На керівну посаду в патрульну поліцію Ужгорода призначили міліціонера, що керував арештами активістів на Народній

Нова патрульна поліція у містах Ужгороді та Мукачеві отримала заступника начальника управління та нового командира батальйону.

На керівну посаду в патрульну поліцію Ужгорода призначили міліціонера, що керував арештами активістів на Народній

Учора, 11 грудня, начальник Управління поліції в місті Ужгороді та Мукачеві Юрій Марценишин представив особовому складу заступника начальника управління Сергія Мельника та командира батальйону Володимира Грубаря.

Про це повідомила прес-служба Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві.

Ю.Марценишин наголосив на високому рівні відповідальності, яка покладена на поліцію суспільством. Також він нагадав, що єдина оцінка, яка важлива для новоствореного органу, це виправдана довіра наших громадян, які на собі повинні відчути якісні зміни.

Продовжив зустріч Сергій Мельник, який провів роз'яснювальну роботу з поліцейськими та нагадав, що саме від них залежать зміни на краще, адже саме патрульні розпочали новий етап стосунків з громадянами, який має на меті допомогу, захист, чесність, комунікацію та швидку реакцію на звернення громадян.

«Ми пишаємося хорошим стартом та рівнем виконанням своїх обов’язків, але ми повинні пам’ятати, що це лише початок, а попереду багато труднощів, які нам доведеться долати. Я сподіваюся, що з часом у нас вийде відпрацювати та налагодити роботу так, що громадяни довірятимуть нам і розумітимуть, що ми покликані працювати задля їх спокою та безпеки. Але це не означає, що можна розслабитися», – зазначив Юрій Марценишин.

У контексті цих слів Закарпаття онлайн поцікавилося особами новопризначених керівників поліції.

Як з'ясувалося, Сергій Мельник, 1987 року народження, до призначення на Закарпаття працював поліцейським патрульної служби 3 роти 2 батальйону патрульної поліції Деснянського району міста Київ. До того закінчив Національну академію внутрішніх справ.

Значно цікавішим є інший призначенець – Володимир Грубарь.

Йдеться навіть не просто колишнього міліціонера, а про командира роти колишньої патрульно-постової служби в Ужгороді – тієї якості, від якої намагаються відмовитися, зокрема створенням патрульної поліції.

У певному сенсі В.Грубаря можна назвати однією з осіб, що у колишньому Ужгородському міському відділі УМВС виконували замовлення екс-начальника УМВС в Закарпатській області періоду президентства В.Януковича Василя Варцаби, а потім – одіозного керівника закарпатської міліції Сергія Шаранича.

Ужгородській громаськості – активістам і журналістам – Володимир Грубарь відомий як безпосередній керівник силового розгону 5 жовтня 2013 року захисників площі Народної, які законними методами відстоювали цю пам'ятку архітектури від руйнування за ініціативою екс-"губернатора" від Партії регіонів Олександра Ледиди. В.Грубарь, як бачимо з відеофіксації тих подій, займав активну і незаконну позицію, виконуючи політичне замовлення влади. Саме він віддавав вказівки на незаконне затримання, грубо виштовхував журналістів і першим брав участь у затриманнях.

Більше того, саме В.Грубарь був тією особою в цивільному одязі, яка безпосередньо затримувала і кидала в "автозак" журналіста Олега Дибу, прямо перешкоджаючи виконанню журналістських обов'язків. Жодних правовових підстав для таких дій не було, затримання проводилося поза межами території, однак режимові треба було нейтралізувати одного з найактивніших учасників тих подій і перешкодити об'єктивному їх висвітленню, тому засобами не гребували.



Наслідком тих дій В.Грубаря стали фальшифі протоколи про "злісну непокору міліції", складені на підставі написаних "під копірку" "рапотів" міліціонерів. На підставі цих фальшивих свідчень підлеглих В.Грубаря судили активістів, виносили їм незаконні вироки і призначали штрафи.

Олег Диба – єдиний, кому вдалося в апеляційному суді довести незаконність тих дій. Це стало можливим лише, практично, під кінець режиму В.Януковича, у контексті подій на Майдані.

Тепер в Адміністративному суді Закарпатської області вже протягом більше року розглядається справа за позовом О.Диби до міліціонерів, які фальшивосвідчили та брали участь у його незаконному затриманні.

Пізніше В.Грубарь керував захистом приміщення Ужгородської міської ради, коли в часі подій Революції Гідності до вищого представницького органу обласного центру Закарпаття прийшли тисячі містян, що вимагали відставки влади Віктора Погорелова.



Журналіст готовий надати Управлінню національної поліції в Закарпатській області всі матеріали, які свідчать про те, що В.Грубарь не має права не тільки займати керівні посади в патрульній поліції, але й взагалі перебувати в її лавах.

Як повідомляє громадський активіст Олександр Волосянський, 28 січня 2014 року, намагаючись не допустити ужгородців до будівлі Закарпатської ОДА, де депутати створювали Народну Раду Закарпаття, В.Грубарь разом з кількома співробітниками тодішнього спецпідрозділу міліції "Беркут" жорстко застосували до нього фізичну силу, порвали одяг і взуття.

Крім того, В.Грубарь відзначився активною участю з незаконним перешкоджанням активстам і журналістам під час свякування Днів Ужгорода 30 жовтня 2013 року - коли міліція. як і у подіях на площі Народній, діяв спільно з кримінальними елементами. На відео цей епізод – починаючи з 28-ї секунди.



Раніше очільниця Національної поліції Хатія Деканоїдзе публічно обіцяла, що колишні міліціонери зможуть потрапити до поліції тільки через переатестацію, а на керівні посади – виключно через детектор брехні.

12 грудня 2015р.

Теги: Володимир Грубарь, поліція, міліція, площа Народна, арешти

Коментарі

Владимир Форсюк 2023-08-12 / 20:23:07


Я идиот


*банутый Форсюк. 2022-07-31 / 19:13:08


Я, Владимир Форсюк, сволочь *банутая! Мудак! Идиот! Скотина! Простите меня, пожалуйста, люди!


Читатель 2022-07-17 / 19:42:28


Я, Владимир Форсюк, идиот. Простите меня, люди (


вила 2015-12-21 / 16:28:19
скотобазу на вила... де ваша гідність й дух Небесної сотні!!! Дограєтеся!!!! Паскуди!!!!

читач 2015-12-14 / 22:43:59
У новій поліції ми бачимо старі кадри. Як це можливо? За які це заслуги,закінчивши готельну справу,ця людина стала керівником?! Йому максимум на рецепшен стояти!!!

Читатель 2015-12-14 / 15:21:00
Поймать козла и забить

О.Д. 2015-12-14 / 00:26:45
А яким було місце роботи Грубаря до міліції?

чесный ужгород 2015-12-14 / 00:15:18
Спросите у бабушек на пьянчике как их тряс Грубарь собирая дань. А ещё лудше его ошарактерезуют на предыдущем месте работы, до милиции.

Коп -Юлі 2015-12-13 / 21:32:52
Довожу до вашого відома, що Володя Грубарь у нашому колективі показав себе виключно із негативної сторони: хамить підлеглим, висказує своє особисте ставлення до служби, яке повністю протиріччить тому, чому нас навчали в процесі підготовки. Ментовське бачення проблем заважає нам виконувати обовязки. Це скад\же вам любий поліцейський, котрий мав з ним справу

Адмін 2015-12-13 / 18:15:20


Юліє, "про нього не писали тоді, коли він тільки пройшов відбір", бо не знали, що він пройшов відбір. І Закарпаття онлайн інформувало суспільство на тему закритості того відбору. Тому претензії не до нас.

Рішення суду ухвалював не В.Грубарь, а судді. І про це ми писали конкретно, з вказуванням винуватців - http://zakarpattya.net.ua/News/115669-Suddia-Prydachuk-vyznav-zhurnalista-Oleha-Dybu-vynnym-vsuperech-operatyvnii-videoziomtsi-militsii-ta-na-osnovi-sfalshovanykh-svidchen

У провину В.Грубарю ставляться виключно його власні дії - нехтування законом в угоду політичній кон'юнктурі і політично вмотивованим вказівкам політичного і міліцейського начальства.

І ці дії були неодноразовими. Тобто, не винятком, а правилом.

Тому в поліції таким не місце.

Якщо, звичайно, поліція - це не просто підфарбована міліція...


софія 2015-12-13 / 18:06:14
була би нормальна держава, то яка проблема: нись призначили а завтра звільнили, але нечисті гроші пішли і тому будуть довго рішати і чикати чи народ не втихомириться, щось уже було при Янковичу.

Юлія 2015-12-13 / 18:00:12
А чому про нього не писали тоді, коли він тільки пройшов відбір? Якось дуже дивно, що статті такого типу починають виходити тільки після того, як людину призначають на посаду. Чому автор не писав про нього тоді, коли все тільки починалось? Та і взагалі, тут все так написано, ніби він власноруч ухвалював всі рішення суду, а потім ще й наказав його виконувати... Може варто запитати у поліцейських якої вони думки про свого командира?

Степан Крук 2015-12-13 / 14:56:23


Пост Паперєдніка видалено. І це не може не радувати!

Так. Тут не місце для тролів і привидів з минулого. Адмін


Степан Крук -Паперєднику 2015-12-13 / 14:53:50
Виходячи з твоєї риторики тобі глибоко плювати на історичне і культурне надбання Ужгорода. Ти не тутешній! Щодо "законності" ментів та рішення суду хочу тобі нагадати, що судове рішення приймалося бандою Януковича - Ледиди. В тій ситуації,котра була говорити про правельність, законність цього рішення не доводиться. Суд перебував під тиском злодійської системи Проффесора. Активісти своїми діями намагалися відтермінувати забудову Народної і розраховували на перегляд суддівського вердикту. В наш час ніхто б із суддів таке ганебне рішення не приняв. Щодо неадекватності Диби, подивися на нього через своє очко, може й думку свою зміниш!

закарпаття 2015-12-13 / 12:22:26
Якщо то правда то не буде йому спокою від народу !!! Він а саме люди його долю легко рішат ! А можливо і та поліція яка уже начала працювати не по понятіях ... маемо надію на нових пацанів поліцію!!! а із пса солонини не буде ніколи і то е правда ! підтримую ( май русин)

ГІСТЬ 2015-12-13 / 11:00:19
НА ЦЕ НЕ МОЖНА ЗАКРИВАТИ ОЧІ,ГНАТИ І ДОБИВАТИСЯ,ЩОБ ДУХУ ОТАКИХ ТВАРЮК І НЕЛЮДІВ,НЕ БУЛО ПРИ ЛЮБІЙ ВЛАДІ!

тячівець 2015-12-13 / 05:51:25
чмо тітущка в формі до того придурка вали звідти народ і так не дасть тобі спокою

май русин 2015-12-13 / 04:21:57
Не буде з пса солонини, а з поліції - діла, кой такі челядники перекочовувуть з міліції в поліцію

ужгородець 2015-12-12 / 22:12:43
Політики в Україні так і не зрозуміли, що народ завжди готовий вийти на вулицю і домогтися свого»
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2015/12/12/164186-rosiyskyy-biznesmen-poperedyv-poroshenka-tretiy-maydan

Учасник 2015-12-12 / 22:04:54
Всьо шо говорить Порошенко сміло діліть на десять,мене вже давно не дивує політика кондитера ,взагалі то я на нього давно забив,як і він на нас..якшо вже другий чоловік Америки ,прямо читай "тупо" говорить -чуваки ви вори .. Чому туй дивуватися...

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини