У День пам'яті жертв Голодомору закарпатська "еліта" під проводом Москаля і Ровта "фуршетила" на відкритті готелю екс-"регіонала" Мошака (ФОТО)

У суботу, 26 листопада, тобто в день, коли вся Україна об’єдналася в скорботі за мільйонами жертв, що померли від страшного Голодомору 1932-33 років, представники закарпатської політичної “еліти” взяли участь в помпезному відкритті концепт-готелю та ресто-бару “Emigrand” в Ужгороді.

У День пам'яті жертв Голодомору закарпатська "еліта" під проводом Москаля і Ровта "фуршетила" на відкритті готелю екс-"регіонала" Мошака (ФОТО)

Столи під час цього дійства, анонсованого на 12.00, буквально ломилися від наїдків і напоїв, що жорстко дисонувало з причиною найтрагічнішої події в житті українського народу.

Символічну стрічку на відкритті розрізав екс-нардеп від Партії регіонів Сергій Мошак, якого організатори дійства називали ідеологом проекту і меценатом. Однак присутність на заході мільярдера Алекса Ровта, який останнім часом системно інвестує свої кошти в об’єкти на Закарпатті, уродженцем якого є, дає підстави говорити про можливі глибші нюанси фінансування цього закладу та його реального власника.

Участь у відкритті взяли голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, шоу-мен Федір Шандор, скульптор Михайло Колодко, шоколатьє Валентин Штефаньо та інші.

Г.Москаль з цієї нагоди навіть знехтував проведенням в обласному центрі основного заходу Дня пам’яті жертв голодоморів — громадського відзначення цієї трагічної дати на площі Театральній, де ужгородці традиційно мали можливість долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання. Цього разу, вперше за останні десять років, влада не тільки не організувала цей захід, але й не долучилася до нього за участі перших осіб Закарпаття і Ужгорода, хоча анонсувала його в інформаційній розсилці для ЗМІ від Закарпатської ОДА. Відповідно, ужгородці, які прийшли на площу вшанувати пам’ять жертв великого Геноциду, були абсолютно дезорієнтовані.

Урочистості в “Емігранді” розпочалися з офіційної презентації бренду і концепції закладу, а продовжилася тематичним святковим фуршетом, родзинкою якого став солодкий стіл від В.Штефаня. За інформацією Закарпаття онлайн, фуршет був в розпалі саме в час загальнонаціональної хвилини мовчання в пам’ять про жертв Голодомору.

Жодної, навіть побіжної згадки про цю трагічну дату під час презентації не прозвучало.

Загалом не зрозумілим залишається факт призначення урочистостей з відкриття готелю саме на цей день, адже заклад було завершено раніше і частково він вже навіть функціонував, а дата відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів є сталою — остання субота листопада, а отже не могла бути невідомою організаторам.

Контраверсійно в контексті трагічної дати сприймається і концепція закладу, присвяченого одній з ключових постатей американської масової культури — сина емігрантів з Пряшівщини Андрія Варголи, більш відомого як засновника pop art-у та людини з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Варто зазначити, що в більш нейтральних обставинах ці нюанси не мали би такого акцентованого значення.

Закарпаття онлайн. Фото Сергія Денисенка з офіційної сторінки "Емігранд" у Фейсбуку і "Заккор"

27 листопада 2016р.

Теги: Emigrand, Мошак, Голодомор, геноцид, Ровт, Геннадій Москаль

Коментарі

Byby 2016-12-06 / 20:31:01
I. Zce. Neprosto. Tak ......znachut* dogovoruvsja. Z. Poroshenkom.....take. Prubytkove. Pidprujiemstvo. Komy. Nebyt* ne. Prodadyt* ......tam. Jak. I. Zavzhdu. # dogornjak #

В. Піпаш 2016-12-06 / 15:10:18
Між іншим, А. Ровт планує купити (подав заявку на участь у конкурсі - окрім його фірми лише ще одна допущена до конкурсу) на найдорожче державне підприємство України, яке подається на приватизацію - Одеський припортовий завод.

Byby 2016-12-05 / 02:32:37
Moral*shchuky.........a. Shcho. Krashe. Movchatu. ...... A. nizh. Kruchatu...y. Dzvonu. Butu. ......butu. Y. Nabat......vidchytu. Mysum. Razom. Mu. Jie. Sula .....odna. Roduna. .....v. Nas. Odna. Krajina. .....odna. Simja. ......jak. Kym. I.bat*ko.... Svat. .....i. Ridnuy. Brat

Мораль 2016-12-03 / 18:40:51
Пускай же говорят собаки:
"Ай, Моська! знать, она сильна,
Что лает на Слона!"

правда 2016-12-03 / 16:47:55
Скоро доберуться й доцієї скотобази. Щоб ви подавилися власним гуном ,падлюки! Байстрюки катів осотанілих... краденим у народа добром хизуєтеся й тримаєте паспорти візи літаки про всяк випадок! не встигнете будете на вилах... здихати...

Степан Крук 2016-12-03 / 10:14:50
Скоро це кодло розбіжиться по світу!

"" Байка "Лев та Мавпи"

Лев спить горілиць, а сплячий вельми схожий на мертвого. Юрба всіляких Мавп, вважаючи його за мертвого, наблизилась до нього і почала стрибати та лаятись, забувши страх і повагу до царя свого. А коли настав час прокинутись від сну, поворухнувся Лев. Тоді Мавпи, прийшовши до нього одним шляхом, сімома дорогами розсипались. Старша з них, отямив-шись, сказала:
— І предки наші ненавиділи Лева, та Лев і донині Лев, і навіки віків...""

Вітаю Вас з 294-ою річницею з дня народження Григорія Сковороди!

барига 2016-12-02 / 18:32:48
супер яб тоже невідмовився

Дід Мазай 2016-12-02 / 12:10:59
Фу ти , я таких солодощів та фруктів тільки в кіно бачив .Діти голодують , а мерзота разом з головою області Москалем випендрьожуються. Срамота !

Совість 2016-12-01 / 15:10:46
Память про Голодомор.
«Голодна смерть безжалісно косила
Люд в кожнім місті, в кожному селі.
Плач, стогін по землі моїй носила,
Сиріт і трупи сіючи в пітьмі»

Ліна Костенко


Шабаш на Костях.

І ось пройшли уже десятиліття,
З часів тієї страшної біди,
Прийшли десятки ужгородців,
Щоб пом’януть та запалить свічки.

На Театральній стали у скорботі,
Згадали ті страшні часи,
Молили Господа щоби ніколи,
Не бачить нам такої страшної біди.

А в цю хвилину, свинство витворяли,
На відкритті концепт-готелю “Emigrand”,
Там пили, жерли, з Шандора сміялись,
Котрий показув свій шоу-мен талант.

Столи ломилися від наїдків й напоїв,
Там Штефаньо всім торта подавав,
Яйцеголовий відкривав паскуднее це дійство,
А ось про Голодомор ніхто з них не згадав.

На захід цей позвали мільярдера,
А ще Варголу, той що гей із поп-арти,
І тішилися в цьому бардельєро,
Як в пеклі тішаться рогатії чорти.

Але хотілося б цитату тут згадати,
Одного з древніх греків, що казав,
Хто плюнув на дідів своїх минуле,
Майбутнього щоб більше він немав.

Мигаль 2016-12-01 / 14:52:50
Тото ни люде, тото йе маржина!

ivo bobul 2016-11-30 / 22:45:48
а ня чом не заклыкалы йой так ня засвыныло

Патріот 2016-11-30 / 10:45:25
Я вже другий рік запрошую в "гості" Євромайданников до рыгоаналов На Золоту Горку та у Воєводино. Хоть би хна. Да ви навіть незахотіли пролюструвати зразу після революції Гідності, єдиного з голів райрад області на той час, регіонала Перцева. Ви хлопці своє кіно крутите. Одні на Донбасі воші кормлять, інші жирують. Правда я би не хотів бути таким крутяком як Мошак, одночасно виконуючи роль секспартньорші, вонючого жида Ровта. Недарма емблемою фуршету був Варгола - це символ голубих і лесбіянок.

ЧИТАЧ 2016-11-29 / 20:02:16
Українська народна пісня "Ой колиж ми наїмося".....

слушно 2016-11-29 / 19:58:30
http://zakarpattya.net.ua/Blogs/163922-Pop-artivskyi-shabash-i-krov-na-zirtsi-Davyda

Жах 2016-11-29 / 18:22:53
Взагалі має бути закон, який такі речі у скорботні дні обмежує. Я собі уявляю,якщо б Ізраїлі у дні вшанування жертв Голокосту провели б розважальний захід!???? Думаю, що б ініціатори понесли б покарання!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Жах 2016-11-29 / 18:19:26
А на цьому місті могли б діточки спортом займатись. Тепер багаті дяденьки будуть сюди коханок водити перед тим як зайнятись ліжковими втіхами. Ганьба москалю!

Машлику 2016-11-29 / 07:17:11
Ферко Машлик - то був нормальний хлоп. Але з часом зопсився.
Ващук йому поміг купити у Табачника докторську дисертацію. Тепер він розказує студентам і туристам небилиці вже з розумним видом. Тепер Шандор гиби вошколований, айбо дурь його мусить даяк ся вказати. Зато він то шапку, та машлик клоунський на себе надівать. На сись ідіотизм нись люли люблять позирати, для того їдуть у Закарпаття. То для Феді не ганьбовитоє діло, то називаєся "розвивати туристичну привабливість Закарпаття"!

Byby 2016-11-29 / 06:19:07
Aleks. Rovt. (Mil*jarder) , jievrej A. Golodomor. Zce. Dlja. Ukrajiinzciv. Tomy. I. Zrobuv. Prezemtazcijuu. Vidkruttja. Zaklady. Same. V. Zcey. Den* ny. Ne. Byde. Zh. Aleks. Rovt. Z. Takumu. Statkamu. Golodyvatu. Zreshtoyu. Ja. Ne. Bydy. Duvyvatus* jakshcho. Pislja. Zvogo. Vsyogo. Yomy. Prujdet*sja. Regyljarno. Minkatu. Vikna. V. Tomy. Zakladi

Машлик 2016-11-28 / 20:47:09
Федір Шандор - то колишній Ферко Машлик? Професор?
Ганьбовитоє діло на професора.

... 2016-11-28 / 19:52:17
Відбулося символічне дійство: москаль і жид українські трупи їли. І так буде, до скончання віку. Каїнови діти на те і каїнові, щоб в такий ДЕНЬ презентації влаштовувати. ПЕКЕЛЬНІ БРАТИ.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини