На Закарпатті відбувся перший театральний форум (ФОТО)

Учасники форуму спілкувалися на тему впливу сучасної драматургії на розвиток аматорського театрального мистецтва Закарпаття.

На Закарпатті відбувся перший театральний форум (ФОТО)

15 листопада на базі Закарпатської організації Національної спілки письменників України відбувся перший обласний театральний форум. Організатором заходу виступили Обласний організаційно-методичний центр культури спільно з Закарпатською організацією Національної спілки письменників України.

Проводився форум з метою розвитку театрального жанру в області, надання методичної та практичної допомоги керівникам аматорських театральних колективів (гуртків), підвищення їх професійного рівня, обміну досвідом.

Перш ніж провести театральний форум, Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури провів моніторинг серед керівників аматорських народних та зразкових колективів. Вивчивши професійні запитання та пропозиції, необхідні для підвищення майстерності керівників колективів був розроблений план проведення форуму. До участі у заході були запрошені провідні фахівці театрального мистецтва Закарпаття.

Відкрила театральний форум завідувач відділу народної творчості та аматорського мистецтва Обласного організаційно-методичного центру культури Катерина Гара, яка розповіла про розвиток аматорських театральних колективів в сучасних умовах, нові тенденції в їх діяльності та зробила аналіз роботи театральних колективів області. 

Голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України, Заслужений працівник культури України Василь Густі виступив з доповіддю «Вплив сучасної драматургії на театральне мистецтво».

В рамках театрального форуму відбувся круглий стіл «Шляхи співпраці Закарпатських драматургів з керівниками театральних колективів», де керівники народних та зразкових театрів поділились своїми досягненнями та проблемами, обмінялись досвідом з відомими драматургами нашого краю. Драматурги - Іван Козак, Петро Ходанич, Дмитро Кешеля, Олександр Гаврош та Василь Густі, поділились досвідом у підборі сучасного та класичного репертуару для дитячих та дорослих колективів.

Художній керівник Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім. братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв, театральний діяч, заслужений артист України Василь Шершун познайомив учасників форуму з сучасною репертуарною політикою Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім. братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв та власними напрацюваннями в роботі над створенням образу. 

На форумі були присутні більш ніж 40 керівників театральних колективів Закарпаття, повідомила Закарпаття онлайн завідувач відділу народної творчості та аматорського мистецтва ООМЦК Катерина Гара.

16 листопада 2016р.

Теги: форум, театри

НОВИНИ: Культура

16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
» Всі новини