У Мукачеві відзначили День Соборності України та 71-у річницю утворення Закарпатської області (ФОТО)

Сьогодні, 22 січня, мукачівці, разом з усією країною відзначають дві знаменні дати в історії українського народу — День Соборності України та 71 -у річницю утворення Закарпатської області.

У Мукачеві відзначили День Соборності України та 71-у річницю утворення Закарпатської області (ФОТО)

У приміщенні виконавчого комітету Мукачівської міської ради, за участі представників інститутів громадянського суспільства та керівництва Мукачівської міської ради відбувся урочистий круглий стіл, присвячений цим святковим подіям. 

З доповіддю “День Соборності України та 71-а річниця утворення Закарпатської області” перед присутніми виступив секретар Мукачівської міської ради Іван Маняк.

Виступаючий зупинився на головних віхах державотворення, звернувши головну увагу на Акті злуки Української Народної Республіки  та Західноукраїнської Народної Республіки, яка була проголошена 22 січня 1919 року у Києві на майдані біля Софіївського собору, І-му Всезакарпатському з’їзді, який відбувся 21 січня 1919 року у місті Хусті, на якому закарпатські делегати проголосували про возз’єднання з Україною, Карпатській Україні 1939 року, Маніфесті І-го з’їзду Народних Комітетів Закарпатської України, який було ухвалено 26 листопада в приміщенні міського кінотеатру Мукачева, Договору між Чехословацькою республікою і СРСР від 29 червня 1945 року про Закарпатську Україну, який відіграв визначальну роль в остаточному вирішенні долі Закарпаття та Указі Президії Верховної Ради УРСР, затвердженого Указом Президії Верховної Ради СРСР “Про утворення Закарпатської області в складі Української РСР” з центром у місті Ужгороді.  

Доповідач також звернув увагу на те, що і сьогодні ми повинні відстоювати та зміцнювати нашу державу, як робили це наші предки, як робили наші сучасники — Герої Майдану та АТО. Він закликав присутніх та всіх мукачівців  робити все для того, щоб українська земля була щасливою та рідною для всіх людей незалежно від їхньої національності, передав щирі вітання зі святковими подіями від міського голови Андрія Балоги, Мукачівської міської ради та її виконавчого комітету. 

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих борців за волю України, після чого Голова МО “Рада Почесних громадян міста Мукачева”, Почесний громадянини Мукачева Федів Євген Теодорович , голова МО ВУТ “Просвіта” ім.Тараса Шевченка, Почесний громадянин Мукачева Софілканич Василь Ілліч, голова МО ВУТ  “Союзу українок” Оленушинець Людмила Іванівна, заступник голови МО ВУТ  “Просвіта” ім.Тараса Шевченка Колодій Роман Миколайович, депутат міської ради Переста Олександр Михайлович, голова МО “Клубу старійшин”, Почесний громадянин Мукачева Маркулін Василь Юрійович, голова МО ім. О.Духновича Бисага Сергій Костянтинович, голова ГО “Молодіжні ініціативи Закарпаття”, бронзовий призер Паралімпійських ігор Соболь Денис Сергійович поділилися  думками з нагоди святкових подій та  привітали мукачівців з вікопомними датами.

На завершення присутні виконали Державний Гімн України “Ще не вмерла Україна” та відвідали місця, пов’язані з видатними діячами України. Зокрема віночки в національних барвах були покладені до меморіальних дошок Михайлу Грушевському та Августину Волошину, до пам’ятного знаку “Усім борцям за волю України” та пам’ятного знаку “Героям Небесної сотні”.

Відділ з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Мукачівської міської ради для Закарпаття онлайн

22 січня 2017р.

Теги: соборність, Мукачево

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини