Саакашвілі подав у відставку

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі подає у відставку. Він мотивував це тим, що реформи згортають, а президент підтримує два клани в Одесі й область здають ворогам України.

"Поруч зі мною стоять ті, хто переміг у конкурсі на зайняття посад у Відкритому митному просторі", – сказав Саакашвілі в Одесі.

"Ми чекали, що на початку року цей ремонт (у відповідному центрі – ред.) закінчиться. Але гроші вкрали. Як завжди, нас обдурили. Ще на початку року президент обіцяв, що підтримає цей проект. Але він і пальцем не ворухнув, щоб цей проект було запущено. Скільки можна брехати й обманювати", – обурився він.

Губернатор додав: "Кілька днів тому закрився Центр обслуговування громадян, який Порошенко врочисто відкривав. Потім із подачі членів його ж фракції було ухвалено норми, які не дозволили цьому центру працювати. Я закликав президента не підписувати цей закон, але він підписав – і центр закрився".

"Якщо чесно, для мене останньою краплею стали електронні декларації. Коли я бачу ці знахабнілі пики – немає більше слова, – які і тут, і по всій Україні заявляють нахабно, що в них є мільярди лише в готівці, і ще вони отримують соціальну допомогу від держави, від тих пенсіонерів, які просто тремтячими руками останні копійки збирають, щоб не загинути з голоду", – сказав Саакашвілі.

"І в цей час єдине, що я бачу, що жоден порядний чиновник, який почав по-новому справді працювати, не отримує не лише захисту – вони абсолютно беззахисні, бо верховна влада в Києві прямо напускає на них усяких там Пресманів, Гончаренків…", – додав він.

"І коли реально в Одеській області президент особисто підтримує два клани – клан бандитський, кримінальний убивць '90-х Труханова й ізмаїльський корупційний клан Урбанського. І реально всю владу в області віддали цим двом і ще їхнім союзникам – сепаратистам із "Нашого краю" Антона Кіссе", – заявив Саакашвілі. 

Він обурився, що "це відбувається абсолютно відкрито".

"Одеську область здають не лише корупціонерам – здають ворогам України. Я не збираюся про це мовчати. Мені це все справді набридло", – додав глава ОДА.

Він сказав одеситам: "Я дуже закоханий у цю область, ми багато речей з вами почали. Мене досі підтримувала думка про те, що хоч скільки б я не їздив, я зустрічав дуже багато простих людей – на вулицях, у селах, на полях, – які підходили й казали: "Тільки не йдіть, не залишайте нас на поталу цим усім стерв'ятникам".

"Я не хочу залишати одеситів напризволяще. Але я їм хочу сказати: ми обов'язково підіймемо й Одесу", – додав Саакашвілі.

Він сказав, що коли приїхав туди, хотів, щоб "темпи розвитку були такі ж, як у Батумі".

"Але я добре пам'ятаю, що Батумі ми стали розбудовувати після того, як звільнили Тбілісі від корупціонерів. І Одеса розів'ється тільки після того, як Київ буде звільнено від корупціонерів, які прямо захищають бандитизм і свавілля, у тому числі, в Одеській області", – заявив Саакашвілі.

"У цій ситуації я вирішив подати у відставку й почати новий етап боротьби. У мене не опустяться руки – я не втомлюся. Нехай вони не сподіваються й не розраховують позбутися мене", – повідомив він.

"Я той солдат, який іде стільки, скільки може, а потім стільки, скільки треба для повної перемоги – для того, щоб визволити Україну від цієї мерзоти, від цього корупційного бруду, який капіталізує на крові наших солдатів, на жертвах Майдану, яка зрадила ідею української революції й у якої єдина мотивація свого існування – це набивати собі кишені, посилювати свій клан і остаточно пограбувати Україну до нитки. Не дочекаєтеся", – додав Саакашвілі.

Він упевнений, що в Україні достатньо нових, молодих, енергійних і незаплямованих сил і людей, які не пов'язані "із цієї шваллю, яка ось так усе гальмує".

"Ми обов'язково об'єднаємося й ми обов'язково закінчимо цю боротьбу перемогою України. Заради одеситів, заради всіх інших жителів України. Боротьба триває й ми обов'язково переможемо", – заявив Саакашвілі.

Раніше Саакашвілі називав необхідність подати е-декларації "знущанням".

Як відомо, 29 травня 2015 року президент України Петро Порошенко надав громадянство екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі, а 30 травня призначив головою Одеської ОДА.  

07 листопада 2016р.

Теги: відставка, Саакашвілі

Коментарі

Учасник 2016-11-08 / 10:34:20
Вот ,ано шо !
Протів презідьента пішов !
АГЕНТ ПУТІНА !

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини