Фінішувала найцікавіша футбольна першість Закарпаття за останні 16 років

Минулої неділі було зіграно матчі останнього 32-го туру чемпіонату Закарпатської області сезону – 2007. Цьогорічна першість, без сумніву, стала найцікавішою та найбільш безкомпромісною за роки незалежності України. Нарешті закарпатські вболівальники побачили справді запеклі футбольні перегони, інтрига в яких зберігалась до останнього.

Фінішувала найцікавіша футбольна першість Закарпаття за останні 16 років

Із самого початку першості порадував той факт, що кількість команд, які заявили на участь, збільшилась одразу на 6. Найголовнішим сюрпризом стало те, що, пропустивши 5 сезонів, нарешті повернувся до футбольної еліти області колись дуже потужний ФК «Мукачево», а це вже обіцяло цікаву боротьбу за медалі. Інші команди, які виявили бажання і водночас мали фінансову спроможність виступати в чемпіонаті області, теж мали серйозні претензії на успіх.

Як бачимо, у підсумку це боротьба виявилась дійсно цікавою. Навіть судячи з турнірної таблиці, одразу бачимо: клас команд значно зріс, у порівнянні з минулими роками. Обидва провідні клуби області – «Авангард» та «СК Ужгородський» – отримали не менш серйозних суперників, які сповна підтвердили свої амбіції. Найкраще впорався із завданням новоспечений чемпіон. Але мукачівцям скинути з вершини свалявський «Авангард» було набагато складніше, ніж здається на перший погляд.

Найзапеклішою і відчайдушнішою була боротьба за позиції у середині турнірної таблиці, про що свідчить щільність розташування команд. 4 та 11 місця розділяло лише 13 очок. Усі ці команди на сьогодні є практично рівними за класом, і кожна з них у наступній першості, безперечно, прагнутиме покращити свій результат. Щодо відвертих аутсайдерів першості – «Будівельника», «Карпат» та «Верховини» – то навіть вони цьогоріч стали авторами кількох сенсацій.

Важливим є той факт, що у цьому сезоні майже не було неявок на ігри, адже це було звичним явищем упродовж минулих сезонів, що свідчить про достатньо міцну матеріальну базу клубів.

Значно покращився в цьому році рівень суддівства. Звичайно, деякі огріхи «людей у чорному» і були у першості. Але скажіть, у яких змаганнях помилок суддів зовсім немає?

Ще однією приємністю стала поведінка вболівальників під час матчів першості. Стриманішими, ніж зазвичай, були навіть емоційні великобичківці. На це насамперед вплинуло чітке рішення ФФЗ дискваліфікувати після 7-го туру команду «Карпати-Рахів» (Рахів) через бійку її фанів у домашньому матчі.

Останній тур першості хоч і не міг внести суттєвих коректив у турнірну таблицю, але кілька принципових поєдинків усе одно заслуговували на увагу.

Головним «десертом» чемпіонату стала зустріч СК «Ужгородський» – «Авангард». У зв’язку з підготовкою обох полів головної ужгородської арени «Авангард» до матчу між «Закарпаттям» та «Металістом», матч між бронзовим та срібним призером першості вирішили зіграти у передмісті Ужгорода, в селі Кінчеш. Поле стадіону «Сокіл» хоч і було у найкращому стані серед усіх газонів району, але все одно було «важким». До таких умов краще пристосувались спочатку гості і вже на 10-й хвилині вийшли вперед. Відзначився М.Риплюк. Але ще до перерви Р.Білошицький зумів зрівняти рахунок. У другому таймі футболісти Ужгородщини таки довели матч до перемоги завдяки голу кращого бомбардира чемпіонату Руслана Соскиди. Він у цьому чемпіонаті забив майже половину всіх м’ячів своєї команди (38), випередивши найближчого переслідувача –Р.Ухаля («Ялинка») – на 4 голи. Трохи зіпсував враження від гри грубий підкат ужгородця В.Головачка проти гравця «Авангарда» О.Грабаря, який став причиною сутички і вилучення обох гравців.

Ще однією цікавою грою став матч між невдахами другого кола, сусідами по турнірній таблиці і «водночас географічними сусідами – Хустською «Руссю» та ФК «Вишково». Команди так і не виявили переможця дербі – 3:3. Злегка реабілітуватись за знову ж таки невдале друге коло зумів перед власними вболівальниками виноградівський «Севлюш», який розгромив четверту команду області – ФК «Кольчино» – 6:0.

Інші матчі останнього туру принесли такі результати: «Бужора» – СК «Ялинка» – 1:2, «Говерла» – «I.V.Спорт» – 2:0, «Бергвідейк» – ФК «Тячів» – 7:2.

Ще у двох поєдинках було зафіксовано технічні перемоги ФК «Мукачево» та «Карпат», які «не дочекалися» гостей, відповідно, з Приборжавського та Міжгір’я.

Наступила першість краю стартує навесні. Сподіваємось, що вона буде не менш захоплюючою, ніж цьогорічна.

Мирослав Небесник, Zakarpat.info
27 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини