Освітяни поки не знають, як утримуватимуть і ремонтуватимуть навчальні заклади в Ужгороді без участі батьків (ВІДЕО)

Збирати кошти для освітніх потреб в Ужгороді – заборонено.

Освітяни поки не знають, як утримуватимуть і ремонтуватимуть навчальні заклади в Ужгороді без участі батьків (ВІДЕО)

Поточний ремонт та утримання шкіл та садочків міськрада зобов’язується фінансувати без допомоги батьків. Так, згідно із підписаним нещодавно розпорядженням міського голови Богдана Андріїва, збір коштів з батьків учнів загальноосвітніх та вихованців дошкільних закладів Ужгорода на поточний ремонт і утримання загальноосвітніх та дошкільних закладів міста заборонено.

Щонайменше за рік на такі потреби школяра чи учня садочку середньостатистична родина витрачає близько тисячі гривень.

Як працюватиме ця система, чи дійсно батькам більше не доведеться платити, або ж це черговий піар чиновників – дізнавалися журналісти "21 каналу".

23 червня 2016р.

Теги: освітяни, школи, утримання, заборона, батьки

Коментарі

Іван до попередника 2016-06-23 / 16:53:43
шановна (-ний). ви знову не правильно зрозуміли.ніхто із вчителів або дирекції закладу не займається збором коштів!!!!! для цього збирається батьківський комітет із класним керівником, оглядають приміщення, і батьківський комітет вирішує, що і як далі робити...вчитель може тільки свої рекомендації дати і не більше (добре було б обновити дошку, зробити панелі або щось на зразок того). ніякі гроші, ніякому вчителю не даються.все організовано батьками і на їх розсуд. якщо батьки пропонують золоті унітази змонтувати,- це їх право.звичайно, перекрити дах або зробити опалення, пластикові вікна,-це звичайно дуже затратно,тут треба шукати спонсора, але привести клас у порядок, приміщення, де буде проводити час твоя дитина,- це необхідно.ну, а якщо від вас вимагають (так як ви пишете),звичайно, пишіть заяву і нехай керівники відповідають. все має бути по добрій волі, а не примусово!

до Івана 2016-06-23 / 15:00:16
Це все харашо і правильно коментуєте, тільки не врахували одного моменту, що гроші на всякі вступні внески-ремонти-вікна-тюлі-жалюзі вимагаються з погрозами і шантажем від батьків (бо знайте, як не здасте гроші, то відношення до дитини буде відповідне (є такий прецендент у нас в Ужгородсьогму садочку і заява-скарга на департамент освіти вже поступила)) але ніхто не питається тих батьків чи вони можуть виділити з скромного бюджету сімї 1500-3500 грн на втупний внесок, 400-500 грн щорічно на ремонти груп-класів та ще багато всяких додаткових опцій, які навязують у садочках - школах. По мінімальним підрахункам наша державна безкоштовна освіта, яку за конституцією України має отримати кожна дитина зачасту просто скоро буде не по-кишені середньостатистичній родині. А на рахунок пошарпаних класів - скажу вам таке: підрахуйте яку касу знімають при здаванні на ремонт хоча б за один рік з одного класу - випливає сума з десятками тисяч - я думаю 2відра фарби для стін та 3 фарби для підлоги, які використаються при такому "ремонті" аж ніяк не вяжуть з тими грошома, що здираються з батьків. Просто нонсенс якийсь - наступний етап - платити заробітну плату вихователям і оплачувати комунальні рахунки.

Іван 2016-06-23 / 13:51:19
бла-бла-бла....ми не знаємо як працює така програма, не знаємо яким буде кінцевий результат...А ДЛЯ ЧОГО ЬОДІ БРАТИСЯ ЗА РОБОТУ,ЯКЩО ВИ НЕ РОЗУМІЄТЕ,ЩО РОБИТЕ І ЯКИМ БУДЕ КІНЦЕВИЙ РЕЗУЛЬТАТ? а програму БЛАГОДІЙНОСТІ із залученням батьківського комітету давно пору було ввести в дію.система проста: в кінці навчального року батьки збираються і вирішують самі який ремонт потрібно зробити в приміщенні ( капітальний або косметичний, або взагалі не потрібно),складають кошторис і розподіляють між собою кошти на ремонт ( можливо хтось із них може організувати матеріали і роботу дешевше) от і вартість буде меншою.мерії нема де взяти кошти на ремонти і утримання,- це факт.тому все залежить від батьків.я не думаю, що та мамочка, яка вище давала коментар, хотіла б щоб її дитина сиділа 8 годин у занедбаному приміщенні із оббитими стінами, стертою підлогою, розбитими дверима..... вона перша би в наступному своєму інтерв'ю кричала би, що переведе дітей у іншу школу,це не класи а каземати, ну і так далі....мамочко, басейн і морозиво - це дуже добре, аале ви дивіться тверезо на цей світ, бо таке уявлення, що ви ще не виросли із фентезі.

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 8
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини