Мер Ужгорода Андріїв відгукнувся на запрошення громади подискутувати про майбутнє в контексті 100 днів перебування при владі (ФОТО)

Сьогодні в Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая вперше за останні десятиріччя відбулась відкрита розмова міського голови та представників активної громадськості.

Мер Ужгорода Андріїв відгукнувся на запрошення громади подискутувати про майбутнє в контексті 100 днів перебування при владі (ФОТО)

З ініціативи ряду громадських організацій і з нагоди 100 днів перебування на посаді чинної владної команди обласного центру Закарпаття міський голова Богдан Андріїв у ході вільної дискусії ознайомив присутніх з основними результатами діяльності.

Зокрема, як повідомив мер Ужгорода, з-поміж іншого прийнято стратегічне рішення щодо мораторію на виділення вільних земель комерційного призначення, розпочато проведення інвентаризації землі та майна громади Ужгорода з метою ефективного використання бюджетних коштів, проведені перші закупівлі через систему ProZORRO на загальну суму понад 230 тисяч гривень. 

Окрему увагу Б.Андріїв приділив першочерговим проблемам міста. На його думку, сьогодні пріоритетним є питання щодо розширення полігону захоронення твердих побутових відходів та забезпечення належного функціонування міського кладовища. Щодо стану міського господарства Б. Андріїв повідомив, що в середньому зношеність міських комунікацій основних мереж становить понад 60%.  Відтак, для приведення в належний стан систем водопостачання, водовідведення, каналізації, очисних споруд, транспортних комунікацій необхідно понад півтора мільярда гривень, це при тому, що, наприклад, в бюджеті 2016 року фінансовий ресурс яким на вищезазначені цілі може розпоряджатись міська влада, становить близько 100 млн. гривень. 

Стосовно бачення майбутнього розвитку міста, то мер зазначив, що, на його думку, в Ужгорода немає іншої альтернативи, окрім розвиватись як історичний, культурний, науковий та історичний центр. 

Також очільник міста відповів на запитання представників громади. Найбільше дискусій викликали питання щодо генерального плану Ужгорода, ефективного використання землі та майна громади. Так, зокрема, Н.Майстренко, Л.Лівак та Т.Колесник у своїх виступах зазначили, що громада міста налаштована не тільки критикувати владу, але й долучатись у робочому порядку до вирішення актуальних проблем Ужгорода своїм досвідом та знаннями. Але для цього потрібна відповідна стратегія від влади.

У цьому контексті міський голова дав доручення запросити до міста проектанта - Державне підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя". Планується, що наступного тижня має відбутись публічна зустріч за участі громади для врегулювання усіх розбіжностей по генплану.

У ході зустрічі стало очевидно, що бачення Б.Андріїва та представників громади із багатьох вищезазначених питань формально співпадають. Щодо інших потрібен діалог, у якому би мав зародитися варіант, який би враховував баланс всіх інтересів.

Зустріч пройшла у емоційній атмосфері. Сам факт її проведення свідчить про налаштованість Б.Андріїва чути фахових та професійних представників громадськості та  спиратись на них у напрацюванні рішень та проектів необхідних для динамічного розвитку Ужгорода. Чи вдасться пропрацювати точки дотику і розвинути їх на користь місту і громаді, втіливши в конкретні дії, покаже вже найближчий час.

Відео Алли Хаятової:

27 лютого 2016р.

Теги: Богдан Андріїв, громадськість, Ужгород, стратегія

Коментарі

Унгвар 2016-02-28 / 20:21:06
В попередньому коменті Хотіло бути "ангел небесний".)

Унгвар 2016-02-28 / 20:07:17
У порівнянні з горе-патріотами Ужгорода Погорєловим та Ратушняком - Андрріів, поки, Ангел нечесний!)

Наталка Майстренко 2016-02-28 / 19:25:44


Так званому "Ужгороду". Я так розумію, що декому сумно сидіти на Мальті, то лише інтернет спасає. Досить свою галицьку фобію (як і інші, якими страждаєш) ширити на ужгородський соціум. Лікуйся далі. По суті щось є додати? Рецепти, наприклад, як повернути майно громади, розпродане незаконно? А в мене пряме запитання - з повинною в поліцію з'явитися не хочеш за тотальний дерибан землі в Ужгороді 2006-2010 років?


Ужгород 2016-02-28 / 18:59:19
Топорна, маргінальна, різношерстна, тусовка в куртках у стінах Жупанату, "патріотична" - родом з Галичини, яка звикла плазувати перед чинною владою і розмірковувати про історичність міста - це сьогоднішній "Европейський" Ужгород - ЖАХ!

обРИГАний Ужгород 2016-02-28 / 15:45:37
ніби й не було Майдану (і антимайдану)... технократ-баблокрад, а народі і рад.

0123 2016-02-28 / 14:06:27
Дороги-ЖАХ (когось вже би мали вже посадити за такий якісний ремонт доріг,від одної весни до іншої -кошмар),а тариф на воду-нікого не засмучує (цікаво,який тариф на воду на Херсонщині,де вода підведена каналами....)

ЧИТАЧ 2016-02-28 / 09:46:06
Короче як казав еден політик "БЛА..БЛА..БЛА".

Унгвар 2016-02-28 / 01:12:49
А Касандра правий!

Касандра 2016-02-28 / 01:03:04
Зустріч була ні про що, тому і інформація ні про що. Активісти не наважувались якісно запитувати, мер не відповідав навіть на те, що запитали.

А попри те є позитиви. Справді, Рата і Погорелов на такі діалоги взагалі не виходили. Але сама по собі така зустріч нічого не означає. Андріїв може декларувати що завгодно, але якщо його слова не будуть підкріплені реальними справами, стежка круто поведе вниз. І вже дуже скоро.

Часу має максимум місяць. Якщо винесе на сесію повторне затвердження генплану 9 листопада 2015 року, то візьме на свої плечі весь негатив Погорелова і, відповідно, дуже швидко втратить навіть теперішню дуже відносну підтримку ЗМІ і активістів. Навіть не підтримку. Просто закінчиться період очікування громадськістю і журналістами якісних і конкретних кроків на користь міста від цієї команди. Якщо цих кроків ближчим часом не буде, всі відвернуться і почнуть чмирити. Відповідно, ілюзія спокою і період почивання на лаврах завершиться повним дискомфортом. А якщо відвернуться ЗМІ і активісти, то потім, як шакали, накинуться і доїдатимуть пономарьови, волошини, чурили і вся депутатська наволоч зі своїми включно. У такому випадку можна прогнозувати, що після короткого періоду шастя Б.Андріїв увійде в історію як 500-гривневий мер-невдаха, якого безславно зняли з посади задовго до завершення його повноважень.

Це якщо дуже коротко :)

Суть 2016-02-28 / 00:06:53
Мораторій на землю прийняли. Прозоро запрацювало. Позов по Кірпічці міськрада визнала. Багато ініціатив активістів впроваджується в життя. Погорєлов, м'яко кажучи, ігнорував громадськість. А Ратушняк ще й би по чайнику настучав активістам.

Микола 2016-02-27 / 23:58:38
чи часто в такому форматі зустрічався Ратушняк/Погорєлов з громадою міста? Жодного! Крім того, що розікрали місто, більше нічого попередники не зробили. Правда те, що місто знаходиться в дуже плачевному стані: доріг немає, тротуарів теж, про лівньовки навіть не згадую, стратегія озеленення була за царя гороха, архітектуру чи те, що від неї залишилось вже не знаю чи й врятуємо і можна ще багато чого перераховувати. Проте сьогодні Андріїв почув найболючі і кричущі проблеми від небайдужих цього міста, по Б. Хмельницького дав однозначну відповідь - забудови не буде, Кірпічка - буде парк і т.д. Єдине по чому нам з вами треба дотиснути - це перегляд генплану. Все інше можна робити спільно і тут він з громадою на одній хвилі і це радує! Він так і сказав, що не спеціаліст у всьому і знати всього не може і тут я з ним згідний, бо тільки дурний каже, що все знає. Не критикують тільки тих, хто нічого не робить, тому можливо допоможемо молодій команді реалізувати всі наші з вами плани на це місто, а критику залишимо на потім?

Микола 2016-02-27 / 23:32:53
сраколизи

Ужгород 2016-02-27 / 23:22:04
Все брехня. Мер на жодне питання не відповів нормально. Його про одне питали а він хоч про що, тільки не по суті питання.
Бачу вже і цей сайт прогнувся під антимайданівця.

унгвар 2016-02-27 / 22:18:47
А Бодя не налякався - прийшов. Респект!

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини