Грозний вважає, що закарпатці мають бути вдячні Шуфричу, а "кинуті" ним гравці – мовчати

Головний тренер "Говерли" В'ячеслав Грозний в інтерв'ю Sport Arena розповів, яким чином ужгородський клуб працює над отриманням атестату та як продовжує боротьбу з нинішніми проблемами.

Грозний вважає, що закарпатці мають бути вдячні Шуфричу, а "кинуті" ним гравці – мовчати

«Я й сам не очікував, що така велика робота буде зроблена»

«Декілька місяців тому "Говерлі" не можна було давати атестат, але зараз можу сказати по-іншому, — говорить Грозний. — Я й сам не очікував, що така велика робота буде зроблена. Ми і закордон їздили, і з українцями розмовляли, в першу чергу говорячи з тими гравцями, через яких нам закрили трансферне вікно. Якщо трансферне вікно не відкриють, то який сенс розраховуватися з іншими? Ті футболісти, яким ми винні гроші, не повинні роздавати інтерв’ю, а мають бути зацікавленими, щоб зняти з "Говерли" трансферний бан. Тоді ми отримаємо атестат і зі всіма розрахуємося.

Сьогодні є проблеми з трьома гравцями. Лисицький? Нам не через нього закрили трансфери. На минулому тижні ще були проблеми з Іканде, через якого, власне, зараз існує трансферний бан. Справа Лисицького у внутрішній кухні — це ж не проблема. Якщо є проблеми з українцем, який не подавав у ФІФА та УЄФА, і він підписує мирову, то в цей же день ФФУ знімає всі штрафні санкції. Знаю по Іканде, що повинні домовитися, і з нас знімуть трансферний бан. Третій гравець, з яким є проблеми, — це Гибалюк. Але я вважаю, що це неправильно. Цей футболіст не грав, і йому клуб винен, образно кажучи, 5 гривень, а його люди хочуть 50! До того ж він живе у Закарпатті».
 

«Юристи та агенти кажуть: «Куди "Говерла" дінеться? Все одно заплатить». Та не заплатить ніхто, розслабтеся»

«Футболісти слухають псевдо-юристів і псевдо-агентів — по-іншому їх і не назвеш. Вони кажуть: «Куди "Говерла" дінеться? Все одно заплатить». Та не заплатить ніхто, розслабтеся. У "Говерли" є ряд акціонерів — це не тільки Нестор Шуфрич. Я б міг організувати всім гравцям зустріч з ними, і вони б домовилися. Телефони ж мої знають, і я завжди підіймаю трубки. Якщо хтось думає, що крім боргів по зарплаті ще будуть платитися й штрафні санкції, то цього не буде! Опустіться на землю. Якщо вам винні 5 гривень, то ніхто не буде платити 500. Треба хоча б трохи зрозуміти, в якій країні ми живемо і які зараз є обставини. Те, що підписувалося три роки тому, і те, що є зараз, — це небо і земля. Хоч трошки треба йти на зустріч.

Ми з тренерським штабом майже два роки не отримували зарплати, а ці гравці пішли в інші клуби, де їм платять гроші. Багато футболістів були в "Говерлі" невеликий термін часу, а хочуть отримати зарплату за весь контракт. Вони пішли в інші клуби, а хочуть отримувати гроші ще й від нас. Це ненормально!

Ті люди, що стоять за гравцями, роблять їм ведмежу послугу, тому що інвестори можуть кинути команду і ні з ким не розрахуватися. Якщо вони цього хочуть, то правильно добиваються. А якщо хочуть отримати гроші, то треба вести діалог. Приїжджати в Київ до офісу керівництва чи в Ужгород. До речі, футболіст не має права подавати позови в громадянські суди. Читайте регламент ФІФА! Коли Трухін і Кузнєцов подавали ці позови, то ще були діючими футболістами і не завершили кар’єри».
 

«В Україні клуби приватні. Хочу — плачу, хочу — не плачу»

«Розповідають за місцевий закарпатський футбол… Та немає його! Є хороша першість області, але це нижче, аніж рівень другої ліги. Закарпатці повинні сказати «дякую» Шуфричу та іншим інвесторам, які дають можливість бути на Закарпатті команді Прем’єр-ліги. Вже три роки поспіль! Також є команди U-19, U-21, підтримується дитячо-юнацький футбол. На Закарпатті є досить багаті люди, та підтримайте "Говерлу"! Але ні — ніхто й гривні не дасть.

Тільки мене не треба підтримувати. В мене і так ім’я є. Мені «по барабану». Я просто допомагаю "Говерлі" отримати атестат. Якщо "Говерла" отримає атестат, а я піду, то буду радий, що футбол на Закарпатті продовжує розвиватися.

Найпростіше знищити команду. А в нас, до речі, виховувалося багато гравців з "Динамо" і "Шахтаря". Думаєте, Хльобас одразу так заграв, як грає у "Ворсклі"? Він почав з "Говерли". Буяльський також нашу школу пройшов, і М’якушко, і Макаренко, але ніхто про це не пише. Звісно, легше грати в Полтаві, де є інфраструктура і нормального класу гравці, ніж у нас. Це зрозуміло.

Як Фещук в "Дачію" потрапив? Якби Грозний його там не влаштував, то він би там і не грав. Лисицький після виступів у "Говерлі" пішов у запорізький "Металург", де отримував заробітну плату. Він же ж не сидів, як тренерський штаб, без грошей. Він і зараз зарплату отримує. Шацьких пішов — отримував, Фещук, Герасимюк, Шарпар — також отримують. Гравці думають, що отримають від "Говерли" всі гроші. Ніхто їх не отримає. Ніхто не отримає все!

На місці футболістів я б вів себе толерантно й не розповідав, як в Ужгороді погано. У "Дніпрі" також люди не отримують грошей, але виходять і грають. Знаєте чому так? Ось, наприклад, у Казахстані 99 відсотків клубів є державними. Там кожного першого числа отримують зарплати на карточки. В Україні клуби приватні. Хочу — плачу, хочу — не плачу. Це моє особисте. Хто вас може змусити? Та ніхто! Це ваш клуб і ваш соціальний проект.

Хай інвестор на початку сезону вкладе гроші в банк. Цим рахунком зможе користуватися ФФУ і Рада клубу. При цьому цей рахунок треба заморозити на сезон. Тоді інвестор не зможе, коли захоче, припиняти фінансування і всі будуть захищеними».
 

«Молодим гравцям із Закарпаття сказали: «Якщо ви потрапите в заявку на матч "Говерли", то не будете грати в першості області»

«Якщо "Говерла" не отримає атестат, то ми й не повинні грати. Я перший скажу: «Ми зі всіма не розрахувалися й не маємо права грати в Прем’єр-лізі». Навіть не буде теми для дискусії. Якщо інвестори побачать, що рівень негативу, який йде від гравців та їх представників, переходить межу, то просто зроблять клуб банкрутом. Хто від цього виграє? Хіба якась команда першої ліги, що може ввійти в УПЛ. Я впевнений, що команди Першої ліги вже домовилися, що гратимуть у Прем’єр-лізі, тому й вибивають звідси ряд команд.

Гравці, тренерський штаб, адміністрація і весь закарпатський футбол програють. А хто ж гратиме на "Авангарді"? Та ніхто, бо ніхто не хоче гроші вкладати. До того ж, є люди, яким вигідно, щоб в чемпіонаті України грали лише 12 команд. Я не буду називати їх імена.

Молодим талановитим гравцям із Закарпаття сказали: «Якщо ви потрапите в заявку на матч "Говерли", то не будете грати на першості області». А там, щоб ви розуміли, вже платять гроші. Тому й талановиті гравці не хочуть йти до "Говерли". До батьків приїжджають і кажуть, щоб їхні діти не йшли в "Говерлу". А всі кажуть — "Говерла" не бере молодь.

Сьогодні спортивна складова не є основною, тому я й не перебуваю на лаві. Я бачив, як гравці грають і тренуються. Мені не подобається ряд футболістів, які допускають результативні помилки. Якщо хтось доведе, що ті помилки допущені не просто так, я буду аплодувати. Візьміть, будь ласка, детектор брехні та перевірте всіх. Якщо не знайдете нічого протизаконного, то людина, яка робила наклеп на футболістів, повинна бути залученою до кримінальної відповідальності. Не можна просто так ляпати язиком!»
 

«Для чого ви зробили замовний матеріал за день до засідання атестаційного комітету?»

«Останнім часом я не бачив жодного журналіста, який би говорив за розвиток українського футболу. Говорять за різний бруд, різні висловлювання, хто кого вдарив. Стільки всякого бруду, але ніхто не каже, що 12 команд — це зрада українського футболу. Це як зменшена територія України. Ніхто не хоче розглядати проект «16» з двома вісімками у другій половині сезону. А якщо всі залишаться? Якщо дадуть атестат "Говерлі", "Волині", "Металістові", то що тоді? Генінсон на засіданні робочої групи відповів: «Ну, значит, будет 14 команд». Для чого тоді приймали календар для 12 команд?

Для чого ви зробили свій замовний матеріал за день до того, як я пішов на засідання атестаційного комітету? Чому ви не зателефонували тоді і не сказали, що не можете додзвонитися тим, кому ми віддали гроші. Ясно, що матеріал замовний. Ви взяли інтерв’ю лише в тих, кому ми винні гроші й не подзвонили тим, з ким вже розрахувалися, а їх декілька десятків, а ще кілька десятків підписало мирові угоди, але ми цього не афішуємо. В атестаційному комітеті Олександр Шуфрич багатьом показав ці документи у своїй доповіді.

Ви ж виконуєте роботу по знищенню команд. Даремно! Ви і вам подібні слухаєте те, що вам розповідають. Мені то що? Я веду перемовини з зарубіжними командами і скоро поїду з "Говерли". Я 10 років працював за кордоном: у "Спартаку", "Тереку", Казахстані, найкращому клубі Болгарії — "Левскі". В мене нема проблеми, я в будь-яку країну поїду й попрацюю.

В мене закінчується контракт, але життя не закінчується. Хтось повинен після нас бути тут. Після вас журналісти прийдуть і скажуть: «Хм, а чому ви замовні матеріали робили? Вам не соромно?». Наприклад, мені за свою роботу не соромно. Я не роблю замовних матеріалів і говорю те, що думаю».

13 травня 2016р.

Теги: Грозний, Шуфрич, Говерла, борги

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини