Закарпатські бійці і волонтери взяли участь в акції проти політичних репресій у Львові (ФОТО)

7 лютого, бійці добровольчих батальйонів, ЗСУ та Національної Гвардії України, волонтерські та громадські організації із Західної України, серед яких більше 100 представників Закарпатської області, вийшли на спільну акцію протесту проти політичних репресій, що проводилась у формі Віче в м. Львів на площі біля пам'ятника Тарасові Шевченку.

Закарпатські бійці і волонтери взяли участь в акції проти політичних репресій у Львові (ФОТО)

Організатором виступила Спілка учасників бойових дій в АТО "Побратими України", доєднались ГО "Карпатська Січ" та її військовий підрозділ, батальйон "Донбас", Добровольчий Український Корпус "Правий сектор", Цивільний Корпус "Азов", Військово-патріотичний Клуб "Айдар", ГО «АЙДАР волонтерська допомога» та бійці батальйону "Айдар", Кіборги, ГО "Допомога армії України", Координаційна рада Майдану, ГО "Рабів до раю не пускають", "Слем", УНСО, ГО «Варта-1» та ще декілька патріотичних організацій та небайдужих краян міста Лева.

Адже, як було повідомлено на акції, влада незаконно утримує  за ґратами і переслідує величну кількість учасників АТО та волонтерів, приписуючи їм сфальсифіковані справи. Побратими ув’язнених більше не можуть спостерігати, як у патріотів  забирають волю. Саме для цього була утворена  всеукраїнська ініціатива «Побратими об’єднані», яка має на меті об’єднати всіх Героїв України, які захищали нашу країну в зоні АТО,  та волонтерів, які впродовж  війни всіма силами їм допомагають, в цей раз для захисту політв’язнів.

Ужгородський «кіборг», керівник Спілки учасників бойових дій в АТО "Побратими України" Микола Миньо на Народному Віче у Львові закликав усіх бійців, волонтерів та небайдужих патріотів України об’єднати зусилля у боротьбі проти політичних репресій та дискредитації воїнів-фронтовиків.

«Ви самі знаєте, що твориться у нас. Я був на судах. Навіть не хочу про це говорити. Це недобре, це погано… Ви знаєте, скільки наших людей загинуло. Зараз тут стоять мої побратими, з якими я пройшов велику дорогу. Це – герої України! А зараз їх можуть зробити злодіями, негідниками… Але ми цього не допустимо! Тому я прошу вас усіх об’єднатися, і на 20 число, якщо влада не виконає наші вимоги, значить ми приїжджаємо у Київ і там ми їм вкажемо, де їхнє місце. Тому прошу вас, благаю: не роз’єднуйтесь, будьте разом і до кінця!» - зазначив Микола Миньо у своїй промові.

Керівник Оперативного штабу у справі «Драгобрат», в.о. заступника командира ДУК Правого Сектору друг «Мирний» сказав: "Наша сила у братерстві! Закликаю об`єднатись усіх воїнів, усіх захисників України, усіх небайдужих патріотів проти знищення нашої Нації. Лише разом, спільними зусиллями ми здолаємо корумпований старий режим - режим внутрішньої окупації. Ми маємо єдиним кулаком вдарити по олігархічній системі сьогодні, щоб наші діти мали гідне майбутнє завтра!"

Ось які вимоги до влади були оголошені на даній акції:

1. Звільнення незаконно затриманих учасників АТО, бійців добровольчих підрозділів, волонтерів, громадських активістів, які перебувають під слідством, на думку бійців АТО, за сфальсифікованими справами.

2. Притягнення до відповідальності  винних у вбивстві Небесної Сотні.

3. Притягнення до відповідальності посадових осіб, які винні у Ілловайському, Дебальцівському котлах та всіх провальних операціях, які були за час АТО.

4. Створення у всіх областях України підрозділів територіального захисту бійців АТО та волонтерів від  свавілля теперішньої влади.

Звернення з вимогами будуть передані  ініціативною групою Президенту України 8 лютого. Учасники АТО та волонтери вимагають виконати їх до 20 лютого.

20 лютого, о 10.00, біля Жовтневого палацу в Києві, відбудеться з’їзд учасників АТО і волонтерів та буде проведене всеукраїнське протестне Віче.

Головною умовою волонтерських громадських організацій та учасників АТО є відсутність в лавах громадської ініціативи «Побратими об’єднані» будь-яких політичних діячів чи партій, адже це виключно аполітичний рух. Крім того, учасники АТО та волонтери закликають зв’язуватися з ініціативною групою, та повідомляти імена учасників АТО, громадських активістів, які зараз страждають від політичних переслідувань або репресій.

Бійці та волонтери закликають  долучитися до наступної акції, 20 лютого, всіх свідомих  громадян, яким не байдужа доля тих, завдяки кому вони досі можуть спокійно жити у своїй вільній країні, проявити свою громадянську  позицію та відстояти свої права на гідне життя!
 

Координатори для всеукраїнської акції:

- Миньо Микола (Закарпаття): 098-356-19-44, кіборг, голова Закарпатського громадського об'єднання Спілки УБД “Побратими України”

- Білас Степан (Львів): 067-371-23-07, член правління БО «Благодійний фонд Центральної ради сотень Майдану України»

- Кобільник Микола: 067-743-78-88,  Голова ГО "Всеукраїнське об'єднання учасників АТО"

- Середюк Валентин: 067-357-62-51, Координатор самооборони львівського ЄвроМайдану

 

Віталій Грегор, волонтер-координатор в Закарпатській області ГО «Айдар волонтерська допомога»

08 лютого 2016р.

Теги: політв'язні, репресії, бійці, волонтери

Коментарі

українка 2016-02-10 / 10:05:16
Так тримати!!!!

ІВАН 2016-02-08 / 09:35:59
Молодці!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини