Закарпатські прикордонники обурилися заявам військкома Ужгорода Журавльова

В Ужгороді відбулася прес-конференція прикордонників Чопського прикордонного загону, які брали участь в антитерористичній операції.

Закарпатські прикордонники обурилися заявам військкома Ужгорода Журавльова

Прикордонники висловилися щодо акції, яку оголосив голова ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» в Закарпатській області Микола Журавльов під назвою «Вони не воювали, а рубали (знищували) ліс—ми воювали і висадимо (відновимо) молодий ліс».

Полковник Костянтин Безпалько, заступник начальника Західного регіонального управління  Держприкордонслужби, повідомив, що приводом звернення прикордонників до ЗМІ стала заява Миколи Журавльова про те, що прикордонники «не воювали, а рубали ліс». К. Безпалько зауважив, що у проведенні АТО брали участь загалом 4,5 тисячі військовослужбовців Західного регіонального управління  Держприкордонслужби, у тому числі 427 - з Чопського прикордонного загону (є два загиблих). Сьогодні 82 військовослужбовці Західного регіонального управління охороняють державний кордон у зоні проведення АТО.  «Тому сьогодні такі заяви (про те, що прикордонники не воюють) виглядають незрозумілими та трохи популістськими», - сказав  полковник Костянтин Безпалько. 

За словами прикордонників, такі заяви ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» не консолідують суспільство, а наносять шкоду. Костянин Безпалько також зауважив, що стосовно справи з вирубки лісу триває слідство. «Незаконні вирубки, які проведені вздовж державного кордону, складають не 30 км а 16,2 км, зроблені механічним способом з використанням спеціальної техніки, яка на озброєнні спеціальних підрозділів Держприкордонслужби не перебуває. Адміністрацією прикордонної служби проведена перевірка та службове розслідування, матеріали якої направлено Генпрокурору для оцінки та подальшої правової кваліфікації. 16 військовослужбовців притягнуті до відповідальності, начальників відділів Великий Березний, Новоселиця, Гута та окремих посадових осіб Чопського прикордонного загону звільнено із служби. На даний час на розгляді військового колективу за ініціативою голови Держприкордонслужби винесено питання про проведення заходів по відновленню зелених насаджень не тільки вздовж кордону, але й взагалі озеленення ділянок і місць у межах відповідальності даних підрозділів. Всіх небайдужих просимо долучатися до акції, період висадки зелених насаджень (проводитимуть у жовтні та березні)», - додав Костянтин Безпалько. 

«Проблеми є у нас, як у правоохоронного органу, але ми над цим працюємо, - каже Костянтин Безпалько. -  За неповний рік на ділянці Закарпаття фактично оновлено 90% керівників підрозділів. Щодо справи по вирубці лісу, то 4 військовослужбовцям є вручення підозри про вчинення злочину. По двом обирався запобіжний захід, у тому числі і тримання під вартою».  

На прес-конференції були присутні також інші прикордонники, які брали участь в АТО. Євген Нагайський, старший лейтенант, заступник начальника відділу прикордонної служби «Паладь-Комарівці»,  розповів, що служив в АТО з липня 2013 по кінець 2014 року. «Виконували спільні завдання із Збройними силами України, постійно стояли спільно на блокпостах, у пункті пропуску в Ізваріно, у Станиці  Луганській, Щасті та інших, не було жодних проблем та конфліктів», - каже старший лейтенант. Власним досвідом служби в АТО поділилися також Андрій Колосов, старший сержант, інспектор прикордонної служби відділу прикордонної служби «Паладь-Комарівці» та Андрій Гаєвський, підполковник, заступник начальника Чопського прикордонного загону, який керував складом окремої бойової комендатури у Донецькому прикордонному окрузі.

Ужгородський прес-клуб

25 серпня 2016р.

Теги: прикордонник, Журавльов

Коментарі

Читач 2016-08-26 / 14:40:54
Не треба утотожнювати всіх погранців з ОКРЕМОЮ СВОЛОТОЮ серед їх представників! Сволоти хватає всюди і серед всіх. Так само і серед АТОвців є мудаки, але ми ж не утотожнюємо їх з усіма АТОвцями! А ліс рубали і гроші клали в кишені далеко не рядові прикордонники і навіть думаю не Закарпатські а Київські, і це усі чудово розуміють!

контрік 2016-08-26 / 08:12:55
Журавльов популіст і піарщик.трохи побув на передовій і хвалиться.краще най пояснить скільки поаісток отримали діти чиновників і прокурорів та чому беруть бабки великі від песеленців які уникають мобілізаціі.комісар мае бути спокійний врівноважений і авторитетний а не цей клоун

Сержант 2016-08-26 / 07:13:34
А що вони обуруються? Коли Журавльов і хлопці з ЗСУ воювали на сході з ордою, погранці рубали з словаками ліс Закарпаття, з конттробандистами відправляли будучи в долі сигаретлики через зельонку в Єс і чорних, будували як іх Павень Чарди як у Сторожниці і грабували пересічників наших з авто і мікрики з італіі !! Все правда !!!

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини