На Закарпатті визначили переможців "Книгоманії-2016" (ФОТО)

Напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права визначено переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія-2016". У головній дитячій книгозбірні краю сьогодні зібралися лідери дитячого читання, найактивніші, найерудованіші діти області – переможці міських та районних конкурсів, організатори дитячого читання, працівники дитячих бібліотек районів та міст області.

На Закарпатті визначили переможців "Книгоманії-2016" (ФОТО)

Ініціатором проведення конкурсу "Книгоманія" є громадська організація Форум видавців. Організовують конкурс на території області – Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва, центральні бібліотеки для дітей міст і районів області за підтримки управління культури облдержадміністрації, крайової організації Національної спілки письменників України, Всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва "Карпати".

Розпочалося свято з привітання майбутніх "найкращих читачів" України – учнів 1-А класу ЗОШ І ст. №1 м.Ужгород.

Почесний гість, відомий письменник, журналіст, драматург, член Національної спілки письменників України Олександр Гаврош привітав юних книгоманів області зі святом книги й побажав перемоги. Також, презентував учасникам конкурсу свою нову книгу "Легенди Срібної Русі", яка побачила світ нещодавно у видавництві Олександри Гаркуші. Збірка вийшла напрочуд цікавою, неординарною й неповторною, про те, як виникла ідея написати її і розповів автор. Юних читачів цікавило й те, над чим працює письменник зараз, що його надихає писати, які задуми він планує реалізувати.

Оцінювало конкурсантів поважне журі: голова – Василь Густі, очільник крайової організації Національної спілки письменників України, відомий прозаїк, поет, перекладач; члени журі: Оксана Дурунда – головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації, Борис Кушнір – головний редактор Всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва "Карпати", заслужений працівник культури України; Наталія Ребрик – проректор Закарпатського художнього інституту, доцент, кандидат філологічних наук, Нателла Терещенко – завідувач відділу обслуговування учнів 5-9 класів обласної дитячої бібліотеки.

За умовами конкурсу критеріями оцінювання було ведення читацького щоденника; кількість прочитаних книг із позашкільної програми; кількість прочитаних книг закарпатських авторів (в т.ч. Всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва "Карпати"); власна думка про прочитане; загальна ерудиція (за результатами літературної вікторини).

Оскільки це вже переможці районних та міських етапів, кожна дитина отримала подарунок і диплом за активну участь у конкурсі "Книгоманія", які вручили головний спеціаліст управління культури Оксана Дурунда та директор бібліотеки Валентина Чіка.

Голова журі Василь Густі відмітив здібності й обдарування кожного з конкурсантів, оголосив рішення журі, згідно з яким "Найкращими читачами України-2016" у Закарпатській області стали учениця 6-го класу з с.Підполоззя Воловецького району Євгенія Тербан та учениця 7-го класу з м.Іршава Вікторія Тинта.

Ще одного переможця – "Лицара книги видавництва "Карпати" – оголосив головний редактор видавництва "Карпати" Борис Кушнір. Ним стала учениця 6 класу з с.Раково Перечинського району Інна Свистак. Всі переможці отримали подарунки і дипломи. Книгами з автографами письменників журі відзначило також Ніколь Грецьку, Ігоря Гулея та Крістіана Бодока.

"Майбутньою елітою нашого краю" назвала конкурсантів Наталія Ребрик. Від імені журі побажала всім і надалі "пірнати в морську глибину" книги й отримувати задоволення від читання.

Переможці вже 12 травня представлять Закарпаття на Фестивалі дитячого читання "Книгоманія" у Львові, де матимуть можливість подискутувати про улюблені книжки, зустрітись із відомими авторами, познайомитися з історією та культурою міста Лева, дізнатися більше про сучасну українську літературу. Організатори конкурсу обіцяють учасникам цікаві пригоди, нові враження та нагороди – книжкові новинки від українських видавців та подарунки від партнерів, повідомили Закарпаття онлайн в управлінні культури Закарпатської ОДА.

21 квітня 2016р.

Теги: книга, книгоманія. читання, бібліотека

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини