Грозний прокоментував гру після мінімального програшу "Говерли" в Одесі

В'ячеслав Грозний (головний тренер «Говерли»):

Грозний прокоментував гру після мінімального програшу "Говерли" в Одесі

- Коли грають дві команди, вирішують однакові завдання, гра видовищною не буває. Буває багато боротьби, як сьогодні, багато напруги. Але, на відміну від «Чорноморця», мені не те що підсилити гру ніким, у мене немає можливості ніякої фізичної. Я збори провів одними футболістами, нам обіцяли, що їх заявлять, але на сьогоднішній день нікого не заявили. Гравці з першої ліги, з тих, кого ви знаєте, - Валєєв Рінар. На склад я не можу набрати людей. Вимагати, щоб вони стрибнули вище голови, - нереально.

Чому це відбувається? Скажу вам чому. В Одесі досить розумні люди. У людей нестандартно працює мислення, з хорошим почуттям гумору. Ви мене зрозумієте, про що я говорю. Коли виникли проблеми у запорізького «Металурга», і всі зрозуміли, що ніхто не вилітає, декому нецікаво це стало. Певні люди створили напругу. За десять турів до закінчення чемпіонату раптом почали лобіювати формат дванадцяти команд. У регламенті записало на сезон-16/17, що мінімально грають 14 команд. За бажання, це число може бути збільшено, не зменшено. Це не цікаво нікому. Вирішили зробити напругу штучним шляхом. Я брав участь в декількох робочих групах і категорично був проти. Я за 16 команд, але тільки не в два кола. Не зможемо ми і «Чорноморець» грати на рівних з «Динамо», «Шахтарем», «Дніпром» протягом сезону. У нас різні фінансові можливості, все різне. Сьогодні це не той «Чорноморець» і не та «Говерла», що раніше. Мені нема кого ставити грати. Робота з резервом на Закарпатті два десятки років не велася. Все, що талановите, повивозили до Словаччини та Угорщини, або по провідних школах України.

Я запропонував формат: 16 команд прем'єр-ліги відразу розділені на дві вісімки. Перша вісімка - група-еліт і друга - група розвитку. Ми дали б можливість молодим хлопцям грати в спокійній обстановці. Ну хіба виросте рівень футболу від кількості команд? Та ніколи! І в Казахстані, і в Білорусі пробували формат 12, білоруси відмовилися. Нічого не дає цей формат, але комусь захотілося. Всі бояться сказати, а я не боюся. Я в своїй країні повинен боятися говорити?

Я з приводу сьогоднішнього матчу нічого не кажу про суддівство, а якщо в кожному другому матчі - результативні помилки проти «Говерли», я не мовчу. Думаю, що це не випадкові помилки, тому що «Говерлу» не хочуть бачити у вищому дивізіоні.

Мені немає ким грати. Якби залишилися динамівці, я б нічого не говорив. І Люлька, і Цуріков - всі пішли. Мені немає ким грати реально. Якщо йти таким шляхом - не чути клуби - це буде погано. Ми дограємося до шести команд, ми можемо втратити футбол. Так скоро в західному регіоні залишаться тільки «Карпати» (Львів).

Потрібно брати приклад з «Чорноморця», який побудував чудовий стадіон, відмінна база, проводиться робота з резервом. Сюди завжди приїжджаєш із задоволенням. Нам спільно треба подумати, куди рухається футбол. Найлегше його знищити.

Що стосується сьогоднішньої гри, можу сказати, що гра була за очки. Нас, звичайно, влаштовувала нічия. У нас немає можливості грати першим номером. Я працював у великих клубах, де на одну позицію по два гравці. А тут на ряд позицій взагалі нікого ставити. Випустив Єременка. Він добре увійшов, але отримав травму, шкода, звичайно. Зараз знову добу добиратися назад. Але що робити? Все одно сезон дограти потрібно до кінця незалежно від обставин.

- Після перерви у «Чорноморця» з'явилося багато моментів, що ви на це скажете?

- Що трапилося? По-перше, ми приїхали за кілька годин до гри. Природно, це дуже важко. По-друге, у хлопців потенціалу не вистачає, щоб грати на рівних. Щоб грати на рівних і створювати моменти, потрібно добре контролювати м'яч, потрібно відсувати гру від своїх воріт. Немає у мене ні Люльки, ні Цурикова, ні Хльобаса, ні інших, які були.

Так, ми б могли зіграти внічию. Ну, зіграли б 0:0. «Чорноморцю» легше, у них і лава більша, вони вдома були. Ні, я не очікував іншої гри. Я хотів, щоб ми з напівмоментів все вичавили і дисципліновано зіграли в обороні. Якби ми першими забили, ми б перебудувалися і вже не пропустили. Але ми пропустили і довелося активно грати. Чому небезпечні моменти стали з'являтися біля наших воріт? Яка різниця, з яким рахунком програвати? І ми пішли грати авантюрно. А чого боятися? А напівмомент для порятунку був.

Для переживань є інші моменти. Я переживаю, коли мир настане у нас в країні, і ми жити нормально почнемо. Коли обманювати перестануть ті, які знаходяться при владі. Це більш важливо, ніж футбол.

- Чим вам сподобався «Чорноморець»?

- Я більше дивився за своєю командою. У «Чорноморця» є велика група рослих гравців, і вони зі стандартів багато вичавлюють. Якщо говорити об'єктивно, то Давида треба було видаляти ще в першому таймі, він грає дуже грубо. У футболістів «Чорноморця» бажання було більше, ніж у нас.

10 квітня 2016р.

Теги: Грозний, Говерла, Чорноморець

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини