Процедура об'єднання факультетів УжНУ триватиме впродовж 3-х місяців (ВІДЕО)

На початку 2017-го вони запрацюють під новими назвами і оберуть собі нових деканів.

Процедура об'єднання факультетів УжНУ триватиме впродовж 3-х місяців (ВІДЕО)

А для викладачів та студентів навчальний процес, обіцяє виконуючий обов’язки ректора вишу Олександр Сливка, не зміниться.

У коментарі 21-му каналу він пояснив: студенти, які вступали на історичний факультет, завершуючи навчання отримають диплом за спеціальністю «історія», хоча назва факультету буде інша.

Інформацію, що більшість викладачів та студентів істфаку не знали про об’єднання фактично до початку засідання Вченої ради, спростовує. Каже: комісія протягом місяця вела консультаційні роботи на цих факультетах, повідомляє "21 канал".

Як повідомляло Закарпаття онлайн, під час останнього засідання Вченої ради УжНУ було внесено суттєві зміни до стуктури вишу. Так, у результаті голосування було об’єднано кафедру слов’янської мови та контрастивного мовознавства з кафедрою літератур народів світу та компаративістики шляхом утворення «Кафедри слов’янської філології та світової літератури». Зазнали змін факультет здоров’я людини та загальноуніверситетська кафедра фізичного виховання: шляхом їх злиття створено новий факультет – «Факультет здоров’я та фізичного виховання», який складається з чотирьох кафедр: теорії і методики фізичного виховання; фізичної реабілітації; основ здоров’я; фізичного виховання. Реорганізовано й історичний факультет, факультет міжнародної політики, менеджменту та бізнесу, факультет міжнародних відносин. На їхній базі створено два нові факультети – Факультет історії та міжнародних відносин» та «Факультет міжнародних економічних відносин». Таким чином зміни також торкнулись внутрішньої структури факультетів:

Реорганізовано також Гуманітарно-природничий факультет з угорською мовою навчання в Навчально-науковий інститут.

12 листопада 2016р.

Теги: УжНУ, факультети, реорганізація

Коментарі

Дік 2016-11-25 / 11:16:53
То виходить, якби не ДІНЗ, то на численні порушення норм закону, які були виявлені та зафіксовані комісією, ніхто і надалі не звертав уваги? Бо вступна кампанія була прозвітованя як "успішна".

випускник істфаку 2016-11-22 / 19:52:24
Думаю, що на цій темі треба ставити крапку. Керівництво університету робить логічно правильні кроки. Про це йдеться у листі чл.кора НАНУ, нашого земляка і випускника історичного факультету Степана Віднянського, якого так само як багатьох інших випускників "обдурачили" двоє людей - Фенич та Офіцинський!
Звертаюсь до викладачів, співробітників та студентів історичного факультету - тримайтеся подалі від цих двох "патріотів"! Наберітся мужності та сміливості і покажіть їм на вихідні двері!

ось 2016-11-22 / 18:25:18
http://zakarpattya.net.ua/News/163589-Hannibal-Drahomanov-Fenych-i-Vashchuk-Zburenyi-istfak-i-vatna-istoriia

феничам 2016-11-22 / 18:16:19
Так ліквідовують же "Міжнародні відносини" шляхом об'єднання. Чи ви тупі і читати не вмієте?

До читача 2016-11-22 / 18:06:59
підтримую 100% !!!

випускник істфаку 2016-11-18 / 11:30:02
Повторюю : ніякого знищення істфаку не відбувається. Керівництво прийняло за погодженням вченої ради університету обєктивно правильне рішення! А те що декан разом з декількома "патріотами" факультету його знищував за останні десять років (із-за своєї бездіяльності) це факт.

викладач 2016-11-15 / 08:35:54
Дивно!! чому ректор не коментуе проблемні стуаціі в УжНУ.За 3 роки жодного разу

студ 2016-11-13 / 21:02:01
у МДУ тоже де ви виділи щоб студент працював за спеціальністю, з цим папірьом мду не один нормальний работодавець не хоче брати випускників муду на роботу. Хіба по блату між своїми порозпихають їх на посади, а ще тримають спеціаліста по працевлаштуванню, по якому і куди? но зарплату у навчальному відділі штати роздули як і всюди, а ще там читають дисціпліни викладачі , дипломи яких не відповідають тій спеціальності, карочу читають ті ко вміє читати із папірця лекц.., де ходить два три студенти від сили, но бюрократизм та бумаготворчество процвітає як і корупція та хабарництво.

Читач 2016-11-13 / 16:01:49
Пропоную ліквідувати "Міжнародні відносини". Ці так звані "спеціалісти з міжнародних відносин" зокрема не володіють вільно іноземними мовами. Вони мають захищати диплом англійською мовою, та як мінімум знати ще одну паралельну мову. Достатньо економічного факультету. Ви зробіть аналіз - скільки випускників цього "міжнародного" факультету працюють за спеціальністю міжнародного спеціаліста? З них випускають таких міжнародників, як з Янукович був "профффесором"! Тобто цей факультет скоріше для працевлаштування окремих відомих осіб типу Па... та При...

Віктор - Випускнику істфаку 2016-11-13 / 15:32:46
Шановний, перед тим як писати, навчіться читати. Це неважко після закінчення школи, не те що істфаку.

1. Про яких постраждалих ви говорите? - Відповідаю: хоча б про Фенича.
2. Про яке знищення факультету шановний ви говорите? - Відповідаю: не писав я такої дурниці.

Ви не можете вести дискусію, ви не читаєте написаного, а керуєтесь емоціями.

студент 2016-11-13 / 13:12:19
а хто згадає про мукачівську бурсу мду? врятуйте студентів, щоб отримали нормальний диплом УжНУ!мду ледве на ладан дихать, там аферист "великий економіст" ккраю комбінатор махінатор керую мду, якого поперли колись студенти із ОДА вмісті із ледидом.А ще цей проходімец причетниц до виготовлення золотого батону януковича та доведення до банкрутства Мужіївського золоторудника, який належить міністру втікачу захарченку.Уявіть хто керує мду? а ще тото староє чмо гоблик В. став доктором наук? та з нього такий науковець як із мене президент!здохла держава!

Випускник істфаку 2016-11-13 / 12:00:03
Хочу звернутися до Фенича. Володя я тебе добре знаю. Маніпуляція фактів, на біле казати чорне, на чорне казати біле - це стиль твоєї як наукової роботи так і твого життя. Кидай гидку справу, будь вже накінець людиною і не заважай жити іншим. Твої інтриги вже надоїли всім! Кінчиться всенародним - ФЕ!

Випускник істфаку 2016-11-13 / 11:50:27
До віктора. Про яких постраждалих ви говорите. Студенти навчатимуться за тими навчальними програмами що і навчаються. Викладатимуть ті самі викладачі що і викладають сьогодні. Педнавантаження викладачів залишається незмінним. Навчальний процес відбуватиметься в тих же аудиторіях. Далі: про яке знищення факультету шановний ви говорите? Обєднаний факультет історії та міжнародних відносин продовжить славну історію нашого історичного факультету. Не займайтеся демагогією, а працюйте! Чому декан на комісії та вченій раді не виступив проти і не навів жодного конкретного аргументу свого утримання - бо їх немає! А зараз підбурює факультет проти рішення Вченої ради університету. Треба гнати його з факультету - Піпаш правий!

До Фенича-екс-декана 2016-11-13 / 10:57:30
Ну що, фахіваць в галузі карпатоугрів угроросів: дописався?

Віктор 2016-11-12 / 18:39:52
Нездоровим тут бачу тільки одне: а де ректор? Де його позиція?
В результаті реорганізації обов'язково будуть незгідні, постраждалі. Тільки час покаже правильність прийнятих рішень.
Але в медіа виглядає так, ніби Сливка сам це робить.

Віктор 2016-11-12 / 18:33:33
Згадайте методи реорганізації університету а-ля ващук (з малої, правильно). Щось, та змінюється.
Але дійсно, ніхто ніякі факультети закривати не збирається. Реорганізація, оптимізація. Якщо з правильною метою - то вперед.

небайдужий 2016-11-12 / 16:59:57
До "викладач ужну". Шановний, а хто закриває факультет? Факультет на сьогодні, судячи з відео, не може існувати, оскільки не відповідає вимогам закону. Створення нового факультету ніяким чином не впливає на викладачів, студентів, окрім, звичайно, самого декана, якому посада важливіша. Хто винуватий, що керівники істфаку догаздувалися до того, що не мають студентів??? Цей крок навпаки спасає факультет від закриття

викладач ужну 2016-11-12 / 16:20:41
ДО ВИПУСКНИКА істфаку не розумію який звязок між факультетом і політичними поглядами його працівників Чому треба закривати факультет ?адже на ньому працють не 2 викладачі до яких ви маєте якісь претензії.Хто прав чи виноват нехай вирішують правоохоронні органи.

випускник істфаку 2016-11-12 / 15:48:47
Шановні! Подивіться, що відбувається в нашому краї. Дехто намагається дестабілізувати ситуацію. В рідному університеті ці дехто є добре відомі - бувші члени СДП(о) проф.Офіцинський та колишній його друг і товариш нині один із відомих сепаратистів краю Фенич. Влада думає щось робити чи ні?

до всіх 2016-11-12 / 15:01:07
Дійде справа і до фізиків з математиками. Подивіться на Чернівці та Франківськ: там давно вже всі об'єднані, історики теж Так що перший крок. І правильний. У нас кожний декан хоче мати вотчину ще й дітям передати

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини