Добровільні пожежники Закарпаття відзначають 50-літній ювілей своєї організації

У перших числах грудня Добровільне пожежне товариство України святкуватиме свій піввіковий ювілей. П’ятдесят років тому установча конференція Українського республіканського добровільного пожежного товариства проходила в Києві. Численні регіональні й місцеві пожежні організації волонтерського типу об'єдналися для подальшого проведення пожежно-профілактичної роботи з населенням, а також налагодження та розвитку виробництва протипожежної продукції.

Ось уже піввіку ця численна організація, серед якої й Добровільне пожежне товариство Закарпаття, проводять організаційно-масові пожежно-профілактичні й технічні заходи, направлені на попередження пожеж у житловому секторі, на підприємствах, установах та організаціях незалежно від форм власності. На сьогоднішній день в області нараховується майже три тисячі членів ДПТ, яких об’єднує 126 первинних та районних організацій.

Пріоритетним напрямком діяльності ДПТ залишається робота з дітьми, адже завдяки їй, майбутні громадяни усвідомлюють потребу повсякденного дотримання правил пожежної безпеки, набувають навичок обережного поводження з вогнем.

Робота фахівців Закарпатської обласної організації ДПТ України з протипожежного виховання дітей включає в себе такі заходи як проведення днів знань правил пожежної безпеки, різноманітних вікторин, конкурсів та ігор на протипожежну тематику, проведення занять із вивчення правил пожежної безпеки.

Велику роль у дитячому лікбезі щодо знань правил пожежної безпеки відіграє рух дружин юних пожежників. Серед кращих юних знавців пожежної справи – команда ДЮП «Жаринка» Великоберезнянської загальноосвітньої школи-інтернат санаторного типу. Вона неодноразово ставала переможцем обласного турніру. До слова, і цього року з Євпаторії, де проводився ХІІІ Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежників, вони повернулися з численними нагородами.

Серед найкращих кмітливих та досвідчених юних пожежників є й діти з Ужгородщини, Хуста, Мукачева та Тячева, які займають призові місця на обласному зльоті юних дюпівців.

Щорічно напередодні літніх канікул в школах проводяться "Дні знань правил пожежної безпеки". У навчальних закладах діти оформляють тематичні стінні газети, приміром, на теми: "Не жартуй з вогнем", "Щоб у вашому домі не було біди", "При пожежі дзвонити - 01". Проводяться відкриті уроки з питань безпеки життєдіяльності та організовуються екскурсії до пожежних частин. В школах та дошкільних закладах проводяться ігри КВК, "Брейн-ринг" та " Що? Де? Коли?" протипожежної спрямованості.

Крім роботи з підростаючим поколінням, організаціями Товариства багато робиться і для профілактики пожеж серед дорослого населення в житловому секторі та на виробництві.

Переймаючись охороною життя і здоров'я наших громадян, ДПТ Закарпаття періодично проводить благодійні акції, які полягають у наданні безоплатної допомоги самотнім людям похилого віку, інвалідам та багатодітним родинам у виведенні їх житла з пожежонебезпечного стану. Кошти для цього вилучаються із заробленого у виробничому секторі. Сьогодні на базі Товариства діє Закарпатське обласне спеціалізоване ремонтно-будівельне підприємство протипожежних робіт, яким здійснюється монтаж та технічне обслуговування автоматичних систем пожежної сигналізації, вогнезахисту металевих та дерев’яних конструкцій, кабелів, тканин, роботи з технічного обслуговування вогнегасників усіх типів; монтаж і ремонт блискавкозахисту будівель та ряд інших протипожежних робіт.

Проте виживати цьому підприємству в умовах конкуренції досить складно. Доводиться більше уваги приділяти якості й здешевленню продукції та послуг – тільки тоді до ДТП ітиме покупець і споживач, а значить і доброчинність нарощуватиметься інтенсивніше. А у виграші будуть всі, коли з кожним днем зменшуватиметься кількість пожеж та травмованих і загиблих на них краян.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області
06 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини