегівського задіяно 2 одиниці техніки та 10 чол. аваріної бригади.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Режимів експлуатації в період паводків – проводилася акумуляція паводкового стоку. На сьогодні у водосховищах осушних систем, що мають комплексне використання  заакумульовано до 7,2 млн.м3 (максимальний об’єм акумуляції 5% паводку складає 22,5 млн м3). В міждамбових просторах річок що утворюють акумулюючі польдери (нижні течії Латориці таТиси ) утримується до 90 млн.м3 паводкового стоку. Все це забезпечує захист від затоплення паводковими водами 183,7 тис.га  низинних територій області.

Інформація про підтоплення, льодові затори та заходи по їх ліквідації

На р.Уж та Тур’я відбувається руйнування льодового покрову та проходить льодохід  з утворенням навалів льоду та льодових заторів без підвищення рівнів води.

На розбиранні заторів льоду в с. Тур’я  Поляна  Перечинського району працювало  2 одиниці техніки та 6 працівників аварійних бригад сільської ради та Ужгородського МУВГ. Затор ліквідовано.

В Ужгородському районі на трасі Чоп–Ужгород біля м.Чоп між старим та новим мостами оглядачами В.Доброньської експлуатаційної дільниці виявлено 12 дерев, які впали в русло р.Латориця. Для запобігання утворення льодового затору на даній ділянці  річки працює аварійна бригада В.Доброньської дільниці в складі 12 чоловік та залучено 2 одиниці техніки.

В с. Керецькі та с.Березники Свалявського району на р.Боржава  утворилось два затори по 500м. На ліквідації заторів працювало 15 працівників Мукачівського МУВГ та 2 одиниці техніки.

В с.Кольчино Мукачівському району на р.Визниця утворився льодовий затор на ділянці 600 м – від автододорожного моста до водозабірних спруд Мукачівського водоканалу. Відбувся вилив води на вулицю підтоплено 10 дворогосподарств. На ліквідації затору працює 1 екскаватор ВАТ ПМК-77 та 5 чол. аварійної бригади. Для попередження підтоплення на локалізаційної лінії завезено 1000мішків та 10м3 сипучих.

В с.Н.Бистрий Хустського району на р.Ріка потужний льодовий затор довжиною 3-4 км висотою 3-4 м, на якому передбачалось проведення підривних робіт поступово самоліквідувався.

В с.Липча Хустського району на  р.Осава за рахунок підйому рівнів на льодовому заторі відбувся вихід води на заплаву та підтоплення 100 дворогосподарств. Виноградівським МУВГ виконуються роботи по розборці затору задіяно 1 екскаватор.

В Рахівському районі на р.Тиса в с.Луг і с.Ділове (Хмелево), та с.Богдан на р.Біла Тиса льодові затори самоліквідувалися.

В с. Велика Уголька Тячівського району на місцевій річці Велика Уголька потужний льодовий затор, що супроводжувався підняттям рівнів води та підтопленням 2 дворогосподарств,  ліквідовано після проведених підривних робіт піротехніками ДСНС.

В с.Широкий Луг Тячівського району паводковими водами р.Лужанка  відбувається підмив місцевої сільської дороги до присілків Пригід та Фонтеняси.

Між сс.Вільхівка Іршавського району та Гребля Берегівського району у міждамбовому просторі р.Боржави підтоплено 150 га сільгоспугідь, почався перелив автодороги Мукачево –Рогатин шириною 50м шаром 5см.

Відділ техногенно-екологічної безпеки БУВР Тиси

03 лютого 2017р.

Теги: відлига, ліквідація

Коментарі

Вуйко 2017-02-03 / 23:11:11
Всі міні Геси Ковачів Кіловольтів Руннер фірми і Чіжмаря Киніва треба заборонити раз і назавджи

Майже бистрянин 2017-02-03 / 21:07:02
Доречі і міст на Бистрому забрало над дамбою! Слава Голові села який дозволив дамбу ставити. Ні риби, ні спокою селянам не має. Роки 3 і дороги Хуст-Міжгіря не буде.

Буркуш 2017-02-03 / 20:54:12
Порядка і справедливоті ТУТ не буде ніколи!!! Жріть та існуйте далі, бидло.

Адмін 2017-02-03 / 20:53:33


Так, +60 - це справді занадто) Виправили одрук, спасибі за підказку


Еколог 2017-02-03 / 20:33:01
Мовчать не тільки в Н.Бистрому, чогось мовчать і в Т.Поляні на Перечинщині. Чогось саме більше на цей раз лиха зазнали жителі в тих місцях де побудовані Міні Гес. Випадковість? Не думаю, привикли нувориші на людському хребтови бабло заробляти. Народ їм по барабану.

кат 2017-02-03 / 19:27:22
У НБистрому причина лиха МініГЕС, чого мовчете бистряне?????

Одрук! +60 тепла - багатувато буде! Сахара! 2017-02-03 / 19:01:40

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини