ФОТОФАКТ. В Ужгороді міліція і УПЦ МП за участі сепаратиста Сидора повторно забрали землю в громади УАПЦ

Сьогодні, 28 липня, представниками Мукачівської єпархії УПЦ Московського патріархату було здійснено перешкодження богослужінню і повторне захоплення земельної ділянки в місті Ужгороді по вулиці Минайській, 71 (на території залізничної лікарні), яка згідно закону належить релігійній громаді святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги Української автокефальної православної церкви.

ФОТОФАКТ. В Ужгороді міліція і УПЦ МП за участі сепаратиста Сидора повторно забрали землю в громади УАПЦ

Про це інформує прес-служба ЗО «Україна Соборна».

Як повідомляється, захоплення відбувалося за участі "архієпископа Мукачівського і Ужгородського Федора Мамасуєва, який щойно повернувся із так званої "хресної ходи на Київ", та "сепаратиста Дмитра Сидора" у супроводі працівників Ужгородського міського відділу поліції та інших предаставників правохоронних органів.

Як стверджується, "жодної документації, яка б давала законне право представникам "русского міра" на Закарпатті перебувати на вищезазначеній території не було надано і не могло бути надано у зв’язку із їхньою відсутністю".

Як стверджують в "Україні Соборній", захоплення відбулося за підтримки депутатів Ужгородської міської ради та міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, "який не приховує своїх симпатій до представників Мукачівської єпархії УПЦ Московського Патріархату, які і є частиною проросійських, антиукраїнських сил на Закарпатті."

29 липня 2016р.

Теги: УАПЦ, УПЦ МП

Коментарі

Серафиму 2016-07-29 / 19:54:06
На цьому збіговиську Христа точно не було. На жодному боці. Але в УПЦ МП його не було ніколи

Серафим 2016-07-29 / 19:49:27
Христос посреди нас!

Зоро 2016-07-29 / 19:06:11
Я 100 % ПІДТРИМУЮ того що нижче мене написав (Клим).воно так і є то правда

Клим 2016-07-29 / 14:56:52
Жах... Жодного обличчя зі світлом чи вірою в очах... Зібрання фанатиків, де єдиним пропуском до Бога вважають довжину спідниці, хустку та товщину гаманця. Скільки сиротинців побудовано в області та скількома бездомними опікується ця найбільша і найбагатша церква області, скільком онкохворим дітям ці попи допомогли? Тільки й знають що бігають задравши ряси збирати податі та пару разів у році роздавати солодощі, які надають жертводавці. Віра без справ мертва. А від цієї московської віри вже тхне роками. Невже люди дотепер не зрозуміли, що справжній священик та духівник не має права жити краще, ніж його прихожани? Пригадайте покійного нині єпископа Маргітича. То була свята людина при житті... А ці товстпузі батюшки тільки й знають кричати "пакі-пакі" та розповідати грішність довгих ногтів у жінок та гомосексуалізм у Європі.

До Василя, який не в темі 2016-07-29 / 14:45:04
Громада створювалася як КИЇВСЬКИЙ патріархат і саме під КИЇВСЬКИЙ патріархат виділялась земельна ділянка. Змінювати юридичне підпорядкування громада має право (читайте уважно закони України!) Громада перейшла в українську церкву. А ті люди, що зігнав п. Міщак з Розівки і від Сидора не мають ніякого відношення до тієї громади що створювалася у 2002 році і у 2003 та 2004 роках виробляла пакет документів на цю землю. Майно громади Київського патрархати так і залишилося за нею (вашому адвокату, напевно, не відомо слово "правонаступництво" :-). P.S. А щодо Феодора, то , дійсно, він пішки давно вже не ходить, а возиться виключно на дорогих іномарках. Благодійники судді-прокурори, напевно, забезпечили. Треба якось гроші відмивати? :-) А Московська цервка в цій справі найдосвідченіший і безвідмовний помічник.

Василь 2016-07-29 / 13:38:37
Громада МП діє там з 2004 року. Тому нічого не захоплювали. А міліція убезпечила молитву від агресивних УАПЦ. Виновний ситуації, однозначно, Уманців. А Владика Феодор не брав, між іншим, участі в Хресній ході.

До дохтора 2016-07-29 / 10:24:12
Отак і лікуєте... З кабінетів спостерігаєте і в робочий час до московського попа бігаєте. А ще маєте талант бачити через бетонний паркан з таймером скільки триває богослужіння в українському храмі. Борони Боже від таких лікарів та прихожан! Господь не в молитвах і не кількості прихожан, а в серці де Любов та Правда.

До цімбора Уманціва 2016-07-29 / 10:18:54
ха-ха. Звеселив! Напевно той Уманців московському попівству дуже гарячої олії залив за комірець... Такий крутий що живе на поверсі і їздить стареньким ровером...:-)До слова, цю землю саме він вибивав у 2003 році під Київську церкву (а не під Московську!!!). А звідки у московських попів гроші , то почитай одкровення Обізнаного на цьому ж сайті: "Наші закарпатські судді та прокурори беруть "подяки" через своїх священиків московського патріархату. Схема проста. Треба "порішати" питання - рекомендують пожертвувати певну суму на той чи інший храм. Священик бере собі десятину, а решту коштів віддає прокурору або судді, які є ревними прихожанами храму і відповідно для яких ці кошти і призначалися. Задоволені всі: піп, суддя та "жертводавець" - і до святої справи долучилися, і питання "порішали". Всі знають хто який храм тримає і через який храм готівкою передає хабарі. Ці кошти через церковну касу не йдуть, а спіймати на гарячому "благодійника-жертводавця" чи священика правоохоронні органи не можуть - у нас церква відокремлена від держави.

рат 2016-07-29 / 10:14:55
Цікаві люди коментують, деяким пропоную прочитати книгу: "Как творить миры не превлекая внимания санитаров"

Копча 2016-07-29 / 10:13:25


Мудрі слова діду Миколо кажеш забув тільки додати що у нашій ***нутій клерикальній державі за цей шабаш платять і ті, хто подорожуватиме у часі.


Дід Микола 2016-07-29 / 10:00:32
Країна віруючих дебілів, ще мільйон років дебіли будутьл жити як безмозглий скот і по церквам-притонам шлятися, а розумні люди в часі вже подорожуватимуть, тьфу, скот.

цімбор Уманціва 2016-07-29 / 09:56:49
Отець, якщо його так можна ще називати?? Сергій є справжнісіньким афером! Шукає де завжди дадуть або кеш за землю, або ще щось, але не релігію! Людина за три роки дава рази!! побувала в УАПЦ, в УПЦ МП і зараз в УАПЦ!! Подумайте. І всюди він персона нон-грата. Постійно шось мутить, аферить, збиває гроші з попів. Так би і сказав, що хоче продати участок.. А Бедь його черговий рах просто використовує! Бідолаха цього не розуміє. Бедь його кине при першій можливості. Головне для УАПЦ в лиці Віктора Васильовича відбрати землю від Сергія. Йому Уманців є "недалекоглядним" отцем. Це видно з усього...
Отець Сергій біжи з того кубла поки не пізно! Жаль тебе..

дохтор 2016-07-29 / 09:45:30
Вітання шановному панству і соціуму!Вчора сам спостерігав з кабінету, а потім трохи був присутнім на богослужінні. В цій тимчасовій капличці люди моляться не один рік. Це, по-перше. По-друге, поліція і міліція Ужгорода якраз там вчора була щоб убезпечити конфлікт на релігійному грунті з боку УАПЦ!! Це для тих, хто в темі. Бо Бедь, зі своїми купленими молодцями провокації робив ще напередодні. Про це вже читав у фейсбуці. І що просто шокувало! Хлопці з боку УАПЦ постояли з примітивним банером 80+70 і пішли. Іхнів поводир отець Сергій Уманців накинув на себе рясу шось там почитав 10 хвилин і пішов з храму. Бедь навіть не наважився прийти і підтримати свою громаду. Богослужіння - не було!!! ГАНЬБА такій Церкві, такому єпископату, таким українським попам. Познімали, пофоткали і по домама монтувати віртуалізм! МОЛОДЦІ!!! Хто має розум і серце той вчора міг побачити що і хто така УАПЦ на Закарпатті! Дякую!

Обізнаний 2016-07-29 / 09:45:01
Так три роки тому і захопили той шмат землі без жодних дозволів та документів! І побудували цю будівельку саме тоді, коли в країні розпочинався Майдан... А Сидір тут ні до чого. Його запросив розівський священик Іван Міщак, який і є "автором" рейдерського захоплення земельної ділянки. Це практика московської церкви: прийти застовбити місце, почати служити-будувати без жодних дозволів , а потім тиснути на депутатів, щоб узаконили їхній безпрєдел. Так було і у Боздошському парку, і на Шахті, і в інших місцях. Чомусь греко-католики можуть все вирішувати по букві закону, а московські православні - ні. Для них закону немає в цій країні? Однак тут ситуація інша: земля видавалась під громаду УКРАЇНСЬКОЇ цервки і є всі необхідні підтвердження та документи. Москва не звикла програвати, ось і вирішишила використати звичну схуму: прийти і просто "віджати" землю. А несвідомі люди як стадо баранів під пильним оком пастухів у горбатих рясах хором славлять Моску "пакі-пакі..." І все відбувається під диригенством мера Андрієва, який привселюдно пообіцяв що розділить навпіл ділянку що належить УКРАЇНСЬКІЙ цервкві. Цікаво, може Андріїв поділить навпіл і той шмат землі, що надав на останній сесії для потреб своєї родини? І взагалі, у нас Андріїв є суд, прокуратура і вищий Закон???

njksr 2016-07-29 / 09:25:57
ця ідіотка , яка схилила свою довбешку перед москальськими ідолами у хустині "KALVIN CLEIN" (((( це сюрреалізм. як і чеські номери на джипі бородатого козла в рясі... срусскій мірь, мля(((((((

Олександр 2016-07-29 / 08:05:53
Почему мусульмане понимают друг друга во всем мире,а крестьяне начинают враждовать,и раз Русский то что вера не та,так среди Украинцев Тоже нечести хватает

Ужгородець 2016-07-29 / 07:56:49
А про яке захоплення тут говориться?Я живу поруч и церква де вчора була служба побудована вже три роки назад!І там вже не один пік служиться служба Божа!

Стрико 2016-07-29 / 07:31:32
сидору шо нема шо робити? Кулько землі ще треба цьому московському кегебістському Попику

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини