В управлінні праці та соцзахисту Мукачева кажуть, що Москаль вчергове видає бажане за дійсне

В управлінні праці та соцзахисту Мукачівського міськвиконкому спростовують голослівні заяви керівництва області щодо нібито значних порушень в ході перевірки Держфініспекції й наводять чіткі аргументи своєї позиції.

В управлінні праці та соцзахисту Мукачева кажуть, що Москаль вчергове видає бажане за дійсне

За словами керівника управління Наталії Зотової,  з червня по жовтень 2016 року в Управлінні тривала перевірка використання коштів з державного та місцевих бюджетів, яка охопила всі види соціальних допомог, пільг, санаторно-курортного лікування, виплат переселенцям та матеріальної допомоги жителям міста з місцевого бюджету. Перевірки охопила періоди діяльності УПСЗН за 2014-2015 роки та перший квартал 2016 року. В результаті цієї перевірки були виявлені наступні факти порушень:

1. УПСЗН м.Мукачева виплачувало кошти переселенцям, які стали на облік у попередні роки і у яких були депозити у банках, що перевищували 10 прожиткових мінімумів. Таких осіб було виявлено близько десятка. Наголошуємо, що банківські вклади – це таємниця, яка охороняється банком. Доступу до неї фахівці соцзахисту не мають. Дана інформація була роздобута Міністерством фінансів, яке, згідно з  Законом «Про верифікацію», має доступ до банківських таємниць отримувачів соцдопомог і здійснює такі перевірки. Жоден з внутрішньопереміщених осіб при заповненні заяви на виплати не вказав, що володіє депозитом. Це розцінюється як внесення недостовірних даних і відповідати перед законом будуть саме заявники. Дехто з них уже почав повертати кошти.

2. УПСЗН м.Мукачева виплачувало кошти переселенцям, які стали на облік у попередні роки і які мали нерухоме майно на території вільної України. Таких осіб також близько десяти. Повертати кошти до державного бюджету також будуть саме вони, оскільки відомості про належне їм майно, всупереч вимог заяви, вони не вказали. Тут слід зауважити, що дехто з цих осіб надав підтверджену інформацію про те, що майно, яким вони володіють, непридатне до проживання. Утім, цю інформацію вони повинні були надати при заповненні заяви на допомогу.

3. УПСЗН м.Мукачева виплачувало допомогу трьом переселенцям за начебто втраченими паспортами. Утім, паспорти, які були зазначені, як втрачені, мали «свіжі» реєстраційні печатки Міграційної служби і за ними були відкриті рахунки у місцевих банках, на які здійснювалися виплати. То ж вважаємо це питання спірним.

4. УПСЗН м.Мукачева у 2015 році, впродовж липня-вересня здійснило виплати трьом десяткам мукачівців на проведення операції з видалення катаракти. Утім, зустрічні перевірки не підтвердили факту оперативного втручання. Ні попередній керівник УПСЗН, ні бухгалтер не з’явилися на виклик інспекторів, щоб надати пояснення з цього приводу. Тож наразі всім особам, які не прозвітували про проведену операцію, з нашого боку надіслані досудові претензії. У разі, якщо вони добровільно не повернуть до місцевого бюджету кошти, нами будуть підготовлені судові позови про примусове стягнення коштів. 

Наголошуємо, що жодних злісних зловживань  чи умисного розкрадання бюджетних коштів з боку посадових осіб УПСЗН, які на сьогоднішній день працюють в УПСЗН, Держфінінспекція не виявила. Серед вимог Держфінінспекції, були лише адміністративні стягнення з трьох фахівців: керівників двох відділів і головного державного соцінспектора. 

Перед нами поставлені вимоги ретельніше перевіряти надану заявниками інформацію. Нагадаю, що такі перевірки нами здійснюються не масово, а вибірково. Відповідно до вимог, заявники повинні вносити правдиву інформацію до заяв на допомогу. У разі, якщо певні відомості вони приховали, й неправомірно отримали бюджетні кошти, то саме їм і належить повернути ці кошти до бюджету в повному  обсязі: добровільно або примусово, - резюмує Наталія Зотова.

13 листопада 2016р.

Теги: соцзахист, переселенці, Мукачево, Наталія Зотова

Коментарі

тиса 2016-11-13 / 20:55:53
зотова себе опустила, най би собі на ТСН репортажі вела, її любили, а тепер показала себе невдахою чиновницею, опозорила себе геть!
недаром кажуть каждий має займатися своєю працею, не її це покликання, лягла під балогу і що?

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини