В Ужгороді відбулась І обласна музично-теоретична конференція викладачів шкіл естетичного виховання

Співпраця викладачів циклової комісії "Теорія музики" Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора з викладачами музично-теоретичних дисциплін шкіл естетичного виховання області є тривалою та плідною, це виявляється на різночинних заходах, що проводять у стінах музичного училища та за його межами.

В Ужгороді відбулась І обласна музично-теоретична конференція викладачів шкіл естетичного виховання

Цьогоріч у співпраці з методичним кабінетом по мистецьких навчальних закладах при управлінні культури облдержадміністрації вперше на високопрофесійному рівні проведено обласну музично-теоретичну конференцію викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів на тему "Актуальні питання викладання музично-теоретичних дисциплін у школах естетичного виховання". 

23 лютого в малому залі Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора відбулась музично-теоретична конференція, мета якої – обмін досвідом, вдосконалення методики викладання сольфеджіо та музичної літератури. Захід покликаний стимулювати викладачів до творчих експериментів та підвищення фахового рівня.

Конференція зібрала близько ста викладачів мистецьких закладів області. Тема ж – висвітлювалась у кожному виступі глибоко та з проекцією на практичну роботу: більшість доповідачів опирались на власний досвід роботи. 

Конференцію урочисто відкрила методист методкабінету по мистецьким навчальним закладам при управлінні культури ОДА Вікторія Фролова, котра наголосила на важливому значенні заходу для розвитку шкіл естетичного виховання в умовах сьогодення.

Голова обласного методичного об’єднання, заслужений працівник культури України, директор Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора Світлана Стегней також відзначила вагомість проведення конференції обласного рівня в стінах закладу та значну зацікавленість заданою тематикою з боку викладачів шкіл естетичного виховання. Директор у вітальному слові наголосила на вагомості ролі Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора у розвитку мистецького життя краю та підвищенні рівня професійної музичної освіти області.

"2016-ий рік для нашого закладу є особливим – збувається 70-ти річчя від дня його заснування. 27-го травня відбудеться урочисте святкування ювілею у концертному залі Закарпатської обласної філармонії. Сьогоднішня конференція продовжує серію урочистих заходів, присвячених цій даті", – відзначила Світлана Стегней. 

Ключові питання, розглянуті на конференції, стосувались методичних принципів роботи і сучасних методик музичного виховання в дитячих мистецьких школах. Як підтвердження результативності використання новітніх технологій у музичному вихованні – присутні мали нагоду на практиці пересвідчитись у ефективності цих методів.

Викладач Інга Боговська (Ужгородська ДМШ №1 ім.П.Чайковського) продемонструвала фрагмент уроку з дітьми дошкільного віку, застосовуючи методики К. Орфа та Ж. Далькроза. У виступах доповідачі відзначали помітну роль творчих форм роботи на уроках сольфеджіо. Високий професійний рівень продемонстрували викладачі циклової комісії "Теорія музики" Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора – Олена Пруднікова та Віра Мадяр-Новак, виступи яких мали глибоко пізнавальне та мотиваційне спрямування.

Плановано, обласна музично-теоретична конференція започаткує багаторічну традицію якісного обміну професійним досвідом та сприятиме підвищенню рівня викладання музично-теоретичних дисциплін у школах естетичного виховання краю, повідомляють в управлінні культури Закарпатської області.

24 лютого 2016р.

Теги: конференція, викладачі, естетичне виховання

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини