За фактом "піджакування" на кордоні на Закарпатті відкрито кримінальне провадження, "піджакам"-призовникам вручено повістки

Напередодні, 1 липня, правоохоронними органами на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС встановлено факт ввезення на територію України однотипних товарів, так званими «піджаками».

За фактом "піджакування" на кордоні на Закарпатті відкрито кримінальне провадження, "піджакам"-призовникам вручено повістки

Зокрема, працівниками Закарпатської митниці ДФС, Служби безпеки України та податкової міліції проведено огляд 10 мікроавтобусів, в яких переміщувались в основному одяг та взуття китайського виробництва. В незаконній оборудці були задіяні близько 90 людей, які в загальному переміщували 4500 кг однотипних товарів.

Правоохоронці зазначають, що використовуючи гуманність частини 1 статті 374 Митного кодексу України недобросовісні громадяни розбивають великі партії товару на 50 кг, а враховуючи, що товар китайського виробництва то його вартість не перевищує 500 євро, після цього переміщують його через кордон та уникають при цьому сплати митних та податкових платежів.

Як відомо, товар єдиною партією прибуває в Європу, транзитом переміщується через митний кордон України, розбивається на малі частини. Також для переміщення таких товарних партій під митним забезпеченням повинні використовуватись вантажні мікроавтобуси. Заїжджаючи на митну території України громадяни декларують, що цей товар вони придбали на ринку в Угорщині, в Ніредьгазі або у Загоні для власного використання. Таким чином ввозяться великі партії товарів на територію України.

Наразі по факту ухилення від сплати податків з використанням незаконних схем відкрито кримінальне провадження.

Крім того, учасникам незаконної схеми, чоловікам призовного віку, безпосередньо на пункті пропуску, вручені повістки до військкомату.

У ДФС Закарпаття наголошують, що участь в незаконних схемах в подальшому буде посилено відслідковуватись, а учасники та організатори будуть притягнуті до відповідальності. Проводитимуться заходи по встановленню фактів та осіб, які ввозять товар на територію України, ухиляються з використанням та зловживанням норми Митного кодексу від сплати податків, запроваджують схеми реалізації товару на внутрішньому ринку держави. Таким чином дії громадян завдають збитків державі. Всі ці факти будуть документуватись і стосовно кожного громадянина будуть вживатись заходи в рамках кримінального законодавства та податкового стягнення податків, зборів та штрафних санкцій, а у випадку ознак кримінального злочину, притягнення до кримінальної відповідальності.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, до "митної війни" на Закарпатті останніми днями підключили ще й так званих "піджаків": масштабний інцидент за участі близько 30-40 мікроавтобусів, якими намагалися ввезти в Україну великі партії контрабандних товарів, стався на КПП "Тиса", де «накручені» «роботодавцями» «піджаки» перекрили пункт пропуску, завдали тілесних ушкоджень представнику правоохоронного органу (за інформацією Закарпаття онлайн – працівнику У СБУ в Закарпатській області) , вигукували погрози та намагалися вчинити самосуд і т.д.

02 липня 2016р.

Теги: піджаки, піджакування, повістки, призовники

Коментарі

Вуву .....пенсіонеру 2017-05-21 / 02:30:54
...пішов ти у бабину калафонію...
Ну ми ж люди культурні ...тут треба очевидно розуміти що це як гарне побажання ...
"Іди (йідь) до бабуні в КАЛІФОРНІЮ "...

іван 2016-07-04 / 11:37:31
Степану Круку - щирому закарпатцю. Сам ти бидло. За державу він переживає. Люди то головне. Іди до Москаля за зарплатою - дебіл державою прикривається.

ара 2016-07-03 / 19:59:13
нич від тебе ліпшого і не чекав - аргументи на рівні старого пердуна, котрий лиш знає розказувати про великі матерії, а розумієся в тому, як вовк у звіздах. Сиди мовчки, за розумного зійдеш.

пенсіонер 2016-07-03 / 19:46:02
А ти попугай (ара) пішов у бабину калафонію.
Економісти херові, чужі гроші рахувати. Він знає скільки буро-карпатська порода молока дає, та ти її може по телевізору бачив толваю.
Ти би придивися до нинішніх партій, які вас ведуть до світлого майбутнього, далися тобі комунари, до який я маю таке саме відношення як Папа Римський.

На рахунок сомара, то сомар тя справив, і більше не бачу підстав з копилом дискутувати.

Степан Крук -пенсіонеру 2016-07-03 / 19:45:42
Від щирого серця шкодую, що пішли із життя Ільницький, Червінський. Так, вони були людьми свого часу, але це були ті,хто вболівав за край. Їх по різному можна оцінювати з плином часу, але моя особиста думка стосовно них незмінна. Маю право!

пенсіонер 2016-07-03 / 19:35:09
Зрозумів вас пане Степане, Україну спасуть заробітчани бо вони, і лише вони застабілізували гривню, а економіку України піднімуть хіба що марсіани.
Але хоч вбийте не бачу куди вкладаються ті мільярди, зароблені в Москві, Чехії та Італії.
І не вірю, що заробітчани вкладають зароблені кошти в українські нестабільні банки.
А на рахунок "бобика", не переживайте, я в ньому ніколи не катався, у комуністів на посадах не перебував, хоч окремих із них поважаю. Зокрема, декілька років тому побачив на Корзо колишнього першого секретаря Закарпатського обкому партії Волощука. Потихеньку собі йшов дідок без охорони, без супроводу, і мабуть лише одиницям було відомо, що він колись управляв Закарпаттям, і управляв непогано.

ара 2016-07-03 / 19:32:02
пенсіонеру

Ой, не розказуй казочки з своїми райкомами, знаєме вашу породу - ходили стучали єден на другого, по інструктажах-пленумах всяких людям голову морочили, та жили з того, що безправні колгозники заробили. Де ваш райком був, як вам жвачки показали - продалисьте і партію і Леніна. Закарпатські люди споконвіків їздили в світ заробляти гроші, бо із пустої землі не мож прожити. Ти відів колись верховинську корову? Як з неї можна заробити на життя, кіть вона по скалах пасеться і дає 5 л молока в день, а молоко приймають по 5 грн. Ти проживеш за 25 грн в день?
Ти якби вчився у вузі, як говориш, та знав бись, що з кожної гривні заробітчанської, що він потратить дома, в бюджет піде мінімум 20% процентів податків, включених в ціну товара. Чи ти думаєш з яких грошей, таким партіяшним пердунам, як ти, по 10 тис пенсії платять?
А про заробітчанських дітей в прокуратурах і про заробітчан, що створюють корупцію в вузах то взагалі нема шо говорити. Такоє впороти може лиш повний сомар.

Степан Крук - пенсіонеру 2016-07-03 / 19:21:15
Ви людина грамотна, на "бобику" каталися (я без сарказму, за "бобик" не ображайтеся). Долари заробітчани міняють на гривні, тобто валюта потрапляє в українську банківську систему,що стабілізує курс національно валюти. Уявіть собі,що ці гроші якимись чином були б виведені з банківської системи. Який би курс гривні був?

Степан Крук 2016-07-03 / 18:53:42
Суми ввезені в Україну заробітчанами - у відкритому доступі, вони опубліковані. Наприклад, тут зазначена суммв в 7,5 мільярда доларів в 2014 роціhttp://www.radiosvoboda.org/a/27075873.html А тут, тільки з однієї Польші в минулому році заробітчани вивезли 2,2 мільярди доларівhttp://dt.ua/ECONOMICS/ukrayinci-za-minuliy-rik-zarobili-v-polschi-2-2-milyardi-dolariv-gazeta-wyborcza-206163_.html. А тут про те, як ці гроші потрапляють в Україну через ПОТРІЙНЕ ОПОДАТЕКВАННЯ

пенсіонер 2016-07-03 / 18:23:08
Обалдіти. Звідки ви, шановний пане взяли такі цифри. То може вам відома точна сума відрахувань, які заробітчани перераховують у пенсійний фонд України, то назвіть будь ласка. А те, що вони перевозять своїм діточкамм, які їх просаджують вдома, мене мало цікавить. Я б їх зауважав, якщо б вони на зароблені гроші будували фабрики чи заводи, а те що вони за ці гроші розбудовують приватними будинками Червеницю мені до одного місця. Блін, заробітчани допомогу привозять із-за кордону, не смішіть добродію. Оці заробітки ідуть на підкуп у ВУЗи, та на влаштування своїх чад на роботу. Тут вони грошима смітять, у звязку з чим нормальна дитина не влаштується на роботу. Чому заробивши великі гроші ці пани не інвестують в українську економіку ?? Саме велике, що можуть вони зробити, то черговий кабак побудувати і все.
А податки платили і мої батьки, правда батько практично не вспів покоритуватися пенсією, царство йому небесне. І я все життя платив податки, вірніше з мене утримувала бухгалтерія, навіть до 1 червня прийшлося платити податок з пенсії, але мовчу, бо держава в біді, та й що я міг зробити, такий Закон був.
І в моїх батьків пропали гроші "на книжці" і в половини населення України, то хіба в цьому ми з вами винні ??
Я б може ще працював та платив в пенсійний фонд, але треба було уступити місце тим, хто купив посаду. У нас спочатку проводять скорочення, а потім розширяють штат та створюють нові посади. Нажаль нью фахівці гроблять державу безповоротно. А від того, що половина населення втече на заробітки, держава ніколи не підніметься, хоча питання не до нас з вами, а до фивників, які на виборах золоті гори обіццяють, а потім жодного робочого місця створити не можуть, лиш кишені набивають та вивозять кошти в офшори.
А контрабанда це не вид заробітку, це вид порушення чинного законодавства. І ніякими благими намірами не можна виправдати вчинення правопорушення.

Степан Крук-пенсіонеру 2016-07-03 / 17:14:08
В чомусь із Вами не згідний, шановний! Згідно офіційної статистики заробітчани щороку переводять через систему "Маніграм" та "Вестер-юніон" від 5 до семи мільярдів доларів в Україну. Насправді, ця сума в двічі більша, адже половину валюти роботяги привозять в сумках. Окрім того, згідно нового Закону заробітчан оподатковують. Заробітчани привозять мільярдні прямі інвестиції в українську економіку, які значно більші за транші МВФ та всякі допомоги із-за кордону. При чому, ці заробітчанські інвестиції потрапляють в Україну без всякої підтримки держави, скоріше всупереч волі державних управлінців. Часто чую думку: "Заробітчани покидали батьків,в пенсійний фонд не платять, а ми змушені цих пенсіонерів годувати...". Не розумію цього і ось чому. Моя мама 46 (сорок шість !!!) років відпрацювала вчителькою в селі, та сплачувала із зарплати кошти в пенсійний фонд, які на порядок перевищують її теперішню пенсію. Окрім того,свого часу відклала достатню суму собі на старість , як колись казали, "поклала на книжку". За одну ніч в 1991 році ці гроші були вивезені в РФ. Ви про це памятаєте! Хочу тільки сказати, що моя мама в цьому житті жодної копійки нікому не винна, і державі також.

пенсіонер 2016-07-03 / 14:46:54
Для ари.
Ара (лат. Ara) — род птиц семейства попугаевых, сине-желтый, ручной попугай. Твоє погоняло відповідає твоїй сутності.
А тепер по суті:
Тобто ті люди, що продають молоко на п'яному базарі, на Корятовича та на інших базарах області дурніші від тебе бо вони тримають худобу, а ти піджакуєш??
А чого це ви лише їздите на заробітки. Раз вам такі милі заробітки у Москві, то переїзджайте туди жити та й сім'ї свої прихопіть, бо блага створюєте мацкалям, а діточки ходять в дитсадити та вчаття в наших школах, при тому бесплатно, а батьки ваші пенсії отримують в Україні, а діточки їхні, тобто заробітчани хер копійчину перераховують у пенсійний фонд держави, а потім ще й будуть вимагати пенсії, при тому, що все життя їздять по чужих країнах по заробітках. А ще вимагати субсидії, адже декларації про доходи не складають.
Для того клоуне щоб дивитися із райкомівського бобика, треба було дуже добре вчитися в школі, потім поступити у ВУЗ, здавши при цьому 4-5 вступних екзаменнів і добре вчитися щоб не вивключили з ВУЗу. Потім треба було 7-10 років головою колгоспу або директором заводу попрацювати, після чого попрацювати декілька років у виконкомі, потім відучитися 3 роки у партійній школі, і лише тоді стати 3 секретарем райкому. А тепер подивися хто з нинішніх фивників працював в райкомах: Москаль, Пацкан, Лунченко, Балога, Ледида, Горват ??? Ні фіга одні торгаші, контрабандисти. Державою на всіх рівнях тепер керують ті, кого б на поріг райкомів ніколи не пустили.
Може вирубку лісів, розкрадання земель, контрабас Леніни та Брежнєви організовують ??
А в судах, прокуратурах, державних органах у переважній більшості працюють діти італійських, американських та чеських заробітчан, а також діти контрабандистів та депутатів різних мастей, Немає там дітей вчителів, докторів, бо не мають вони грошей щоб їх туди влаштувати.
Завдяки таким клоунам як ара,потихеньку перетворюється держава в державу піджаків, бариг, торгашні.

ара 2016-07-03 / 13:44:29
Поля на Воловеччині і Міжгірщині? Ти вижу Закарпаття відів із газет або максимум із вікна райкомовського бобика. Сидить чмо з райкомівськов або ментовськов пенсійов і розказує шо лінюхи не хочуть в селі робити, а втікають на заробітки, бо там їм ачей задарь гроші дають. Як мене бісять отакі старі комуністичні пердуни, котрі самі всьо просрали і розікрали, а тепер розказують, які колись заводи були та як безпаспортні селяни з рана до вечора на їхні масні гузиці робили. Своих дітей-внуків по заграницях та прокуратурах попристроюють, а чужі мають за пять рублів молоко здавати.

закон і правопорядок 2016-07-03 / 10:50:18
Якщо сь те такі примудрі писаки, то передайте інформацію на «почтовый ящик» informator@gp.gov.ua.
А якщо не хочете, то ідіть на х.. і не тявкайте тут.

Симчера 2016-07-03 / 10:19:27
Прокурор Шімон може витягнути любий товар на в'їзд: куб китаю 100$, бренд 300$, звертайтесь 0958482924, на виїзд можна сигарети, є люди які працюють на зеленці, на Угорщину і Румунію 50$ з коробки.

Іван 2016-07-03 / 10:01:43
Не сваріться, навіщо Вам та Тиса? Лужанка і Вілок нормально працюють на цій схемі там прокурори поставили роботу і жодне СБУ туда не лізе.

пенсіонер 2016-07-03 / 08:10:40
Так в тім то й діло Робіне, що один працює на землі і йому честь і хвала, а інший не хоче працювати та піджакує.
Колись не було такої контрабанди і ліс так по звірячому не вирубовували, а закарпатці всі працювали і жили непогано.
Сука ти а не ара. Якоє тваринництво, а такоє як колись було. Чи на плаях трава перестала рости і вівці пасти не хочуть ?? Тяжка правда то робота, а нинішня молодь хоче нараз багато грошей і без великого труда. Ти ішаче піди подивися які стоять поля на Міжгірщині, Воловеччині та й на Іршавщині. Бурянами позарастали, борщовик всюди росте. Усі ламанулися на заробітки, а вдома все пустіє, та одні лиш старики копирсаються в землі.
Не піднімемо вдома економіку, ніколи держави не матимемо. А від контрабасу та вирубки лісів благополуччя в краї не настане.
Роботи їм немає, мізків у них немає. Колись на Закарпатті було біля півтора десятка лісокомбінатів, меблевих комбінатів. Телевізор "Електрон" робили фактично у Закарпатті, у Львові його лише збирали, а скільки заводів працювало в Ужгороді, Мукачеві, Хусті. А "Троянда Закарпаття" та інші вина. Робити суки не хочуть, мізки включати не валовшні, їм би контрабас, там розуму великого не треба, а гроші нараз і великі. Усі би торгували, кафе, бари, бутіки, нічні клуби, а виробництво хто буде організовувати, папа Римський ??

777 2016-07-03 / 07:57:23
Між піджаками і СБУшниками давно назрівав конфлікт, бо СБУшники підімяли під себе весь "китай" і завозять повними бусами не подрібнюючи партію, і не користуються піджаками. А ще це не подобається митникам, бо СБУшники їм ніху@ не плотять, а так мали би з буса 1000 баксів.

Йовжіко 2016-07-03 / 01:06:05
А що Ця шобла сбушно- прокурормька митна як живе?? У всіх дома і тачки по сто штук баксів падлюки а людей сбушники провокували самі

Адвокат 2016-07-02 / 23:49:06
Які схеми, за що карати ДЕБІЛИ! РОботи нема, людей до нитки роздягли, податками душать - хай ідуть на... ці митники з прокурорами! Самі жирують, автівки дорогі, рядові митники і прикордонники з телефонами і годинниками за 800 евро при зарплаті 7000 грн. Все це повністю легальне і багато років практикується на польському кордоні. А саме головне, що самі тупі митники в Ужгороді, знаю з власного досвіду

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини