На митниці підтвердили факт затримання СБУ дипломата-контрабандиста (ФОТО)

Прес-служба ДФС у Закарпатськiй областi підтвердила факт затримання в пункті пропуску «Лужанка» на українсько-угорському кордоні дипломата з великою партією контрабандних сигарет

На митниці підтвердили факт затримання СБУ дипломата-контрабандиста (ФОТО)

Як повідомляється, 21 травня 2016 року на пункт пропуску в «зелений коридор», заїхав легковий автомобіль марки «VW TRANSPORTER» під керуванням громадянина України.

До митного контролю громадянин надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який, відповідно до конвенції, не підлягає контролю.

Через те, що у транспортного засобу були затоновані вікна, у працівників митного посту не було можливості здійснити візуальний огляд вантажу без відкриття авто. В присутності співробітників УСБУ в Закарпатській області громадянину було запропоновано надати можливість здійснити візуальний огляд «VW TRANSPORTER», на що громадянин заявив, що в транспортному засобі знаходиться дипломатичний вантаж і без дозволу та присутності представника МЗС надавати доступ він відмовляється.

У подальшому громадянин за усною вказівкою свого керівництва мав намір повернутися в Україну. Але авто зупинили прикордонники. В результаті транспортний засіб було направлено на поглиблений огляд.

При огляді автомобіля виявлено, що в салоні та конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля знаходять 56 890 пачок сигарет вітчизняного виробництва з акцизними марками України, а саме: 25 090 пачок «LD RED», 24 610 пачок «LD BLUE», 490 пачок «LD BLUE LIMITED», 6 700 пачок «PALL MALL LOW SMOKE SMEL».

Від надання пояснень громадянин відмовився. 

Таким чином, громадянин України вчинив дії спрямовані на переміщення сигаретвітчизняного виробництва з українськими акцизними марками на загальну суму 620 911 тис. грн через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів та способів, що утруднюють їх виявлення та подання документів, які містили неправдиві відомості щодо найменування вантажу що перевозилися в транспортному засобі під виглядом дипломатичного вантажу.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, сигарети та транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 грн, - вилучено.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн з власних джерел, сигаретний контрабандист, затриманий СБУ на кордоні, виявився дипломатом - працівником консульства України в Словацькій Республіці.

Як раніше заявив народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко, на Закарпатті відновилася контрабанда.

Більшість експертів кваліфікують публічні заяви голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля про боротьбу з корупцією на Закарпатській митниці та, навіть, її повне подолання як підпорядкування контрабандних потоків представниками чинної влади.

ДО ТЕМИ: Попри заборону, з Закарпаття через кордон вивозять десятки вагонів добірного лісу

22 травня 2016р.

Теги: контрабанда, сигарети, дипломат

Коментарі

Діма митник 2016-05-23 / 15:42:54
Слухайте, це вся комедія проти Посла у Словакії Маскальом організовано, ун хоче на єго місце послом

Евгений 2016-05-23 / 08:39:21
Ну для объективности. Вывозил он сигареты с акцизными марками ( значит уже не контрафактные). Как я дальше понимаю вывозить сигареты у нас нет ограничений. Значит и вопрос о контрабанде не уместен. Другой вопрос о ввозе на Словацкую сторону. Так это уже вопрос к Словакам почему они его пропускают. Думаю что данная схема для наших таможенников была альтернативная и конкурентная ))) вот они и решили конкурентов посадить на жопу. )))

срібний 2016-05-23 / 07:27:21
Ни вижу теми для злорадства .
У дипломатів ,теж малі і нікчемні зарплати ,йсе ганьба державі ...
Добре шо картини і старі книги не везли ,а цігаретлики ,фрац з ними ...

Адвокат 2016-05-22 / 23:13:24
Шановні, давайте називати речі правильно. Це ніяка не контрабанда. Дипломат не є субєктом такого порушення, якщо це не стосується переміщення наркотиків, зброі, людей тощо. Натомість це чисте зловживання владою або службовими повноваженнями. На службовому автомобілі посольства украіни його співробітник возить цигарки у вихідний день з метою отримання особистоі вигоди. Лише під таким кутом зору провадження має потенціал до успішноі реалізаціі, інакше все тихо спустять на гальмах, а тютюн повернуть власнику, який повезу його далі. До речі, а де заява МЗС, яке нічогоине робить, лиш кормить нас казками про безвізовий статус і суцільноі підтримки Украіни

Нік 2016-05-22 / 23:02:38
Щось тут не так. Яке діло нашим митникам до офіційно куплених сигарет? Це ж не контрабандні ліві сигарети. Держава нічого не втратила- вези собі, якщо маєш дяку. Все це мало би цікавити словацьку сторону. Може комусь потрібно його дипломатичне місце? Або може не розрахувався за те, що ввозив. От і хлопнули.

набу 2016-05-22 / 22:57:53
http://uz.vkadri.com/video/baloh-laslo-kerivnyk-zovnishno-dyplomatychnoho-vidomstva-ukrainy-pavlo-klimkin-pobuvav-na-zakarpatti.html Цікаво, а для чого дійсно приіздив високій гість? Словацький напряком налагоджений. Напевно напрацювати румунський:)

Степану Круку 2016-05-22 / 22:48:45
Звучить дійсно красиво, але сумніваюся що наша краіна в цьому є особлива, інші те ж не сплять за кермом

Академік 2016-05-22 / 22:44:14
Вітаємо нашего земляка Олега Олодаровича Гаваші, Посла в Словаччині, з вступом до клубу "крутих" дипломатів, МОЛОДЕЦЬ!!! Дуже серйозний рівень. Трохи тупуватих обрав виконавців, але то нічого, з часом він зробить потрібні висновки, порадиться в МЗС, а йому призначать правильних хлопців, які не забудуть таблицю ділення з прикордонниками, митниками і сбушниками. Для тих хто не зрозумів- дипломати тютюно-перевізники є співробітниками посольства Украіни в Словаччині. А загалом все це тупа комедія розіграна для радості простих людей, щоб імітувати боротьбу з контрабандою, якоі насправді не вібувається. Вивіз цигарок з украінською акцизною маркою не несе нашій державі шкоди, зовсім навіть навпаки. Набагато цікавіше було відкрити цей автобус коли він віхав до нас.

Степан Крук 2016-05-22 / 21:16:25
Як красиво звучить:" ДИПЛОМАТ-КОНТРАБАНДИСТ"! Такої професії більше немає в жодній державі. Ми на крок попереду планети усієї!!!

Назар 2016-05-22 / 21:11:11
Вчора був свідком цих подій ( до відкриття авто) водій всім доказував що порушують його права, як дипломата, а все зводиться до одного "НАЖИВА"
Але це все тільки крапля в морі....

100ronnij 2016-05-22 / 18:30:10
Молодці !

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини