Користуючись "золотою акцією" від Москаля, угорці вже знову вимагають єдиного угорського району (ФОТО)

Керівники угорців наголошують, що нині, при чинній на Закарпатті владі, цій ідеї, що може мати за собою далекосяжні політичні наслідки, "нема кому опиратися"

Користуючись "золотою акцією" від Москаля, угорці вже знову вимагають єдиного угорського району (ФОТО)

У Берегові, в актовому залі готельного комплексу "Гелікон", відбулося друге засідання оновленого Об’єднання прикордонних органів самоврядування (ОПОСЗ).

Серед головних питань, що обговорювались, – запровадження адміністративної реформи в Україні і, в ході її реалізації в Закарптській області, – створення окремого угорського району з центром у Берегові.

“Зараз в регіоні та й Україні в цілому немає політичної сили, яка б завадила цьому процесу, – наголосив у виступі на зібранні народний депутат, голова обласної організації КМКС Ласло Брензович. – Ситуація, що склалася на місцях компактного проживання угорців після нещодавніх виборів, дає всі підстави для формування такої адміністративної одиниці.”

Результати листопадових виборів проаналізувала секретар КМКС, голова однойменної фракції у Берегівській міській раді Кароліна Дорчі. “Золота акція” в обласній раді нині належить представникам угорських партій. У них більшість у Берегівських районній та міській радах. По 7 депутатів мають угорці в Ужгородській районній та Чопській міській радах, 4 – в Мукачеві, по 3 – в Мукачівській та Виноградівській районних радах, 3 – в Хустській міській. За підтримки КМКС обрано 11 голів сільських органів самоврядування.

“Тому зараз наша мета – створити окремий угорський район з центром у Берегові. 114 населених пунктів краю вже готові до цього й всіляко підтримують дану пропозицію, – акцентувала депутат. – Але не лише заради досягнення політичних цілей, а насамперед – для забезпечення стабільного економічного розвитку даної територіальної громади, так і Закарпаття в цілому.”

У зв’язку з цим вже розроблено так званий план Еде Егана, тобто стратегічні напрямки господарського розквіту регіону із залученням серйозних європейських матеріальних ресурсів.

“Бо зараз триває не децентралізація, а, навпаки, концентрація влади без належної фінансової підтримки органів самоврядування на місцях,” – зазначила Кароліна Дорчі.

В обговоренні порушеної проблеми взяли участь експерт обласного “Офісу реформ” Олег Лукша, новообраний керівник Берегівської районної ради Йосип Шін, голови сільрад – Берегуйфолівської – Лайош Шютев, Малодоброньської – Балаж Ембер, Астейської – Анна Нодь, інші.

Учасників зібрання вітали щойно обраний перший заступник голови обласної ради Йосип Борто, голова ОПОСЗ, мер Берегова Золтан Бабяк, Генеральний консул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі.

Як повідомлялося раніше, головою Берегівської районної ради після місцевих виборів 25 жовтня став керівник осередку КМКС в Берегівському районі.

13 грудня 2015р.

Теги: угорці, Берегово, КМКС

Коментарі

До ушидких 2016-01-05 / 18:59:28
А нашто мадярам з чемоданами у Будапешт йти? )))Скоро ушидкi у євросоюзi будеме))) шо туй антидержавне? ))

Мадяр 2015-12-27 / 17:30:12
Такі, як Брензович, отримали від України все. Навіть їхні реферати (слабші від рефератів студентів-третьокурсників) "принципові" члени спеціалізованої ради історичного факультету УжНУ визнали кандидатськими дисертаціями. Але скільки вовка не годуй, він все одно в ліс дивиться.
Угорці продовжують хибну політику ревізіонізму, прагнучи повернути "Велику Угорщину". Родлять вони це, починаючи від Міклоша Горті. Чим усе закінчувалося до цього часу для самих угорців - відомо: чужими танками на вулицях Будапешта. Приблизно так може бути і тепер. НАТО знайде мільйон причин, щоб обмежитися "глибокою стурбованістю". При цьому я не хочу сказати, що це будуть робити українські Збройні Сили. Але вони захищатимуть територіальну цілісність України.
Брензович і такі, як він, швидко драпануть в Угорщину, де у них зберігаються їхні немалі статки. Натомість будуть горіти села і міста закарпатських трудівників-угорців і українців. Буде так само, як на Донбасі. Невже нам усім це потрібно? Угорці, як національна меншина, мають в Україні все, а дечого навіть забагато (наприклад, їх не карають за подвійне громадянство, відверто сепаратистську діяльність тощо). Живуть важко, але так само важко живуть громадяни інших національностей України.
Не треба держати людей за дурнів. Сценарій простий і неодноразово випробуваний: окремий угорський регіон - референдум - міжнародна криза - війна на території нашого краю - горе і страждання сотень тисяч людей.
Є інший шлях: спільними зусиллями добитися вступу України до НАТО (бо на сході орда наступає і, в разі нашого програшу, вона не зупиниться в Чопі). Також нам треба так змінити свою країну, щоб стати повноправним членом Європейського Союзу. Там, при формальному збереженні державних кордонів кожний об"єднається з тим, з ким хоче.
Пишу це з великою повагою до своїх співвітчизників угорського походження, які важко працюють,заробляючи собі на прожиття, а не прагнуть за чужі великі гроші підпалити нашу спільну хату.

моріка 2015-12-23 / 00:45:17
угорці-це цигани!

крапка 2015-12-21 / 20:47:00
http://zakarpattya.net.ua/News/149422-Moskal-vyznav-shcho-utvorennia-okremoho-uhorskoho-raionu-na-Zakarpatti-ne-maie-konstytutsiinoho-pidhruntia-VIDEO

Ром 2015-12-18 / 14:23:47
Йсе не можна допустити, мадяре прийшли із Урала, це їх тереторія, тепер живуть в Європі, до Доброчина(Дебрецен) це руська земля, подивіться на назви там Орос і т.д., ми истинно руські (не маскалі, бо то монголи і угоро-фінські племена) маємо поважати гостей Європи угорців, але жодних районів ні в якому разі. Я не розумію куди дивляться спецслужби, це ж сеепаратизм, куди дивиться правий сектор, Свобода, де наш батальойон Карпатьска Січ.Це треба зупинити. Берегово заснували русини та німці, а герб дав великий Данило Галицький. Це українське місто.
Хочу вповісти закарпатцям, що забилисте як нашим дідам угорські жандрми казали орос дісно(руськ свиня), не робіть помилок минулого, наші істинні брати тільки в Києві.
Ще одне хто з русинів був премєр міністор чи головою адміністраціхї призедента Угорощини, чи скільки міністрів було русинами, що нич!!
А тепер нормальним закарпатцям доля дає шанс керувати Україгною-Руссю, робіть це а не бавтеся з угорцями, де наші депутати Верховної Ради на це мають зреагувати вони всі, причому відкритим листом та діями, це маєме зупинити.

правда 2015-12-17 / 11:54:53
Берегивчанин , враньё несеш...

правда 2015-12-17 / 11:50:29
дюси молодец,ты прав!

234 2015-12-17 / 11:47:42
4325

дюси 2015-12-15 / 12:09:21
Пришельци из за перевалу! Не буйте ся месных! Вни вам булше зла ги вы им, не роблят.

берегівчанин. 2015-12-14 / 15:22:09
По перше в статті говориться що угорці виграли місцеві вибори,так,за гроші Угорщини,згадайте чергу в ОТП банку цілу неділю після виборів.По друге це не угорців тут притисняють,це угорці вже українців тиснуть,в міській раді единого заступника українця змінили на угорця,і залишили українців які продались угорцям.По третє,такі заклики про автономії,відєднання і.тд. не нагадує спочатку Крим потім Донецьк,де служба беспеки??? Ви що тут війну хочете почати своїми сепаратиськими закликами. І накінець,ні в Берегові,еі в цілому Закарпатті місних угорців практично івже не лишилось,тому і місцеві вибори і їх перемога сумнівні,так-як угорці вже отримали громадянство іншої держави Угорщини,а те що вони не здали ще українські паспорти,це також бездіяльність СБУ,подвійне громадянство в Україні заборонено,я впевнений що і голосувало більшість громадян Угорщини,значить вибори також пройшли з порушенням і вони являються незаконними тому і влада в нашомі місті нелегітимна.Панове Бобяк і Брензович!!! не робіть на Закарпатті початок сутечок,щось Вам не подобається,ви переживаєте за своїх угорців,виймайте свої угорські паспорти,продавайте майно і тут до границі зовсім Вам недалеченько їхати-ЩАСЛИВОЇ ДОРОГИ!!!

Здивований 2015-12-14 / 10:02:30
А Брензович точно депутат ВР від "блоку Порошенка"?

Степан Крук - це я 2015-12-13 / 16:13:50
Шановний дописувачу! Та ніхто особливо і не сперечається, що в проект рішення про самоврядні громади потрібно вносити корективи із врахуванням пропозицій закарпатських угорців. Але змініть свою риторику! "Тоді угорцям не залишається більше нічого, як своє майбутнє планувати поза меж вашої держави" - це ви сказали. Гадаю, що ви не зовсім розумієте чого власне хочуть самі етнічні угорці. Може трапитися так, що за межами держави вам прийдеться планувати своє майбутнє одному. Не займайтеся політичним шантажем! Сіючи розбрат, пожнете проблеми!

orange 2015-12-13 / 15:52:47
Інтереси держави Україна і держави Угорщина в цьому аспекті чітко розходяться.

Україні не потрібна зона дестабілізації під контролем Угорщини, до чого, користуючись ідіотизмом Москаля, веде КМКС за підтримки державних кіл Угорщини. Натомість Угорщині, з огляду на її прихований ревізіонізм, який є державною політикою, потрібно чим побільше прив'язувати цю територію до себе - через фінансування, впровадження мадярських програм в освіті, політичні символи (турули і т.д.).

Москаль - це страшне зло. А спецслужби сплять.

Це я 2015-12-13 / 15:22:32
Якщо читали текст статті, то там не змогли знайти нічого такого, що суперечить законодавству України. Обговорювалося питання, що є актуальним у звязку з впровадженням адміністративної реформи.
Не можна так, що реформу проведуть по всій країні, хоч і через силу, а в Закарпатті не дозволити, бо це може дати деяки позитивні моменти угорським громадам.
А включення населених пунктів до угорського району має відбуватися на добровільній основі, при необхідності через опитування мешканців даного населеного пункту.
Якщо ви не доросли до того, щоб давати угорцям можливість самим вирішувати свої же проблеми в рамках Української держави, то ви угорців вважаєте людьми нищого сорту за себе. Тоді угорцям не залишається більше нічого, як своє майбутнє планувати поза меж вашої держави.
Ітак вже 25 років мучаємося у багнюці, ні на крок не рухаючись до цівілізованих відносин. Країна постійно продукє все нових мільярдерів, і народ живе за копійки.
Я сам розрахувався пів року тому з роботи, бо вже було смішно отримувати не цілих 60 долярів в еквіваленті на державній роботі.

історик 2015-12-13 / 12:54:01
Це вже поза межею Москаль загрався. Згадайте ще, що він віддав угорцям освіту і туризм. Тепер у нас ще більше угорських дітей вчитимуть історію за книжками з Угорщини, а кругом вже легально ставитимуть військовий символ Угорщини - турула.

Москаль, ти дебіл!

Патріот Мацкалю 2015-12-13 / 10:41:00
Ну що Гена, догрався з мадярами? За це вже точно звіздюлєй від Порошенка отримаєш. Бо це вже прояв сепаратизму, аж випирає. Воно десь й раніше в глибині бурлило, але твої попередники від проблеми уходили вміло, українці знали що це їхня територія. Спочатку окремий округ, а після референдум з сльозною просьбою приєднання до Будапешту. Невже твоя дубова голова цього не розуміє. А ти на гачок мадярський попався, скільки зусиль Українській дипломатії прийдеться докласти щоб з цього якось вийти. Можна якось й на контрабанду очі закрити, яку в області ти кришуєш, але торгуватись територією України із-за смолавого голови облради, це вже занадто.

Лівий сектор 2015-12-13 / 10:09:30
Це абсолютна антиукраїнська позиція. Крім того, просто фізично неможливо це зробити. За логікою учасників зібрання, населені угорськомовні пункти , наприклад с. Сюрте, яке знаходиться на більшій відстані від Берегова, як україномовне с. Свобода Берегівського району, буде входити до угорського району, а с. Свобода до іншого . Дурня, якої світ не бачив. Крім того, спочатку автономія всіх угорських населених пунктів, а потім приєднання до матушки Угорщини? Це другий Крим і намагання розчленити Україну . Також треба нарешті поставити на порядок денний перевірку наявності подвійного громадянства. Всі члени КМКС мають угорське громадянство. Бронзович Ласло нардеп також. До яких пір ми буде терпіти такі неподобства. Мало нам Криму та Донбасу. Може нарешті політичні авантюристи типу Маскаля не будуть в угоду власним містечковим амбіціям перестануть заграватися з сепаратистами?

Ален Панов 2015-12-13 / 09:35:15
У відповідності до проекту нового адміністративно-територіального устрою планується до утворення кілька громад, більшість населення в яких складатимуть угорці. Натомість на другому рівні устрою передбачається утворення чотирьох районів - з центром у Рахові, Хусті, Мукачеві та Ужгороді. Таким чином, угорські громади будуть розділені поміж кількома районами, а Берегово втратить статус районного центра. Мені здається, що саме цього намагаються уникнути учасники цього зібрання і не лише вони.

Степан Крук 2015-12-13 / 08:23:36
Зрештою адміністративна реформа в Україні сприяє цьому процесу. Для чого угорцям придумувати колесо, коли скоро буде запроваджена територіальна самодостатня самоврядна громада в місцях компактного проживання Угорців. Окрім тупого піару та політиканства нічого раціонального в пропозиції Ласло Брензовича не бачу!

ПИШТА 2015-12-13 / 08:04:15
ЛЮБІ ДІЇ Я БАЧУ ЛИШЕ З НАШИМИ УКРЇНЦЯМИ ЯКІ ЖИВУТЬ НА ЗАКАРПАТТІ МИ МАЛЕНЬКА СІМЯ И ЖИВЕМО РОКАМИ ЯК ЖИВЕМО А ХОТЕЛКИ КОГОСЬ МЕНЕ НЕ ЦІКАВЛЯТЬ ЯК УГОЦЯ БО П-ДІТИ НЕ ТЯЖКО

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 18
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини