В Ужгороді запрацював творчий простір розвитку та мистецтв "Небо" (ВІДЕО)

Сучасний творчий простір для навчання, розвитку та натхнення – арт-студію для дорослих і дітей відкрили в Ужгороді. Центр відчиняє свої двері у чарівний та захоплюючий світ мистецтв, музики, творчості та знань.

В Ужгороді запрацював творчий простір розвитку та мистецтв "Небо" (ВІДЕО)

«Студія у нас виникла разом із Ксенією Рибалкою. Ми вирішили створити мистецький ореол. Потім почали розвиватися. Спочатку були просто як арт-судія, а згодом вирішили створити Центр розвитку та мистецтв для дітей і дорослих. Тут у нас буде дуже багато мистецьких акцій, наукових проектів, розвиваючих, творчих проектів», — каже засновниці ЦМР «Небо» Ірина Мич. 

Назва теж виникла не випадково. Адже творчість у всіх своїх проявах дарує людині путівку на «сьоме небо»: натхнення, усмішок та радості.

«Арт-студія існувала 2 роки. Концепція – «на сьомому небі від творчості». Насправді це концептуально, бо всі творчі напрямки, аби їх реалізувати, треба бути возвишеним, мати хист до того. Тут ти себе відчуваєш комфортно – таке собі своєрідне небо мистецькості у нашому краю», — арт-директор ЦМР «Небо» Мар’яна Боднар.

Живопис та графіка, класичні та сучасні танці, ф’южн та балет, мистецтво театру та журналістики, вокал, кераміка та гончарство, валяння та хенд-мейд, повітряна акробатика на полотнах, гімнастика та йога, уроки з іноземних мов… Ось далеко не весь список напрямків, у яких працюватиме «Небо». Однією із родзинок Центру мистецтв та розвитку стануть уроки із пісочної анімації. Оксана Мергут – родом з Хмельницького – зараз навчатиме усіх охочих ужгородців незалежно від віку цьому витонченому мистецтву.

«Познайомившись із засновниками, ми потрапили у творче «Небо». Ірина запропонувала нам свою гілочку створити тут, у креативній студії «Небо». Пісочна анімація – це мистецтво, котре потребує високої уваги, необхідне і дітям і дорослим. Бо це мистецтво – це і релакс, і велика творча праця. Аби створити невеличку картинку – треба довго готуватися. Крім того в студії малюють на воді, світ лом в темряві, шоколадом, різноманітними новітніми техніками, яких не навчать в школі», — розповіла керівник першої професійної студії пісочної анімації Оксана Мергут. 

Крім того, у арт-центрі «Небо» відомі діячі різних творчих професій Закарпаття ділитимуться своїми професійними секретами. Також будуть організовуватися міні-пленери, на яких учасники працюватимуть поряд із відомими не тільки в Україні, але й далеко за її межами людьми мистецтва.

«Кожного тижня робитимемо майстер-класи з різних напрямків: для дітей, дорослих, цілих сімей. Це знімає певні обмеження із дорослих, які накладають на себе певні соціальні обмеження. Творчість саме на це і покликана. І цей центр покликаний, щоби збуджувати від маленького віку дуже світле, свідоме і якісне розуміння мистецтва в усіх його проявах. Будемо проводити спільні пленери, із дітками та видатними художниками, аби вони могли разом вчитися. Аби це надихало їх, вони розуміли, що можуть так само дорости до високого рівня. Не просто прийшли в клас, помалювали і забули. У всьому має бути ціль, до чого хочете дійти у підсумку, зрештою», — повідомила Мар’яна Боднар, арт-директор ЦМР «Небо».

Аукціони, арт-пікніки, фестивалі, театральні та танцювальні вистави, відкриті уроки… Ось неповний список запланованих творчих подій, які реалізовуватиме «Небо». Також щомісяця тут відкриватиметься нова експозиція картин.

24 лютого 2016р.

Теги: центр, розвиток, мистецтва, Небо

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини