ФСБ звинуватила Україну в нападі на Крим і загибелі військових РФ

Федеральна служба безпеки Росії стверджує, що запобігла вчиненню в окупованому Криму терактів, начебто підготовлених Головним управлінням розвідки Міноборони України.

Згідно з повідомленням на сайті ФСБ, об'єктами нападу були визначені "критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова", а мета –"дестабілізація соціально-політичної обстановки в регіоні в період підготовки і проведення виборів федеральних і регіональних органів влади".

Російська спецслужба стверджує, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ в Криму була виявлена група диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії".

"На місці сутички виявлені: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті, боєприпаси і спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброя, що перебувають на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України", – йдеться в повідомленні.

Також у ФСБ стверджують, що ліквідували "агентурну мережу Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України".

"Затримані особи з числа громадян України та Російської Федерації, які надавали сприяння в підготовці терористичних актів, які дають свідчення. Одним з організаторів терактів, яким запобігли, є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення", – заявили в ФСБ.

Також спецслужба стверджує, що в ніч на 8 серпня спецпідрозділи Міноборони зробили "ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючі відомства".

"Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України. В ході вогневого контакту загинув військовослужбовець МО РФ", – заявили в ФСБ.

У російському відомстві заявили, що за цими фактами порушені кримінальні справи, "прийняті додаткові заходи безпеки в місцях масового перебування та відпочинку людей, а також з охорони об'єктів критично важливої інфраструктури та життєзабезпечення. Посилений прикордонний режим на кордоні з Україною".

У Службі безпеки України спростовують заяву Федеральної служби безпеки РФ про нібито диверсії з боку України на адмінкордоні з Кримом.

Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт, коментуючи звинувачення ФСБ РФ.

"Україна не захоплює і не повертає силою свою територію, і не буде цього робити", - сказав Тандіт.

Радник голови СБУ наголосив, що "в Криму живуть громадяни України, і ми не можемо і не маємо право кому-небудь робити боляче або тим більше на когось нападати".

Генштаб Збройних сил України вважає провокацією заяву Федеральної служби безпеки Росії, яка звинуватила українську розвідку в підготовці терактів в анексованому Москвою Криму.

Про це заявив речник Генштабу В'ячеслав Селезньов, передає Радіо Свобода.

"Ці події почали розвиватися від ранку 7 серпня, і буквально відразу у соцмережах на території окупованого Криму з’явилися повідомлення, що нібито з української сторони якісь диверсійно-розвідувальні групи проникли на територію окупованого Криму і виконували якісь завдання. Ми відразу відреагували на це, поінформувавши, що Збройні сили України перебувають у визначених районах, на визначених опорних пунктах і виконують завдання у плановому порядку, і будь-які заяви такого змісту є провокаційними", – сказав Селезньов.

"Чотири дні ФСБ вичікувала, зараз з’явилася інформація, яка курсувала у соцмережах. Але буквально вчора представник ГУР Міноборони України Володимир Скибицький зробив заяву, що на території окупованого Криму ФСБ проводить навчання з антитерору. Тому цілком можливо це повідомлення лягає в інформаційну складову проведення цих навчань", – додав він.

Міністерство оборони України спростовує інформацію, поширену ФСБ РФ щодо участі підрозділів Головного управління розвідки МО України у диверсійній діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим.

Про це сказано у заяві на сайті Міністерства оборони України.

"Подібні заяви з боку ФСБ є нічим іншим, як спробою виправдати передислокацію та агресивні дії військових підрозділів Російської Федерації на території тимчасово окупованого півострову. У такий спосіб представники російських спецслужб намагаються відволікти увагу місцевого населення Криму та світової спільноти від злочинних дій щодо перетворення півострова на ізольовану військову базу", - заявляє Міноборони.

Також Міноборони назвало безпідставними звинувачення щодо здійснення обстрілу півострова з материкової частини України.

"Крим завжди був і залишається Українською землею, а населення півострова є громадянами України", - заявили у відомстві.

Як відомо, протягом останніх днів російські військові суттєво обмежували пропуск на адміністративному кордоні України з Кримом.

Зокрема, 7 серпня на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю було припинено пропуск громадян.

Крім того, "Комсомольская правда в Крыму" стверджувала, що в ніч на 7 серпня з української сторони намагалася "вчинити диверсію" на кордоні з півостровом.

У Генштабі Збройних сил України спростували інформацію про нібито причетність української розвідгрупи до цього.

10 серпня 2016р.

Теги: Крим, диверсант, Росія

Коментарі

БУла така пісня 2016-08-12 / 09:54:55
А если завтра война.

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини