Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків відлиги на території Закарпаття станом на 8:00 (ФОТО)

Впродовж минулої доби на території Закарпатської області спостерігалося погіршення погодних умов. Внаслідок цього на території області сходили лавини та підтоплені дворогосподарства в окремих населених пунктах.

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків відлиги на території Закарпаття станом на 8:00 (ФОТО)

02 лютого о 12:10 в оперативно-рятувальну службу поступило повідомлення про сходження трьох снігових мас (загальний об’єм близько 85 мз) на автошлях  місцевого значення поблизу с. Вільшани, Хустського району. Як наслідок, рух транспортних засобів  було припинено повністю. О 13:20 сніг з дорожнього покриття розчищено, рух транспортних засобів забезпечено в обох напрямках.

О 12:32 зійшла снігова лавина (загальний об’єм близько 150 мз) на автошлях місцевого значення поблизу с. Нересниця, Тячівського району. Рух транспортних засобів було припинено в обох напрямках. О 14:40 сніг з дорожнього покриття розчищено, рух транспортних засобів забезпечено в обох напрямках.

О 15:00 - сходження снігової лавини (загальний об’єм близько 120 мз) на автошлях місцевого значення поблизу смт Усть-Чорна Тячівського району. О 16:40 сніг з дорожнього покриття розчищено, рух транспортних засобів забезпечено в обох напрямках.

Близько 15:12 виникло сходження снігової лавини (загальний об’єм близько 20 мз) на автошлях державного значення Н-09 Мукачево - Рогатин, поблизу с. Костилівка, Рахівського району. Як наслідок,  рух транспортних засобів було обмежено та здійснювався у реверсному режимі. О 15:30  сніг з дорожнього покриття розчищено, рух транспортних засобів забезпечено в обох напрямках.

О 19:25 – зійшла снігова лавина (загальний об’єм близько 60 мз) на автошлях державного значення Н-09 Мукачево - Рогатин, поблизу с. Ділове, Рахівського району. О 21:45 сніг з дорожнього покриття розчищено, рух транспортних засобів забезпечено в обох напрямках.

О 20:05 виникло сходження снігової лавини (загальний об’єм близько 30 мз) на автошлях місцевого значення, поблизу с. Розтоки Рахівського району. О 21:15 силами місцевого населення та техніки Рахівського ДЕД сніг з дорожнього покриття розчищено, рух транспортних засобів забезпечено в обох напрямках.

02 листопада о 19:10 внаслідок танення снігу та сильних опадів, а також через захаращеність придорожніх канав, зливних стоків, сталося підтоплення 15 приватних дворогосподарств (висота води близько 15 см.) у с. Пасіка, а також перелив води протяжністю 100 м. через дорожнє полотно автошляху міжнародного значення М06 Київ-Чоп, поблизу с. Голубине Свалявського району. 

До 22:20 у с. Пасіка  захаращеність придорожніх канав розчищена, зведено тимчасові укріплення мішками з піском та  проводився відвід води з території підтоплених домогосподарств. Як наслідок, вода зійшла самопливом. Загроза підтоплення житлових будинків ліквідована, відселення громадян не проводилась. 

У с. Голубине захаращеність придорожніх канав розчищена. Рух транспортних засобів по даній ділянці автошляху не припинявся.

До ліквідації наслідків негоди залучалося: Свалявський РВ У ДСНС України у Закарпатській області (2 од. техніки, 8 о/с), Свалявський ДЕД (2 од. техніки, 2 чол.), місцеве населення (2 од. техніки, 20 чол.), ГУ НП України в Закарпатській області (2 од. техніки, 4 о/с).

03 лютого о 03:40  через утворення льодового затору на річці Боржава, в с. Бронька Іршавського району по вул. Станційній вода підтопила 1 житловий будинок та близько 20 приватних домогосподарств (висота води складає близько 30-50 см.). 

В будинку проживали 4 особи, з них 1 дитина. На даний час всіх його мешканців евакуйовано та переселено до родичів. 

О 04:50 відбулося засідання Міжвідомчого штабу з ліквідації даної події під головуванням голови Іршавської РДА. До місця утворення льодового затору направлено відділення групи піротехнічних робіт АРЗ СП УДСНС України у Закарпатській області.

До ліквідації наслідків негоди станом також залучено - 2 од. техніки та 10 чоловік особового складу Іршавського РВ УДСНС України у Закарпатській області, 3 чоловік  Іршавського гірського пошуково-рятувального відділення, 20 чоловік від місцевого населення та підрозділи ГУ НП України в Закарпатській області. 

У ДСНС України у Закарпатській області

 
03 лютого 2017р.

Теги: ліквідація, відлига

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
10:45
У Кричові Буштинської громади донька, випадково проходячи повз, врятувала свою 77-річну матір з пожежі
00:02
/ 1
У Неліпині Мукачівського району Volkswagen на швидкості проломив стіну і влетів у будинок
» Всі новини