У Мінрегіоні радять Москалеві не "мочити" потенційні громади, а звільняти своїх голів РДА

Закарпатська область єдина в Україні, яка так і не затвердила Перспективний план формування територій громад.

У Мінрегіоні радять Москалеві не "мочити" потенційні громади, а звільняти своїх голів РДА

Закарпатській обласній державній адміністрації та її керівництву необхідно надавати всебічну підтримку громадам в процесі добровільного об’єднання, роз’яснювати людям суть реформи, допомагати належним чином пройти всі необхідні формальні процедури, а не підміняти собою Конституційний суд, видаючи вердикти про порушення Конституції.

Так в Мінрегіоні прокоментували висновок Закарпатської ОДА Геннадія Москаля на поданий у облдержадміністрацію проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад с.Нижнє Селище Нижньоселищенської сільради, сіл Копашнево, Хустець, Лунка, Поляна Копашнівської сільради в Нижньоселищенську об’єднану територіальну громаду з центром у Нижньому Селищі», інформує офіційний сайт "Децентралізація влади".

У висновку, який облдержадміністрація виклала аж на п’яти сторінках, вказано, що проект такого рішення не відповідає низці статей Конституції України та Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

До речі, Закарпатська область єдина в Україні, яка так і не затвердила Перспективний план формування територій громад.

А минулого тижня під час селекторної наради з питань об’єднання громад з представниками обласних державних адміністрацій, яка проходила під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслава Негоди,  заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Мікулін заявив про те, що районні державні адміністрації Закарпатської області проти реформи.

"Є запитання деякі. Всі районні державні адміністрації проти. Я знаю є таке, що вони не дуже погоджуються з цією роботою...", - констатував Віктор Мікулін.

У відповідь В’ячеслав Негода запропонував, з огляду на невиконання завдань держави районними держадміністраціями, підняти питання про звільнення керівників цих адміністрацій.

«Це я зафіксував і дуже вам вдячний. В такому випадку необхідно зробити подання на голів районних державних адміністрацій, які проти, і звільнити їх з роботи…Давайте думати про громадян, а не про посадовців. Якщо немає результату, кожного такого керівника вже гнати треба», - сказав В’ячеслав Негода.

05 серпня 2016р.

Теги: громада, Геннадій Москаль, Мінрегіон

Коментарі

будівельник 2016-08-31 / 23:24:10
Прикро читати коменти про владу,зрозумійте Ви селищаки що треба мати свою самоврядну оденицю та бути в ній газдами, а не просити "своє" від голови РАДИ та АДМІНІСТРАЦІЇ(перекидувачів бумаги).Колись у теперішній міськраді вміщалися фінанси,пенсійний,райком (все керівництво району і міста),а тепер кожен має кантору і місця їм не хватає!

berez 2016-08-24 / 19:16:57
З тим безпределом шо натворив березнянський голова симочко вже мав бути звільнений по корупціі давно: то чоловіка потрепав, то комісію розганяє, то людей безпідставно звільняє, а подеякі повигравали й суди. То лізе то міжнаціонального скандалу. А про то шо кругом близькі родичі під керівництвом один одного роблять то вообще казка. Мож уже книжку писати!

із Копашнова 2016-08-05 / 22:00:30
Чергові вибори відбудуться через чотири роки. Н.Селище, як і Копашнево да і Нанково своїх бировів на цей період мають. А ось Липчею цей період треба зачекати, мав файну роботу, яку "випадково" зайняла жінка Губаля і не треба було йти на авантюри Вучаря. У Селищох є много інших молодих людей, а не пристайошів, які можуть бировами стати, хоч і цей непоганий. Дивіться як гарно керує великим Виноградівським районом Селищанин Русанюк. Є й інші. А якщо пройде авантюра Губаля-Липчия, то у Копшневі виборців більше і голова громади буде звідти. До речі обдумує цю пропозицію Ужгородський Копачанин Василь Довганич, жінка його Коропкашка,- родина в Н.Селищі в неї велика. А Довганич керував одним з найбільших хлібокомбінатів України, годен на старі дні додому вернутися. Так що хлопчики - бабка надвоє ворожила.

Селиський депутат 2016-08-05 / 19:36:05
Шановні про що ви говорите? Ми хочемо свою громаду як це прописано у законі! Ми хочемо об'єднатися з тими з ким об'єднані територіально, історично та сімейно!!! Ми маємо надію що і жителі села Нанково все таки дадуть позитивну відповідь на нашу пропозицію, як би там не було ми завжди приймемо пропозицію від них! А те що ви говорите про Губаля і Липчея, це просто Ваша не спроможність щось сказати суттєве! Ми будемо мати громаду, як це і прописано у законі, і будемо не залежні від всіляких райадміністрацій котрі "не готові"!!!

Бонка 2016-08-05 / 08:39:19
Всю біду в Н.Селищі роблять пришляки-пристайоші. Це вони присвоїли собі право називатися Селищанами, по своєму мутити воду, збурювати все, колись прекрасне село, нерахуючись з думкою корінних жителів. Чому Губаль не створює так активно місцеві громади у себе вдома в Липовці? Так тому що втянувши в політичні авантюри Липчия, позбавив його нормальної роботи і устроїв на його місце директором школи свою жінку, тепер шукає де його притулити. Але в Копашнові жителів більше і хто може стати майбутнім великим бировом сказати важко, а з Нанковом тим більше.

Вуйко 2016-08-05 / 07:54:56
Никого ун не ужене всі люди на місцях Блюка і Луннтіка а ун нико і звати його Гена Покемончик

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини