В Ужгороді на семінарі говорили про жіноче лідерство та його особливості в Україні

У малій залі Ужгородської міської ради відбувся семінар «Жінки-лідерки: особливості жіночого лідерства в Україні», організований Ужгородською міською організацією Спілки жінок України за підтримки міжнародного благодійного фонду «Час служити».

В Ужгороді на семінарі говорили про жіноче лідерство та його особливості в Україні

На початку зібрання до чисельної жіночої аудиторії, серед якої були здебільшого психологи й чимала кількість працівниць Ужгородської міської ради, з вітальним словом звернулася голова президії Ужгородської міської організації Спілки жінок України Валентина Митровцій.

«Наша міська організація Спілки жінок України, створена ще 2002 року, виступає активним організатором подібних заходів. Адже намагаємося робити все можливе, щоб жінки в Ужгороді були активними, затребуваними і проявляли ініціативність. Цей семінар із загального циклу з питань гендерної політики вже третій, заплановане проведення ще чотирьох. А ось останньою конкретною справою нашої організації була допомога жінкам, які мешкають на Сході нашої країни», – повідомила пані Валентина.

Програма майже тригодинного семінару включала проведення двох тематичних блоків. Зокрема під час першої частини модераторка Маріанна Колодій, кандидат наук з державного управління, керівник Центру гендерної освіти при УжНУ, з презентацією, наведенням особистих досліджень розповіла присутнім про проблеми жіночого лідерства в Україні, феномен жіночого політичного лідерства та шляхи і способи залучення жінок до політики.

«Наразі дуже малий відсоток жіночого представництва в політичній сфері країни. Насамперед, через непростий доступ жінки до влади й суспільний скептицизм. За проведеними статистичними дослідженнями 2015-го року, участь жінок у списках кандидатів до Закарпатської обласної ради склала 28, 8 % та й то, здебільшого після 50 порядкового номеру списку. Зате так звана пасивна участь жінок у виборах через діяльність в обласних ТВК демонструє високі показники і сягає 60%», – зазначила соціолог.

Активну зацікавленість учасників семінару викликав і другий тематичний блок – щодо конфліктів і шляхів їх подолання, який провела доцент кафедри психології та педагогіки Карпатського університету ім.А.Волошина, практичний психолог Світлана Хоркава. Усі бажаючі пройшли анкетування з визначенням власного порогу конфліктності натури і отримали корисні поради щодо уникнення можливих загострень у різних ситуаціях.

Одна з учасниць семінару, Ольга Беспалова з Херсону, координаторка проекту «Я зможу», який реалізовується за підтримки шведського агентства, відзначила, що подібні до нинішнього заходу вже відбулися і в Херсоні та Харкові: «Їхня основна спрямованість – підтримка жінок-лідерів в суспільстві, родині, громадських організаціях, аби навчити їх просуватися далі, бути сміливішими і знати про свої права».

А ось активна учасниця подібних зібрань, членкиня міської організації Спілки жінок України, керуюча справами виконкому Олена Макара вважає, що участь в «жіночих» семінарах розширює світогляд представниць прекрасної статі. 

Насамкінець тренінгу підвели підсумки і висловили сподівання на нові зустрічі у жіночому колі, які вже відбуваються традиційно й систематично, повідомляють в Ужгородській міськраді.

19 жовтня 2016р.

Теги: лідерство, семінар

НОВИНИ: Соціо

22:10
/ 4
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
» Всі новини