Боздоський парк Ужгорода хочуть забудувати "курортно-спортивним" "приватно-державним" аквапарком (ФОТО)

Раніше за прагнення використати для приватної ініціативи землі зеленої зони критикували екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка

Боздоський парк Ужгорода хочуть забудувати "курортно-спортивним" "приватно-державним" аквапарком (ФОТО)

В Ужгороді відбулася прес-конференція, на якій йшлося про перспективу реалізації в місті інвестиційного проекту з будівництва рекреаційно-спортивного комплексу Aquatic Center Uzhgorod. Як стверджують ініціатори, знайдено вже перші кошти на реалізацію проекту.

Підтримати проект на прес-конференцію прибув особисто міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, котрий кваліфікував таку ініціативу для Ужгорода як "унікальний шанс стати центром підготовки спортсменів водних видів спорту".

Президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський сказав: "Для нас важлива і цінна активна позиція міста, депутатського корпусу і спортивного активу, очільника федерації Роберта Левицького. Тому є можливість створити потужну спортивну базу та вирішити ті питання, які стоять перед спортсменами України та державою загалом..."

Як розповів народний депутат України Роберт Горват (Блок Петра Порошенка), спортивно-рекреаційний центр планується збудувати у Боздоському парку: "Залучимо інвесторів і якщо сьогодні розпочнемо роботу, то вже за кілька років у плаватимемо у басейнах". Тобто, з його слів стало зрозуміло, що йдеться про приватну ініціативу, під яку планують віддати заборонені для забудови землі зелених зон, площа яких при попередніх владах зменшилася, на душу населення, до критичної.

Перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап додав, що «позиція влади однозначана: двома руками підтримати реалізацію проекту».

Зі слів першого віце-президента Федерації плавання України Володимира Шуміліна, що їх наводить Ужгородський прес-клуб, стало зрозуміло, що йдеться про вже розроблений проект, а не просто ініціативу: «Важлива особливість цього проекту полягає в тому, що довкола неї вже об’єдналися фахівці. Особливо у галузі проведення змагань, оскільки нерідко вимоги міжнародних практик не враховуються при зведенні спортивних комплексів. Натомість в Ужгороді вже реалізовані базові принципи майбутньої ефективності комплексу. Закладена багатофункціональність: комплекс готовий як для щоденної роботи, так і для проведення змагань з великою кількістю глядачів. Тому ми вдячні міській владі, депутатам за те, що в цьому проекті з раннього етапу ми, спортсмени, перебуваємо в числі організаторів».

Голова Федерації водних видів спорту в Закарпатській області Роберт Левицький констатував, що йому у цьому контексті "дуже приємна співпраця з містом, з народним депутатом Р. Горватом. ...Ми вже маємо готовий концепт, подальші кроки розглянемо вже цього тижня". До речі, на виїзному засіданні Федерації плавання України, яке проводило вчора вперше в Ужгороді, було прийняте рішення призначити Роберта Левицького представником на Закарпатті Всесвітньої федерації плавання FINA.

Що суттєво, як було заявлено наприкінці, йдеться, насправді, не про суто спортивний об'єкт, бо презентований проект "має на меті надати Ужгороду статус курорту", а "спорт стане" лише "його складовою". "Акватік-центр Ужгород" передбачає 2 потужні комплекси. Це і рекреація, і приміщення для змагань з олімпійських видів спорту. Запроектовано термальні басейни, адже на території Боздоського парку є геотермальні джерела.

Попередня вартість проекту: спортивна частина - 10 мільйонів доларів США, курортна зона – 12 мільйонів доларів США".

Зі сказано наразі складно зрозуміти, як за умови залучення до побудови об'єкту інвесторів зі сторони "власником стане виключно місто". І як і на яких умовах, а також в яких обсягах "з державного бюджету вже виділено певні кошти завдяки лобіюванню нардепа Роберта Горвата".

01 жовтня 2016р.

Теги: аквапарк, басейн, Боздоський парк

Коментарі

Каплінський В. 2022-07-21 / 02:52:08
Рекреаційно-спортивного комплексу Aquatic Center Uzhgorod - це КРУТО. Андріїв - красавчик!

ПЕНСИОНЕРКА 2017-09-18 / 21:01:39
БОЖЕ. КОЛИ В УЖГОРОДИ ЗНАЙДУТЬСЯ НОРМАЛЬНИ ХАЗЯИНИ ЩОБ ДУМАЛИ ПРО ПРОСТИЙ НАРОД ЯКИЙ ТЕЖ ХВОРИЕ ХОЧЕ ПОЛИЧИТИ СВОЕ НАТРУЖЕНЕ ТИЛО НЕ ИЗДИТИ ПО ЗАГРАНИЦЯМ.

Ужгородець 2016-12-24 / 12:45:43
Єдина кандидатура на керування цим проектом,є Олександр Черняк!!!!!від Ужгородців, які довіряють йому! Задумайтесь пане МЕР. І ви переможете!

Ужгородка 2016-10-04 / 12:46:37
А чого з це пан Шумілін не розказав на пресконференції що він до того всього ще є власником компанії АТМ котра проектує і торгує басейнами і хай прямо скаже шо він торгаш, і йому цікаво продати туди обладнання на мільйони доларів, а використовує він для цього своє службове становище віце-президента федерації плавання. Це є його основна мета, а не підняття плавального спорту в Ужгороді. У нас вже є чудовий комплекс Акварель, от там і займайтеся і якщо є ласка то розбудовуйте навколо нього, земля є.

Богдан 2016-10-04 / 00:56:51
Колись хотів рата продати кучерявим,але кось найшов на дереві рідкісного жука і не дали)))Може то прикол,але слухи ходили.

Свідок Єгови 2016-10-02 / 17:40:16
приватно-державним

пересічний 2016-10-02 / 14:36:17
Порада "меценатам". Винесіть питання Боздоша на місцевий референдум і готуйте по 200-500 гривень і все буде так як вам треба.
Змогли ужгородці проголосувати за вас, проголосують і за "Акватік-центр", гроші не пахнуть.

Степан Крук 2016-10-02 / 14:13:26
Які там меценати? Романтики з великої дороги! Нехай помріють, це не шкідливо.

ЧИТАЧ 2016-10-02 / 13:45:35
Межи цими "МЕЦЕНАТАМИ" жодної порядної людини не мае.
Уберіть руки від Боздоського парку, злодії!!!

Лева-лох 2016-10-02 / 13:39:11
Источники действительно есть,но состав воды никак не подходит,для плавательных видов спорта.Источники были законсервированы,в избежании попадения в русло р.Уж воды,с большой концетрацией,практически всей таблицы Менделеева.Источник,который в данное время,вяло вытекает из недр,имеет большое содержание железа,что ставит под большое сомнение употребление данной воды.

Робін 2016-10-02 / 12:57:38
Ці мародери вам набудують ще прозрієте п'ятисотгривневі

місцевий 2016-10-02 / 11:25:11
краще за ті кошти приведутб місто в порядок закуплять швидкі і пожежні машини дороги побудують ато жиаемо як у таборі

ужгородець 2016-10-02 / 10:59:23
А може б ці меценати дитячі садочки будували, каналізацію в місті поміняли, яка побудована це за Франца Йозефа, річку Уж розчистили, вулички та провулки заасвальтували.
А то один меценат уже побудував басейн біля транспортного мосту, та встановив в ньому космічні ціни.
Автовокзал засраний, вул. Капушанська убита, на Краснодонців ніде машину припаркувати, Радванка вонюча. От куди би вам шановні діячі око своє покласти. Але ж там навару не буде, то воно вам і не цікаве.

Степан Крук - ужгородцю 2016-10-02 / 10:40:29
Смішно, але не дуже!

ужгородець 2016-10-02 / 10:34:24
Смішно. А чого ви хотіли від державних діячів, котрі до зайняття державницьких посад були контрабандистами, шахраями та дрібними торгашами.
Котрий із вказаних у статті державних мужів має нормальну освіту, досвід роботи в державних установах. Почитайте їхні автобіографії. То чого ж ви від них хочете, тим більш, що ви їх самі обрали за 200-500 грн.
Вони ж більше нічого не вміють тільки красти і це не можуть зробити нормально.

????? 2016-10-02 / 09:39:30
"Зрада", Ви взагалі даний текст читали, чи просто випадково тут коментар залишили??? Такої туп_сті давно не зустрічала... А як по Вашому вони це будуть робити??? Звичайно, що "показушно - відкрито"!!! Вдаючи справжню турботу про жителів міста, більшість з яких через ціну квитка й так не зможуть відвідувати даний заклад...

Степан Крук 2016-10-02 / 08:46:38
Двухсоті! Відкрийте комунальні аптеки, комунальні магазини, де б продавали так званий "соціальний хліб" для соціально незахищених громадян! А не топіть державні кошти в аквапарках! І вкрадену піпу Бокшаю поверніть!

читатель 2016-10-02 / 08:43:07
Прочитав коментарі... Одне питання: якого чорта ви їх обирали?

Степан Крук 2016-10-02 / 08:38:18
Не дає спокою чинушам боздошська земелька! Руки чешуться, мізки, як старий самовар, киплять! Полізли в ефір, щоб людям лапші на вуха навішати, розповісти, як то все буде файно. Але замовчують, кому власне буде файно! Бо завжди,велика "турбота" про ужгородців, обертається проблемами для них. "Турботливих" в Ужгороді з кожним днем більше: один "турботливий" для нас, ужгородців, "реставрував" "Корону", інший - Площу народну! Новоспечені 200-соті (двістігривневі) вже око кинули на площу Петефі та Боздошський парк. І все для нас, для ужгородців! Біда в тому, що скоро вже не буде де, цим "народним, законно обраним" проявляти свою "турботу". Щось не зрозуміло і з формою власності. Кажуть про державно -приватну, а судячи із заяв йдеться про приватно-комунальну. Зрозуміло, що з подальшою приватизацією долі комунальної власності. Якщо простіше: через "турботливу" схему Горват намагається "зайняти" грошей із державного бюджету для приватного бізнесу.

Gobi 2016-10-02 / 08:09:12
Пішли Андрііви по дорозі Ратущняка

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини