Одного з фігурантів "мукачівської справи" по-суті катували в ув’язненні – висновок омбудсмена (ФОТО)

Напередодні першого суду по суті у так званій "мукачівській справі" (мова про стрілянину у Мукачеві 11 липня 2015 року) уповноважений у захисту прав людини визнав катування стосовно одного із затриманих у цьому провадженні.

Одного з фігурантів "мукачівської справи" по-суті катували в ув’язненні – висновок омбудсмена (ФОТО)

Мова про фронтовика-добровольця, бійця ДУК "Правий сектор" Володимира Бурчу, який мав серйозне поранення в ногу. Нарешті отримано висновок омбудсмена, і в ньому констатовано: мало місце ненадання належної медичної допомоги ув’язненому, що є не просто кричущим порушенням прав людини, а, відповідно до практики Європейського суду, – прирівнюється до катування.

Про висновок уповноваженого повідомила голова Комітету визволення політв’язнів Тетяна Близнюк.

От що правозахисниця зазначає:

"Отже, завтра зранку  суд по "мукачівських партизанах". А я ось сьогодні отримала відповідь омбудсмена по одному з них.

Йдеться про пораненого минулого літа в ногу Володю Бурчу. 

Нагадую, вісім місяців в Ужгородській обласній лікарні рятували ногу добровольця, спортсмена Володимира Бурчі після закарпатського інциденту минулого року. В лютому його раптом перевезли в Київське СІЗО, де меддопомога йому не надавалася взагалі, скільки б він не звертався.

В травні громада, бачачи в судах жахливий стан справ з ногою Бурчі, почала бити на сполох. Ігор Мосійчук з цього приводу звернувся до Валерії Лутковської, уповноваженого ВР з прав людини.

Після цього Бурчу було оглянуто медиками, знято наскрізь проржавілий апарат Ілізарова. Але пізніше Володимира перевезли до Закарпатського СІЗО. 

В.Лутковська повідомляє, що і там його відвідував регіональний представник омбудсмена.

Але. Вона зазначає у відповіді, що по-перше, встановлено, що "під час перебування Бурчі В.В. у Київському слідчому ізоляторі йому не проводилися будь-які медичні заходи щодо лікування пораненої ноги". 

По-друге, в листі зазначено, що  і зараз, в Закарпатті, "З'ясовано, що рекомендації щодо проведення необхідних обстежень та лікування Бурчі В.В. в зазначеній установі не виконуються".

Омбудсмен вимагає від Закарпатської пенітенціарки термінового проведення лікування.

Провадження у даній справі триває."

Тепер наступне слово за юристами – як захисниками підозрюваного, так і, віримо, справедливим і гуманним судом. До речі, наступне судове засідання – вже по суті справи - заплановане на пятницю, 15 липня – Мукачівський міськрайонний суд (вул.Толстого, 13), початок об 11.00, інформує прес-служба "Правого сектора" Закарпаття.

 

14 липня 2016р.

Теги: катування, Правий сектор

Коментарі

форестер 2016-07-15 / 18:42:09


Ману

"Гидота та бидлота", яка "нiяк не вгомониться пiдмiнюючи бандитизм, боротьбою, яка веде державу до розпаду а громадян до знищення" - це вчорашня і чинна "українська" влада". Неукраїнська за суттю і, власне, національністю. Яка називає Україну не "моя країна", а "ця країна", точніше - "эта страна", маючи в підсвідомості, що після пограбування "цієї" можна виїхати з награбованим в іншу, більш благополучну. Яка, аби втриматися при владі, ненавидить все патріотично-українське і здатне тримати зброю в руках, сприймаючи його як загрозу собі. А тому фабрикує справи, подібні цій.

Ти хочеш по закону? А де закон для інших фігурантів цієї справи - Блюка і його йовбаків, Шаранича і його бандитів у погонах?

Де закон для Москаля, який по закону має бути на пенсії, а продовжує керувати, контрабасити і укладати коаліції з бандитами Блюка і контрабандистами Лунченка і т.д.?

Для того, аби в Україні панував закон, треба спершу знести всю цю нечисть, яка грабує країну, незалежно від владного режиму. Біда патріотів з ПС (Стойок і Ґласнєров виносимо за дужки, бо це не патріоти, а шістки і бізенесмени), що вони, замість відс***лювати цю владну нечисть, прийняли її правила гри і пішли у суди в ролі підсудних.

І що дискутують з такою поганню, як ти...


... 2016-07-15 / 18:33:48
Прекрасна ілюстрація. Таке враження, що нижній коментар написаний в потязі, який везе "простий нарід" на заробітки в москву.

Стойка кричово 2016-07-15 / 17:45:01


Коментар видалено. Адмін


... 2016-07-15 / 16:16:45
"Розгориться така боротьба за мир, що живого місця не залишиться". Це з цієї серії. Бандити будуть говорити на патріотів - бандити. Злодії з палаючими шапками будуть судити чесних і справедливих людей. Цього вже стільки раз в історії було, що ти, Мен, навіть не банальний. В такій стилістиці як ти колись працювали комсомольські бляді. Вітаю, ти їх гівняний наслідувач. Але все це мине. Інакше й бути не може.

Ман 2016-07-15 / 16:00:56
Ми це українцi як хочуть мати гiдне життя саме на закладi законiв та права без всяких бандитьських понять, та бандитьських способiв вирiшення тих чи iнших проблем. Час укаже хто був правий.

... 2016-07-15 / 14:49:19
МИ це хто? Ти думаєш, що демагогією замаскуєш свою сучу природу? Підмінюєш, голубе, поняття? Так тебе твій московський брат з методичкою учить? Але ж правду ще нікому не вдавалося приспати, та присрати, таким дупам як ти. Часи дуже серйозні, ніякі каземати українців не втримають. А тебе і таких, як ти ми вирахуємо. А вже тоді,... не сердися.

Ман 2016-07-15 / 14:36:17
Гидота та бидлота нiяк не вгомониться пiдмiнюючи бандитизм, боротьбою, яка веде державу до розпаду а громадян до знищення. Щось не чути про суттєвi перемоги не на однiй ланцi, кругом катастрофа. За що не вiзьмуться все пограбовано та знищено, тому найкраще рiшення це нари для цих борцiв, а ми якось без них влаштуємо собi гiдне життя на закладi закону та права.

закарпатець 2016-07-15 / 13:43:26
Та Ман це бидло із банди Блюка. Він скоріш за все займається розповсюдженням наркотиків по області. Про які йому бику права толкувати.
А Праваийю треба язик відламати, щоб дурне не писав. Бидлота наркоторгова.

... 2016-07-15 / 12:56:32
Ман, щоб вкидувати в простір стільки пустих слів, потрібно бути або провокатором, або пустоголовим. Які бандюки? Після того, як бариги при владі назвали війну АТО в багатьох все в голові перемішалося. Ті беркутівці, які стріляи в народ, хто вони? Ті судді, які судили і судять за гроші - хто вони? Спочатку в державі потрібно все покласти з голови на ноги, а потім писати про бандитів. А так ти просто тупоголовий, або кінчена сволота.

Ман 2016-07-15 / 12:08:41
У вбивцi не може бути людських прав. Вiн захищав не Україну а таких бандюкiв як i вiн сам та свiй гаманець, тому поступати з бандюками треба по всiй строгостi закону, на нари i на довго. Прикриття терирозма патрiотизмом, ця оборудка до слiпо-глухих.

... 2016-07-15 / 11:05:32
Ман, ти що з'їв, що таке пишеш? Хлопці, що на людей зброю підняли, чи на бандитів, які їх на стрелку покликали? Це ті бандити, які перетворюють наш край в сицилію, а людей закарпатських в меншевартісне бидло. А якщо ти, друже, смокчеш, бандитський член, то хто тобі лікар? Тільки український націоналіст, який ту нечисть, що ти їй служиш, через бидлячість історичну, зможе вичистити. Добре би, щоб і про тебе "герою" не забули. Слава Україні!!!

Ман 2016-07-15 / 08:57:14
Герої вспомнили про людьськi права, а коли вони вбивали чи думали вони про людьськi права? Тодi для них вони не iснували, вони взяли на себе роль судi кому жити, а кому нi, жодний омбудсман а нi втрутися не мiг. Тепер з них роблять невиних та потерпiлих овечок. Якщо взяв зброю до руки з метою вбивати ти вже себе означив що тобi не мiсце мiж нормальними людьми. А вiдкривши з неї вогонь твоє мiсце як мiнiмум загратами i на довго.

Праваий 2016-07-15 / 07:43:01
Haй липше в сизо сидить чем з автоматом по мукачеви порядок буде наводить якщо можна то й другу йому зломайте

Антиблюк 2016-07-14 / 23:22:22
Коли будуть судити бандитів Ланя і правоохоронців, які це допустили?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини