19-й тур Вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу видався для команд надважким

По-справжньому надважкий. Саме так можна охарактеризувати 19-й тур, у якому команди вигравали щонайбільше з різницею в один м’яч. Притому було зафіксовано три перемоги господарів, одна гостей і дві нічиї. Результативність матчів склала 2,7 гола за гру.

19-й тур Вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу видався для команд надважким

ФК «Боржава» – ФК «Оболонь» – 1:0

Це був матч із двосторонньою ініціативою. Василь Фірка, тренер «Боржави», зазначив: тактичний план команди полягав у тому, щоб розпочати з атак і, створивши моменти, досягти результату. У першому таймі задум себе виправдав, адже Михайло Батрин ближче до перерви в одному з епізодів із наскоку замкнув передачу партнера – 1:0. За такого рахунку команди й пішли відпочивати. Після перерви господарі намагалися зберегти результат. Захист не підвів, і довжанці взяли три очки. До того ж відсвяткувавши подвійне свято, адже, окрім перемоги, центральний захисник «Боржави» Ярослав Батрин учора одружився.


ФК «Поляна» – ФК «Дийдо» – 1:1

Вийшла по-справжньому бойова нічия, у якій були свої нюанси. Наставник господарів Василь Ропонич зазначив, що особисто він незадоволений результатом, адже його команда під завісу зустрічі могла вирвати перемогу. «Суперник, очевидно хотів перемогти малою кров’ю, та полянці дали бій. Ми стаємо домашньою командою й намагаємося грати в той футбол, який би подобався уболівальникам. І якби свої моменти реалізували Іван Русин, Мирослав Реслер, то мали б три очки». Тим не менше, саме останній установив паритет. У першому таймі представник Берегівщини зіграв результативніше. Як наслідок, Юрій Кохан відкрив рахунок. Та в другій сорокап’ятихвилинці у господарів вийшла результативна триходівка. Спочатку Євген Островка зіграв на Романа Лебовича, від нього м’яч отримав Мирослав Реслер, і той невідпорно пробив у «дев’ятку» – 1:1. У полянців слід ще відзначити впевнені дії молодого захисника Василя Фізера та воротаря Михайла Безика, котрий був травмований, фактично вийшов на матч під дією уколів та в декількох епізодах добре виручив команду. Заслуговує похвали й Іван Станкович, новий тренер юнаків «Поляни». Під його керівництвом, підопічні виграють уже четверту зустріч поспіль.

А ось наставник дорослої команди «Дийдо» Іштван Гіді зазначив: «У другому таймі вийшла жорстка гра. Нашим двом гравцям добряче дісталося: Юрію Кохану розбили голову, а Дмитру Чубірці – брову. На жаль, суддівська бригада належним чином не контролювала хід поєдинку, адже, на мою думку, у гостей мало б бути кілька вилучень за грубу гру».
 

ФК «Середнє» – ФК «Ужгород» – 1:2

Тільки розпочався матч, як Роберт Гегедош «про всяк випадок» нагадав, хто кращий бомбардир у чемпіонаті. Ще до перерви Олександр Назаренко в господарів зумів зрівняти рахунок – 1:1. Та все ж чемпіону вдалося виграти – у другому таймі перемогу забезпечив Василь Пиняшко. Після матчу наставник «Середнього» Вадим Дьордь поділився враженнями: «Вийшла принципова гра, у якій ми не мали поступатися, але так сталося… Не було всіх футболістів із «основи», Руслан Соскида не забив, воротар не виручив, але претензій до хлопців не маю. Вони старалися. Загалом дійсно цікавий матч, а судячи з результатів туру загалом, такою ж повинна вийти й кінцівка чемпіонату. І ще зовсім невідомо, хто яке місце посяде». А ось Іван Шанта, наставник ужгородців, попри виграш, лишився невдоволений арбітражем: «20 років у футболі працюю тренером; ми ось програвали у Виноградові, і я нічого не казав поганого про роботу суддів. Але в матчі із «Середнім» – якийсь жах. Попросив телеоператора, щоб зробив «нарізки» найпринциповіших епізодів. Переконаний, там буде на що подивитися».


ФК «Минай» – ФК «Спартакус» – 2:2

Матч складався (і зрештою склався) не найкраще для господарів. Завдяки точному ударові Владислава Лебедя гості після першого тайму вели в рахунку 1:0. «Минай» значною мірою будував атакувальні дії через Михайла Кополовця, котрий виправдав покладені на нього сподівання й дві забив, вивівши свою команду вперед. Та надії на успіх поховав граючий тренер «Спартакуса» Мирослав Бундаш. Невтомний ветеран уже в другому матчі поспіль забиває, подаючи приклад молоді. У підсумку – результативна нічия, про яку тренер «Миная» Михайло Іваниця сказав: «Я помилився зі складом, обрав неправильно тактику, тому провину за результат беру повністю на себе».


ФК «Берегово» – ФК «Вільхівці» – 2:1

Гра запам’яталася безкомпромісністю спортивної боротьби. У першому таймі Артур Апіян мав хороший момент, однак не забив. Тут же гостро відповіли господарі, але так само обійшлося без гола. Однак «Берегово» все ж свого досягло. Небезпечно виконуючи кутові й у такий спосіб створюючи загрози біля воріт суперника, одного разу Іван Сливка вивів свою команду вперед – 1:0. Після перерви гостям довелося вирівнювати ситуацію, вони вимушено відкривалися. Зрештою, підопічні Мирона Бабяка спіймали суперника на контратаці. Постарався Олександр Міклош – 2:0. Гості відповіли результативною заміною. На поле вийшов Юрій Мандич. Саме він «прострілив» на Івана Куцина, котрий скоротив відставання в рахунку. Та на більше «Вільхівців» не вистачило. Їх тренер Юрій Бучок зазначив: «Для нас матч виявився невдалим: футболісти не виконали установки, порушили ігрову дисципліну…» А ось Мирон Бабяк, наставник «Берегова», лишився задоволений діями підопічних: «Ми створили чимало моментів, зокрема могли ще забивати Василь Красношлик, Андрій Микитишин, Василь Ковтун. Та головне, що все ж перемогли».
 

ФК «Севлюш» – ФК «Мункач» – 2:1

Ключовими в цій грі вийшли початки обох таймів. Уже на 5-й хвилині Олексій Остафійчук у господарів відкрив рахунок. Та до перерви мукачівці дуже добре діяли й іще на 14-й хв. Валентин Великий зрівняв рахунок. Друга сорокап’ятихвилинка більше вдалася виноградівцям. Невипадково на 52-й хв. Олександр Розман вивів свою команду вперед. Як виявилося, це був останній гол. Отож «Севлюш» успішно переслідує «Ужгород» у чемпіонській гонці.

 

Загалом тур видався справді надважким, особливо для лідерів. І якщо так далі піде, то слід погодитися з наставником «Середнього» Вадимом Дьордьом: кінцівка чемпіонату видасться захопливою.

Володимир Тарасюк, ФФЗ

19 вересня 2016р.

Теги: футбол, чемпіонат

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини