УжНУ звернувся до прокурора та міліції Закарпаття з приводу гальмування справи про "липові" дипломи від Ващука (ДОКУМЕНТ)

Ужгородський національний університет звернувся до прокурора Закарпатської області та начальника Головного управління національної поліції в Закарпатській області з проханням вжити відповідних заходів щодо належного розслідування кримінального провадження про нелегітимні дипломи, які видавалися попереднім керівництвом університету іноземним студентам, яке було зареєстроване у грудні 2014 року.

УжНУ звернувся до прокурора та міліції Закарпаття з приводу гальмування справи про "липові" дипломи від Ващука (ДОКУМЕНТ)

Про звернення до Прокурора Закарпатської області та начальника Головного управління національної поліції в Закарпатській області

 

Наприкінці 2014 року Ужгородський національний університет на підставі результатів службової перевірки звернувся до правоохоронних органів з проханням розслідувати факти неправомірного отримання випускниками Міжнародного інституту підприємництва і права м. Прага дипломів ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

Незважаючи на тривалий період часу, який минув, справа без руху знаходиться в Ужгородському відділі поліції. Враховуючи цю обставину, відповідальність за міжнародний імідж України, суспільний резонанс, якого набула заява міністра освіти і науки С.М. Квіта про нелегітимні дипломи, які видавалися попереднім керівництвом університету іноземним студентам, вважаємо своїм обов’язком звернутися до Прокурора Закарпатської області та начальника Головного управління національної поліції в Закарпатській області з проханням вжити відповідних заходів щодо належного розслідування кримінального провадження, яке було зареєстровано у грудні 2014 року.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, у червні 2010 року Пльзеньський обласний суд Чехії ухвалив не визнавати юридичні дипломи, видані Закарпатським державним університетом, що його очолював Ф.Ващук. Справа розглядалася з 2008 року.

Пізніше це ж рішення підтвердив Верховний адміністративний суд Чехії. Перш ніж у Генеральної прокуратури Чехії, підозра закоренилася в чеської Адвокатської палати, яка категорично відмовилася надавати членство правникам, які, начебто,  дістали освіту в Закарпатському державному університеті. Пльзенський університет, а зокрема, його правничий факультет, тоді уславився чи не найгучнішим корупційним скандалом - саме тут здобували вищу освіту десятки чеських політиків, законодавців, підприємців, поліцейських начальників, міністрів. Майже в усіх, як виявилося, дипломні роботи були плагіатами.

У вересні 2011 року Адвокатська палата ЧР прийняла рішення, що чеські власники дипломів ЗакДУ не можуть в Чехії стати помічниками адвокатів. При цьому стаж помічника в Чехії є необхідним ступенем в кар'єрі адвоката.

Як бачимо, прибуткову практику видачі фальшивих дипломів Ф.Ващук відновив після того, як за підтримки екс-міністра освіти Дмитра Табачника здійснив свою давню мрію іочолив Ужгородський національний університет.

Утім, скандальне ректорство Ф.Ващука в ужНУ тривало не довго і він покинув посаду під тиском колективу УжНУ після перемоги Революції Гідності - 26 лютого 2014 року.

 

10 березня 2016р.

Теги: УжНУ, диплом, Федір Ващук

Коментарі

Юрист 2016-03-11 / 19:52:35
Чому після заяви Міністра авантюрист-ректор Ващук не притягнутий до відповідальності?

Шваблик 2016-03-11 / 00:36:57
Ко буде прокурором області, бо Янко на чемоданах! Як в пісні на чемоданах я і в оху...них штатах із "Вороніна"!)))

Викладач 2016-03-10 / 21:30:47
УжНУ видасть Янковій доньці такий же диплом, копнуть викладачі штубачку в смаку із вузу, тоді старий придурок Янко може і задумається якою херньою він в Закарпатті займається.

форестер 2016-03-10 / 21:11:21
Судити гівнюка. Щоби не мав часу і бажання судитися за посаду з УжНУ.

Ще підняти питання лівих платіжок за проживання в гуртожитках УжНУ.

Ужгородка 2016-03-10 / 21:07:18
Ті два шакали Шимон з Янком за рік в області всі справи продали, диплопи, Корона, кришують варварську вирубку лісів в області. Янко торби збере та поїде, а Шимон з Черничком хіба не думають, що ім ще тут жити?

Прокурор оновленоі прокуратури 2016-03-10 / 20:52:11
Шімон і сам диплом УжНУ собі купив у 2000 році, але писати так і не навчився, бо Буквар ще у школі скурив. Зато Ванька-калькулятор добре рахувати вміє, як купив собі диплом, так зараз і посади собі купує за хабарі і Закарпатців доіть. Схему з липовими дипломами Шімон на власному досвіді добре знає.

Професор 2016-03-10 / 20:30:10
Та Черничко вже давно бабло від Ващука отримав і поставив крапку на цьому кримінальному провадженні, а Ви якість звернення пишите до прокурора області. При чому тут поліція вони жпо новому КПК безправні і цим користуються Чернички, Шимони, Братюки та ім же подобні.

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини