В обласній філармонії в Ужгороді в неділю влаштують свято органної музики

Святковими урочистостями та великим концертом відзначила Закарпатська обласна філармонія свій 70-літній ювілей. Вітальні виступи, щирі оплески, непідробні емоції та неймовірно тепла атмосфера в залі були найбажанішим подарунком для ювілярів. А ті в свою чергу ділилися із присутніми кращим, що у них є – талантом, майстерністю, любов’ю.

В обласній філармонії в Ужгороді в неділю влаштують свято органної музики

А вже 29 травня о 17.00 у великій залі Закарпатської обласної філармонії відбудеться свято органної музики – для всіх шанувальників цього величного інструменту гратимуть молоді ужгородські музикантки Тетяна Тіщенко та Ольга Чундак.

У програмі твори великого німецького композитора Й.С.Баха та представників французької органної школи Луї Маршана, Сезара Франка та Шарля Марі Відора. Ведуча – Мар’яна Кутрань.

Щодо виконавиць, то вони вже добре відомі ужгородському слухачеві: обидві є колишніми ученицями Наталії Висіч і неодноразово брали участь в  Міжнародному молодіжному фестивалі органної музики, який тепер носить ім’я цієї незабутньої артистки.

Тетяна Тіщенко закінчила Ужгородське державне музичне училище ім.Д.Є.Задора як піаністка (клас викладачів Майданик С.Г., Касо Г.Й.), і паралельно опановувала гру на органі у класі заслуженої артистки України Наталії Висіч. Навчалася на Ужгородському заочному факультеті Донецької державної музичної академії та закінчила магістратуру Мукачівського державного університету. Є лауреатом 1-ї премії Обласного конкурсу індивідуальних виконавців (м.Ужгород, 2005 р.), Міжнародного фестивалю «Сонце, радість, краса» (м.Несебр, Болгарія, 2012 та 2015 рр.), володарем Гран-Прі Відкритого фестивалю-конкурсу «Гран-Прі Карпат» у номінації «Орган» (м.Ужгород, 2009 р.). Працює в Ужгородській дитячій музичній школі №1 ім.П.І.Чайковського та в Ужгородському державному музичному училищі ім.Д.Є.Задора, часто виступає як солістка та концертмейстер. 

Ольга Чундак – так само випускниця Ужгородського державного музичного училища ім.Д.Є.Задора та Ужгородського філіалу Донецької державної музичної академії ім. С.Прокоф’єва по класу фортепіано і по класу органу. Лауреат Міжнародного дитячо-юнацького мистецького конкурсу «Срібний дзвін» у номінації «Орган» (м.Ужгород, 2000, 2001 рр), учасниця Фестивалю класичної та сучасної музики «Сузір’я Закарпаття» (м.Ужгород), XII Міжнародного музичного фестивалю «Київ Музик Фест» (м.Київ, 2001 р.). В арсеналі молодої виконавиці також диплом Міжнародного конкурсу ім.Л.ван Бетховена як кращого концертмейстера (м.Харків, 2010 р) та приз глядацьких симпатій на Міжнародному конкурсі юних піаністів Анатолія Затіна (2001 р.). Брала участь у майстер-класах Кшіштофа Латала (Польща), Леона Бербена (Нідерланди - Німеччина), Галини Булибенко (Україна). Працює в Ужгородській дитячій школі мистецтв та Закарпатській обласній філармонії.

Підготувала Таїсія Грись

24 травня 2016р.

Теги: орган, концерт, свято, філармонія

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини