Винороб Ковач створив перше на Закарпатті шампанське "Ужгород" (ФОТО)

Нова візитівка краю виготовлена класичним методом без штучного додавання вуглекислого газу.

Винороб Ковач створив перше на Закарпатті шампанське "Ужгород" (ФОТО)

Перше закарпатське шампанське виготовлене з класичних сортів винограду "Шардоне" та "Совіньйон блан" урожаю 2013-го року.

– Я застосував класичний метод виробництва, коли шампанізація відбувається в кожній окремій пляшці. Так як це роблять у регіоні Шампань у Франції. Воно витримане 3 роки, - розповів Олександр Ковач.

Починаючи з 2008-го року 5 років поспіль винороб експериментував, вчився і за цей час назбиралося біля 3000 пляшок шампанського, які ніколи не надійдуть у продаж. І тільки у 2013-ому вдалося створити перші 500 пляшок справді хорошого шампанського брют, яке і отримало назву "Ужгород". Відтоді щороку закладається нова порція напою, наприклад, з урожаю 2014-го року вже вийде більше 1000 пляшок.

– Я задумував його як своєрідну візитівку міста. І наразі на нього є попит, хоча ми виставляємо у продаж тільки по 50 пляшок щомісяця. Є люди, які бажають презентувати рідним чи друзям справді якісний продукт, - говорить О.Ковач.

Одна пляшка напою коштує 350 гривень, така ціна обумовлена доволі затратним процесом виробництва. Придбати його можна поки тільки у дегустаційному залі "Шардоне" в Ужгороді. А незабаром Олександр Ковач презентує ще одне шампанське – мускатне напівсолодке.

До речі, чудовим доповненням до шампанського "Ужгород" стане однойменний торт від Валентина Штефаньо, який вже встиг завоювати серця любителів солодощів. 

Мукачево.нет. Фото - з соцмереж

26 січня 2017р.

Теги: шампанське, Олександр Ковач, винороб

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини