СБУ каже, що акції українців проти дій влади – це спроби Росії відкласти "безвіз"

Росія готується провести в Україні в листопаді низку акцій із заворушеннями, щоб скомпрометувати Україну в очах європейської спільноти та завадити запровадженню безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це заявив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик на брифінгу.

"Служба безпеки та Служба зовнішньої розвідки України отримали оперативні матеріали, які викривають плани РФ з масштабної дестабілізації ситуації в Україні, старт якої заплановано на 15 листопада", – йдеться у заяві двох відомств.

"Ці розвідувальні дані в цілому збігаються зі змістом так званого плану "Шатун" – масиву інформації, вилученої з поштової скриньки радника президента Російської Федерації Владислава Суркова – і свідчать про початок його здійснення", – сказав Дублик.

За задумом провокаторів, 15 листопада нібито почнеться всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада вона продовжиться темою підвищення тарифів.

За даними СБУ та Зовнішньої розвідки, керує реалізацією цього плану перший заступник Суркова Ардзінба, а контакт з політичними рухами та громадськими організаціями в Україні, задіяними у акціях "напряму чи всліпу", здійснює громадянин Вірменії Мартиросян, відомий намаганням СБУ зняти його з рейсу літака "Бєлавіа".

Мета плану – внутрішня дестабілізація, організація дострокових парламентських виборів з метою приведення до влади проросійських сил і ревізії зовнішньополітичного курсу України.

Спецслужби зафіксували виїзди окремих осіб до РФ для отримання фінансування та інструкцій із проведення акцій. Ще Росія розраховує використати "всліпу" низку рухів.

"Старт активних дій заплановано на 15 листопада – з всеукраїнської акції протесту банківських вкладників. З 17 листопада основний акцент протестних акцій зміщується на питання підвищення тарифів", – заявив Дублик.

"Протест" має перерости в блокування урядових структур, розширенням претензій та вимог до влади. За задумом російських кураторів, акціям протесту планується створити видимість масової підтримки, зокрема вже розгорнута активна агітація в соціальних мережах із закликами всілякої допомоги "протестантам", – додав він.

За інформацією СБУ та СЗР, російські "сценаристи" запланували масові заворушення й навіть загибель "низки учасників акцій протесту".

"Першою контрольно-проміжною датою визначено 24 листопада, коли має відбутися саміт Україна – ЄС, присвячений фіналізації питання про надання Україні безвізового режиму", – заявив Дублик і додав, що мета провокаторів – це питання відкласти.

Крім того, сказав Дублик, протягом другої половини листопада – початку грудня планується проведення сесій кількох обласних рад, які "під гаслами децентралізації вимагатимуть практики договірних відносин" між Кабінетом міністрів та місцевими радами.

Низка обласних рад ще раніше ухвалила такі рішення, і СБУ відомо, "яка з політичних сил була ініціатором його постановки на порядок денний". Порушено кримінальне провадження.

"У регіонах планується проведення форумів громад із подальшим проведенням підсумкового Всеукраїнського форуму місцевих рад. Прямих вимог федералізації не передбачається – натомість обрана стратегія "повзучої ерозії" центральної влади", – передбачають спецслужби.

Водночас із дестабілізацією в Києві Кремль планує загострення і на фронті, про що вже свідчить посилення напруги, інтенсифікації обстрілів до найвищого за рік рівня, провокування локальних сутичок, тощо.

"Мета – загнати українську владу в глухий кут і вести наступ з двох боків – зовні та зсередини. Наголошуємо, що отримана інформація повністю відображена в "Плані першочергових заходів по дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні "Шатун", підготовленому в АП РФ", – заявив Дублик.

СБУ закликає громадян не дати використати себе спецслужбам РФ для дестабілізації.

 

11 листопада 2016р.

Теги: дестабілізація, Росія, СБУ, безвіз

Коментарі

Копча 2016-11-12 / 18:35:46
Я думаю Порох військовий стан приберіг ексклюзивно для того моменту,коли на ліхтарях почнуть гойдатися перші його соратники...

АРТ 2016-11-11 / 16:19:20
Схоже, що акції пересічників на Закарпатті з цієї серії.

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини