Олексій Величко: Після першого тайму у Грозного прихопило серце

Старший тренер "Говерли" Олексій Величко поспілкувався з журналістами після поєдинку ужгродської команди проти "Волині" (1:4).

Олексій Величко: Після першого тайму у Грозного прихопило серце

– Перший тайм провалили. Навіть не знаю, як пояснити. Попереджали, що це дербі, важкий матч. Дуже погано поставилися до гри, нічого не створили до перерви. Потім підказали гравцям, вони проявили совість футбольну, оскільки це дербі і грали для тих людей, які прийшли на трибуни в дощову погоду. В другому таймі, вважаю, грали нормально. Створили кілька моментів. Якби забили, то могло бути навіть 4:4.

Добре увійшов в гру Черепко – він отримав хорошу школу. Це гарний дебют – особливо проти такої команди як "Волинь". У Кварцяного завжди такі команди – фізично міцні, непоступливі. Черепко молодець. Якщо ми й наступного сезону будемо тут працювати, то він буде основним воротарем. Ми мусимо довіряти місцевим. Так само гарно вийшов Котьо. З місцевими гравцями – дуже багато проблем. Ми хотіли раніше задіювати молодих вихованців, але мали місце якісь переслідування футболістів. Хтось хотів грати, але приходив і говорив, що не може грати, бо йому погрожують. Я казав їм: хлопці, це ваш шанс. Звісно, коли були Шацьких, Кочіш та інші – молодь не могла з ними конкурувати. А зараз є шанс, але вони не хочуть. Я сьогодні не зміг навіть заявку заповнити. А підеш на якусь програму і з двадцяти запитань дев’ятнадцять – про місцевих гравців. Але я не знаю, чому місцеві не хочуть грати.

– В’ячеслав Грозний в першому таймі був на тренерській лаві. Куди подівся потім?

– Йому стало погано, прихопило серце. Лікарі його забрали під свою опіку. В нього піднявся тиск. Мені теж не по собі – бачу вас наче у тумані. В Грозного підвищується тиск, йому дають ліки, які стабілізують стан.

А після такої гри погано стає тим паче. Футболісти вийшли наче на прогулянку. Але зрозумійте мене правильно. У нас – 15 гравців, з яких двоє – воротарі. Нам раніше обіцяли, що заявлять гравців нових – то коли були сподівання, команда ще хоч якось грала. А зараз виходять і грають так, як вийде. Вийшло – добре, не вийшло - не біда, адже вони знають, що завтра знову вийдуть в основі. Згадайте, як ми грали проти "Металіста". Футболісти відчували, що є конкуренція. А сьогодні… Тим більше, чемпіонат завершуєтья. У нас на контракті чотири гравці. Важко. Але задоволений другим таймом. Вийшли, могли забити більше. Але склалося так, як склалося.

– Є якась конкретика щодо атестації клубу?

– Питання з атестатом вирішиться у вівторок. Знаю, що багато зробив віце-президент Олександр Шуфрич зі своїми юристами, В’ячеслав Грозний також там був. Але є проблеми з колишніми гравцями. Фещук, Шацьких…

– Гібалюк…

– З Гібалюком якраз питання вирішилося, він пішов на поступки. Розповім вам про Фещука, він відіграв у нас півроку, а контракт підписав на два роки. Потім Максим поїхав в іншу країну, отримував зарплату, але і від нас вимагає ще зарплату за півтора року контракту. Тобто, й там отримував гроші, й тут хоче. Виходить, що на двох місцях. Хіба це чесно? Він же працював на інший клуб.

– Треба дивитися хто і як розірвав контракт…

– Він мав право розірвати контракт, якщо йому не платили два чи три місяці. Але це нечесно, бо він отримував зарплату там, – трохи меншу, ніж у нас. І він, отримуючи гроші в іншому клубі, вимагав від нас сто відсотків зарплати, прописаної в контракті, а не різницю. Так не буває, не може так бути. Ми просили його піти на поступки, але він не схотів. У Нестора Шуфрича два роки були закриті рахунки. Шуфрич не хоче кидати клуб, він зараз може платити зарплату. Не таку, звісно, як раніше, меншу, але може. Але якщо нас викинуть з Прем'єр–ліги... Я не знаю, це буде парадокс, це буде дурно, бо є людина, яка згідна платити і погасити борги. Але лише ті борги, які справедливі – не ті, що понакручували агенти, юристи. Ось тут – відносно цих накруток – виникають спірні запитання.

Ми хочемо, щоб тут був футбол. Тут хороші умови – є аеропорт, стадіон, готелі, тренувальні комплекси. Й Шуфрич хоче зберегти команду. Але якщо нас викинуть – ми нічого не зможемо зробити.

– Стосовно зарплати тренерам. Кажуть, що ви не отримували грошей двадцять місяців…

– Так, ми не отримуємо зарплатні більше 20 місяців. Але ми знайшли компроміс. Нестор Шуфрич готовий платити і зараз ми згідні на 50 відсотків. Ми розуміємо, що в країні важка ситуація і ми йдемо на зустріч. А футболісти – не хочуть. Вони підписували контракти – були одні фінансові можливості, а зараз – інші. Це неправильно. Я давно знаю Нестора Шуфрича. Він витрачав гроші й на мирові угоди. Проведена велика робота.

– А ви якісь гроші отримали?

– Нам видали одну зарплату.

15 травня 2016р.

Теги: Говерла, Волинь, Грозний, борги, зрплата

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини