В Ужгороді суд розгляне черговий земельний кримінал екс-депутатата Маєрчика

Завтра, 29 вересня, о 10.00, в Ужгородському міськрайонному суді під головуванням судді О.Фазикош розглядатиметься резонансна справа за позовом Ужгородської місцевої прокуратури про скасування рішень Ужгородської міської ради, скасування рішень про державну реєстрацію права власності і витребування земельних ділянок до земель комунальної власності.

В Ужгороді суд розгляне черговий земельний кримінал екс-депутатата Маєрчика

Як інформує громадський правозахисник Віталій Грегор, йдеться про "частину скверу на вулиці Баб’яка навпроти паркану заводу ВАТ «Модуль М», де через фактичну бездіяльність місцевих органів влади, в т.ч. прокуратури, не зважаючи на численні публікації в ЗМІ, вже на сьогоднішній день гр. Голубка В.І. побудована автомийка самообслуговування".

Не погоджуючись із знищенням зеленої зони,у ще влітку 2015 року В.Грегор направив звернення до Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області, яка 13.10.2015 р. встановила грубі порушення земельного законодавства та направила відповідну довідку для реагування в обласну прокуратуру. А саме, було встановлено, що дана ділянка, яка об’єднана із двох раніше виділених безоплатно Пап Р. Р. та Горняк П.Ф., належать до земель загального користування комунальної власності Ужгорода, на яких були розташовані зелені насадження, які були протиправно відчужено у приватну власність всупереч вимогам пункту «а» ч.3 ст. 83, ст.39, 51, 118, 186-1 Земельного кодексу України. Відтак, прокуратура зобов'язна в інтересах територіальної громади Ужгорода повернути ці незаконно відчужені земельні ділянки в її комунальну власність.

Даний об’єкт будівництва розміщений також із грубим порушенням ДБН України, зокрема червоної лінії вул.Бабяка, що підтверджується Викопіюванням з плану міста Ужгород по вул. Баб’яка, виконаним КП «АПБ» в червні 2015 р.

Окрім того, під час даної перевірки також було виявлено самовільне захоплення земельної ділянки площею 0,0347 га, що зокрема підтверджується і наявними в її матеріалах Збірного кадастрового плану, виконаний ПП «Ужгеостар» в квітні 2015 р., шляхом її приєднання до земельних ділянок, що оспорюються нині в суді, єдиною дерев’яно-полотняною огорожею.

Дана довідка була направлена інспекцією і до Ужгородської міської ради VI скликання, однак тодішнім міським очільником В.Погореловим вона була не тільки проігнорована і не стала на заваді протиправному внесенню змін до генплану з метою узаконення, який наразі також оскаржується, та видачею на його підставі містобудівних умов і обмежень для забудови. Таким чином каденція міської ради V скликання незаконно відчужила безоплатно у приватну власність цей сквер, а вже наступна каденція VI скликання незаконно санкціонувала його забудову.

Прокуратура також мала б зацікавитись і корупційній схемі, завдяки якій вдалося провернути таку злочину оборудку: в 2010-му році з ініціативи депутата Павла Маєрчика одним рішенням міськради було припинено оренду ПП «Олком Віп» на земельну ділянку площею 0,1755 га і  одночасно навмисно «розділено» її на 2 шматки по 0,088 га, аби була можливість безкоштовно передати її у приватну власність згідно із нормами Земельного кодексу. В іншому випадку ці 0,1755 га довелося б продавати в бюджет міста. В подальшому з ініціативи депутата П.Маєрчика ці дві ділянки по 0,088 га були передані безоплатно його «піджакам» Горняк П.Ф. та Пак Р.Р., які в подальшому переоформив на свою маму Маєрчик Надію Михайлівну. Яка в свою чергу влітку 2014 року їх продала мешканцю Тячівщини Голубка В.І. по 149 000 тис. грн. за кожну, який їх потім знову об’єднав в ділянку загальною площею 0.176 га та збудував на ній автомийку.

Сквер до початку будівництва

Відтак, завдяки очевидно корупційній схемі з «піджаками» за явної ініціативи, організації та участі тодішнього депутата міської ради V скликання і секретаря земельної комісії Павла Маєрчика, громада Ужгорода позбулася чергової зеленої зони, а згодом його сім’я отримала незаконну вигоду в розмірі майже 300 тис. гривень по договору купівлі-продажу та ще не офіційно понад 600 тис. грн.

Слід нагадати громадськості, що П.Маєрчик пов’язаний «прихватизацією» за його каденції з десятка інших земельних ділянок в Ужгороді та їх скандальними забудовами. Однією із яких була нещодавня невдала спроба забудувати прибудинкову територію майже 4500 мешканців багатоповерхівок по вулицях Можайського - Генерала Свободи. Він же також пов'язаний із рейдерським захоплення магазину в центрі міста на вулиці Корзо шляхом фальсифікації документів, які людям вдалося відстояти.

Відтак, розгляд даної справи має бути цікавим як для громадськості, так і ЗМІ, оскільки рішення за його наслідками може стати прецедентним для повернення всіх незаконно "прихватизованих" земель народними обранцями назад в комунальну власність громади Ужгорода, вважає В.Грегор.

28 вересня 2016р.

Теги: Маєрчик, кримінал, земля

Коментарі

Іван 2016-11-28 / 00:01:43
пристрелити як собаку і всіх інших депутатів, які голосували за це нахабство

ужгородка 2016-09-29 / 00:11:40


То афер з аферів


Микола 2016-09-28 / 23:33:27
все тому Маєрчику мало!! На гіляку скотиняку депутата разом із адвокатами шо будуть го захищатиі суддю кить буде з ним заодно!

ужгородець 2016-09-28 / 23:25:47
сподіваємось що ужгородська Феміда нас порадує і поверне місту вкрадений сквер. Все залежить від судді Фазикоша, який може стати як першим суддею що поверне місту землю або тим хто сяде за грати у разі неправосудного рішення.

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 2
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини