На Закарпатті МОЗ, ВООЗ та ЮНІСЕФ оцінили роботу медиків та епідеміологів як дуже ефективну і фахову

25 лютого Ужгород відвідали представники ВООЗ, ЮНІСЕФ та Міністерства охорони здоров`я України. Візит відбувся в рамках третього туру додаткової імунізації проти поліомієліту в Україні.

На Закарпатті МОЗ, ВООЗ та ЮНІСЕФ оцінили роботу медиків та епідеміологів як дуже ефективну і фахову

Як повідомляло Закарпаття онлайн, у рамках додаткової імунізації на Закарпатті від поліомієліту щеплено 12,3 тис дітей. Аби перевірити хід вакцинації, до Ужгорода приїхали представники Всесвітньої організації охорони здоров’я, ЮНІСЕФ та Міністерства охорони здоров’я України.

Фахівці відвідали Ужгородську міську дитячу поліклініку, де ознайомились із забезпеченням вакцинами кабінету щеплень, поспілкувались з медиками та підбили підсумки візиту під час прес-конференції з представниками ЗМІ. Робота медиків та епідеміологів області була оцінена як дуже ефективна та фахова.

«На Закарпатті чітко поставлений епіднагляд, що дозволило своєчасно  виявити небезпечне захворювання, а відтак – швидко і адекватно відреагувати. В області зроблено все можливе, щоб охопити щепленнями дітей які потребують вакцини від поліомієліту», – зазначив заступник директора департаменту охорони здоров'я МОЗ України Сергій Платов.

«Є гарний шанс закрити це питання та повністю знищити поліомієліт в Україні. Вакцини достатньо щоб щепити всіх дітей. Загалом кількість дітей яких планується охопити щепленням – близько 4 мільйонів. Головна наша мета – щоб всі діти України, які потребують вакцинації від поліомієліту, її отримали», – підсумував Сергій Платов.

«Зараз в Україні триває ІІІ тур вакцинації проти поліомієліту. Під час І туру було охоплено 65% дитячого населення, під час ІІ туру – 75%, а для ефективного захисту від хвороби кількість щеплених повинна бути доведена до 95%», – зауважила Рафа Азіз, представник ЮНІСЕФ в Україні.

«Вакцина є дієвою та безпечною. Є достатньо вакцини для 4,7 мільйона українських дітей і ми маємо її використати. Цієї кількості доз має бути достатньо як для завершення третього раунду, так і для вакцинації осіб, які не потрапили у перші два раунди. Вакцина доступна безкоштовно у всіх медзакладах. ЮНІСЕФ щороку закуповує мільйони вакцин для більше ніж сотні країн. Вакцина, яку отримала Україна, перевірена та пройшла необхідну атестацію у ВООЗ», – наголосила Рафа Азіз.

Координатор команди з реагування на спалах поліомієліту Всесвітньої організації охорони здоров’я Денніс Кінг підкреслив, що викорінення поліомієліту є всесвітнім пріоритетом номер один.

«Два випадки, які зареєстрували на Закарпатті, є викликом не лише для світової спільноти, але і загрозою для кожної української дитини, яка не має захисту», – відзначив Денніс Кінг. Статус України як вільної від поліомієліту опинився під загрозою, дотепер країна мала цей статус протягом 20 років. Разом з тим він зауважив, що ВООЗ вражена зусиллями, які приклали до вирішення ситуації у Департаменті охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

«Команда представників МОЗ і ВООЗ були на Закарпатті два тижні тому. Вони побачили, що якість нагляду і підготовки звітів є дуже високою», – додав Д. Кінг.

Володимир Маркович, директор департаменту охорони здоров`я Закарпатської ОДА зауважив, що станом на 24 лютого на Закарпатті отримали щеплення від поліомієліту 75,7% дітей цільової групи. В третьому турі заплановано вакцинувати понад 160 тисяч дітей області. Кожна дитина перед щепленням оглядається лікарем і наступного дня після вакцинації її стан здоров’я обов’язково контролюється. Жодних випадків ускладнень внаслідок шеплення не зафіксовано, повідомили у прес-центрі ОЦЗ в Закарпатській області.

26 лютого 2016р.

Теги: медики, епідеміологи, вакцинація, поліомієліт

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини