Спортсмени-орієнтувальники закрили сезон відкритим чемпіонатом Закарпаття пам'яті полеглих воїнів АТО (ФОТО)

В останній вікенд осені в Іршаві стартами у відкритому чемпіонаті Закарпаття, присвяченому загиблим воїнам АТО, закрили сезон 2016 року спортсмени-орієнтувальники.

Спортсмени-орієнтувальники закрили сезон відкритим чемпіонатом Закарпаття пам'яті полеглих воїнів АТО (ФОТО)

Всі учасники, а їх було майже півтори сотні, були поділені на вікові групи, переможці визначалися на середній та спринтерській дистанціях. 

У суботу чоловіки змагалися на чотирикілометровій дистанції з 18 контрольними пунктами, жінки та юніорки на трикілометровій трасі повинні були відшукати 15 КП. Дистанція від школи на вулиці Шевченка підіймалася на Довгу гору, розверталася за газовою станцією і ярами та байраками виходила до стадіону. 

Чемпіоном серед чоловіків став майстер спорту України Олександр Касьянов – студент Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. Непросту дистанцію він подолав за 32 хвилини і 26 секунд. Другим на фініші був його колишній одноклубник по Мукачівському СК «Товариш», а нині студент УжНУ Владислав Французов (36.27). «Бронза» в ужгородця Юрія Дулкая – ОДЮСШІ (43.19). У змаганнях жінок беззаперечною була перевага тренера СК «Товариш» Ніни Расчупкіної, яка перемогла з результатом 37 хвилин і 18 секунд. Віце-чемпіонкою стала 16-річна Крістіна Бобер з Кам’янецької ЗОШ Ужгородського району, а бронзовою призеркою – Вікторія Калинич з ОДЮСШІ.

В забігу 16-річних спортсменок перемогла 12-річна чемпіонка України з Мукачева Катерина Цепурдей, яка на чотири хвилини випередила хустянку Дарину Поп та, на вісім хвилин – Вероніку Гуснай з Ужгороду. Ще більш вражаючою була перевага над суперниками ужгородця Андрія Василини: Едуарда Брунцвика з «Товариша» та Дмитра Яцкулинця з ОДЮСШІ, що фінішували другим-третім, він випередив майже на 20 хвилин.    

Серед дівчат не старших 14 років перші два місця за мукачівками: першою фінішувала чемпіонка України цього року в естафеті Валерія Смочко з ЗОШ №2, другою – Ганна Солонець із ЗОШ №10. Третє місце у Євгенії Олексій з Кам’янецької ЗОШ. Кращими в змаганнях хлопчиків цього віку стали ужгородці Олександр Самсонов (перше місце) і Костянтин Гутич (третє), та іршавчанин Євген Ширило.

У змаганнях 12-річних першими серед дівчат фінішували мукачівки Яна Брунцвик та Людмила Калчева, третьою – Катерина Вовканич з ужгородської УЗОШ № 19. Серед хлопчиків найсильнішими виявилися ужгородці: переміг Денис Кононов з клубу «Максимум», на другій та третій позиціях Андрій Ресенчук і Юрій Богачов з клубу «Траверс».

В змаганнях серед наймолодших найкраще з двокілометровою дистанцією, що проходила через 7 КП впоралися 10-річні Владислав Цепурдей, Роман Хаус та Іван Солонець (всі з Мукачева), та Ольга Вакуленко з ОДЮСШІ (Ужгород).   

Наступного дня під час змагань у центрі Іршави додатковим випробуванням для спортсменів став дощ і пронизливий вітер. Та незважаючи на погодні негаразди суперництво виявилося дуже гарячим.  Різниця в результатах часом становила секунди. 

Серед чоловіків на двокілометровій трасі з 17 КП найшвидшим знов став Олександр Касьянов (9 хвилин і 43 секунди), другим фінішував Петро Мирзанич з ОДЮСШІ, Владислав Французов цього разу третій. Серед жінок лідери зберегли свої позиції: чемпіонкою стала Ніна Расчупкіна, Крістіна Бобер – друга, а бронзову нагороду виборола Наталія Дешко з ужгородської «Сьомої планети».

Призерами в юнацьких категоріях стали:

до 10 років – ужгородка Ольга Вакуленко серед дівчат; серед юнаків Владислав Цепурдей, Іван Солонець (обоє з Мукачева) та іршавчанин Валентин Осійський;

до 12 років – серед дівчат мукачівка Яна Брунцвик, та ужгородки Катерина Вовканич і Анастасія Піскова;  серед хлопців – Михайло Лелітко з Іршави та ужгородці Андрій Михайлін і Юрій Богачов;

до 14 років – серед дівчат мукачівки Валерія Смочко і Ганна Солонець, та Євгенія Олексій з Ужгородського району; серед хлопців мукачівці Олександр Ткачук і Олексій Шорін, та Олександр Самсонов з Ужгороду;

до 16 років – серед дівчат іршавчанки Олександра Осійська і Анна Дякова, та мукачівка Катерина Цепурдей; серед юнаків Андрій Василина з Ужгороду, Мар’ян Осійський з Іршави та Дмитро Яцкулинець з ОДЮСШІ.

Визначили сильніших у змаганнях між собою і ветерани. Найуспішнішими серед них стали ужгородці Петро Назаренко, Сергій Давиденко і Віктор Малетич, представники Іршавщини Ольга Боднар, Леся та Олександр Осійські, Валентина Волошен, Іван Терпай, Людмила Пеленьо, Валентина Білунка, мукачівці Ігор Французов та Володимир Сватко.

«В Іршаві в черговий раз зібралася дуже весела, дружна, спортивна компанія, - повідомив головний суддя змагань Георгій Фечо, - Погода, хоч і спробувала створити нам перешкоди, але нашим спортсменам такі складності тільки додають сил. На цьому сезон орієнтування на Закарпатті закритий. Але позмагатися спортсменам ще трапиться нагода. 18 грудня в центрі Ужгороду пройдуть традиційні змагання «Приз Святого Миколая».

 

29 листопада 2016р.

Теги: орієнтування, сезон, чемпіонат

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини