Закарпатський проект "РОСС-Україна" обійшовся інвесторам більш ніж у 2 мільйони євро

Про цю швейну фабрику, що «прописалася» у Середньому, вперше заговорили два роки тому. Відразу нове підприємство з іноземними інвестиціями «РОСС-УКРАЇНА» взяло добрий старт, початок роботи радував і обнадіював. І чимала заслуга в цьому виконавчого директора Михайла Ігната, якого добре знають у підприємницьких колах не лише Ужгородського району, а й Закарпатської області.

Добру славу зажив Михайло Михайлович і в банківських колах: у свій час очолював українсько-польський банк. Тому нема нічого дивного в тому, що словацькі інвестори, які прагнули започаткувати на Ужгородщині швейну справу, обрали своїм партнером саме його - Михайла Ігната.

Наша новинка вже колись розповідала, як довго словаки вибирали місцерозташування фабрики. Врешті-решт, обрали Середнє, купили приміщення колишнього універмагу райспоживспілки, яке довгий час пустувало. Це лише пишеться скоро, а Михайло Михайлович і нині пам'ятає, скільки відразу клопотів навалилося на нього. Отим безконечним ходінням по різних інстанціях, здавалося, не буде кінця.

Увесь проект «РОСС-УКРАЇНИ» обійшовся в понад 2 мільйони євро. Спочатку було створено лише 40 робочих місць. Запрацював швейний цех. Придбали нове, сучасне обладнання, серед якого увагу привертає нова вишивальна машина.

Головний офіс «РОСС-КЦ» розташований у Пряшеві. Має ця фірма у своїй країні 2 швейні фабрики, на Україні почали працювати вперше. Словакам пощастило, що знайшли собі такого партнера, як Михайло Ігнат, який вміє вирішувати всі проблеми, має тісні зв'язки з іншими фірмами, до послуг яких доводиться час від часу звертатися.

Нині будову фабрики не впізнати. Світлі цехи, всюди зроблено евроремонт, є нове, сучасне обладнання, усі швейні машинки - найновішого покоління, ідеальна чистота. Тут працює вже 114 осіб. Колектив великий, характери, звичайно, різні, доводиться директору докласти максимум зусиль, щоб мікроклімат у ньому був якнайкращий.

Не все, звичайно, йде гладко. На час нашого приїзду, наприклад, вийшла з ладу опалювальна система. Об'їздив Михайло Михайлович за потрібними деталями усі магазини обласного центру, поки не дістав те, що було потрібно.

- Люди повинні мати належні умови праці, - каже, - тоді й працювати будуть з добрим настроєм. А це дуже важливо. На добрий настрій впливає, звичайно, і розмір заробітної плати. Середня зарплата на цьому підприємстві складає 1280 гривень. Можна тут добре заробити, треба лише сумлінно працювати. За своїх швачок Михайло Михайлович стоїть, як то кажуть, горою.

Працюють тут переважно середнянки, але доїжджають жінки і з інших сіл району. Продукція користується великим попитом. Фабрика здобула добру славу за свої високоякісні вироби.

Комерційний директор підприємства Мірослав Гула задоволений: вміють середнянки шити, можна багато чого в них повчитися, з особливо - сумлінності, відповідальності.

Кожна модель одягу, кожна операція має свою норму часу і швачки ретельно дотримуються її. Тут кожний - за всіх і всі -за одного. Одним словом, колектив!

Приємно, що саме в Середньому з'явилося таке підприємство. Воно відразу зняло усі питання з безробіттям жінок. Працювати на такій фабриці європейського зразка, звичайно, приємно. Швачки прагнуть лише одного, щоб їхня продукція мала великий попит і далі, і, звичайно, аби належно була оцінена їхня праця.

Марія Підгорна, "Вісті Ужгородщини"
03 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини