Закарпатське КРУ виявило порушення фінансової дисципліни в управлінні праці та соціального захисту населення Тячівської РДА

Згідно з планом роботи, працівники контрольно-ревізійного відділу в Тячівському районі провели ревізію в Управлінні праці та соціального захисту населення Тячівської РДА з питань використання бюджетних коштів на утримання апарату управління. Також здійснена перевірка використання виділеної з державного бюджету місцевим бюджетам субвенції на надання населенню пільг та житлових субсидій на оплату електроенергії, природного газу, послуг теплопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот, на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива, виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, виплату одноразової допомоги та використання коштів Фонду соціального захисту інвалідів. (УПСЗН Тячівської РДА).

Закарпатське КРУ виявило порушення фінансової дисципліни в управлінні праці та соціального захисту населення Тячівської РДА

Обревізували працівники КРУ ці питання за ІІ півріччя 2005 року, 2006 рік та І півріччя 2007 року.

Працівниками КРУ виявлено фінансових порушень на загальну суму 609 тисяч гривень. З них недоотримання фінансових ресурсів становить 6,1 тис. грн., операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат на суму 292 тис. грн., операції проведені з порушенням чинного законодавства, що не призвели до втрат на суму 178 тис. грн.. та інших порушень фінансової дисципліни на  суму 132 тис. грн.

Серед порушень, зокрема, такі. Як з’ясували контролери-ревізори, працівники управління не здійснили перерахунок субсидій для відшкодування їх оплати, виходячи із фактичного споживання природного газу, внаслідок чого зайво виплачено субсидій по природному газу на загальну суму 46,6 тис. грн. Або ж не в установленому чинним законодавством порядку оформили відшкодування пільг за перевезення пільгової категорії громадян залізничним транспортом, у результаті чого  УПСЗН Тячівської РДА без підтверджуючих документів провело видатки „Ужгородській дирекції залізничних перевезень” на загальну суму 194,3 тис. грн.

Ще однією ревізією використання коштів державного бюджету встановлено, що в порушення вимог „Порядку призначення та виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям”, управлінням по 350 особових справах проведено незаконну виплату державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми  на загальну суму 19,2 тис. грн.

У порушення «Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення», управлінням проведено оплату за рахунок коштів субвенції вартість санаторно-курортного оздоровлення 13-тьом громадянам, які не відносяться до пільгової категорії населення. Загальна сума цього порушення — 21,4 тис. грн. Окрім того, шістнадцятьом особам не пільгової категорії населення, УПСЗН Тячівської РДА протягом березня-грудня 2006р. та січня-червня 2007року видано санаторно-курортні путівки на загальну суму 25,9 тис. грн., вартість яких, за даними бухгалтерського обліку, управлінням не оплачена. Ще дев’ятьом громадянам, які не мали на це права, проведено оплату пільг на суму 9,75 тис. грн. У сфері оздоровлення пільгових категорій громадян допущено ще й таке порушення фінансової дисципліни, як укладення договорів на надання послуг на санаторно-курортне оздоровлення громадян без проведення тендерних процедур (сума порушення —  152,5 тис. грн.) та ще й крім цього всього ревізорами встановлено, що управлінням незаконно видано в 2006 році 5-ом громадянам санаторно-курортних путівок на загальну суму 28,4 тис. грн., які теж не було оплачено.

Серед інших порушень фінансової дисципліни, виявлених в УПСЗН Тячівської РДА, завищення та заниження в обліку вартості основних засобів, нецільове використання коштів.

Вжитими під час ревізії заходами усунуто порушень фінансової дисципліни на загальну суму 172,53тис.грн.

За допущені порушення, 4 посадові особи притягнуті до  адміністративної відповідальності. Начальнику УПСЗН Тячівської РДА направлено вимогу про усунення порушень, а також направлено Вимогу про повернення до відповідного бюджету суми субвенції, використаної не за цільовим призначенням.

За допущені порушення бюджетного законодавства КРВ в Тячівському районі  ініційовано застосування фінансових санкцій   на зупинення операцій з бюджетними коштами  терміном на 30 днів.

Матеріали ревізії направлено в прокуратуру Тячівського району для розгляду, вжиття заходів та притягнення винних до відповідальності.

Прес-служба КРУ в Закарпатській області
28 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
» Всі новини