Громадськість висунула вимоги до Порошенка, Яценюка і Ко

Громадськість вимагає почати реальну боротьбу з корупцією, здійснити справжні реформи і забезпечити прозорість влади, аби знову не призвести народ до революції. Крім того, у день роковин Маршу Мільйонів від влади вимагають притягнути до відповідальності людей, які призвели до насильства і вбивств на Майдані.

Відповідне звернення оприлюднили громадські активісти та "молоді політики" – зокрема, депутати від БПП Мустафа Найєм та Сергій Лещенко, головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва-Боровик, журналісти Віталій Сич і Володимир Федорін, один із ініціаторів громадської платформи "Нова країна" Валерій Пекар, арт-менеджер Володимир Кадигроб.

Цю заяву поширюють і користувачі соцмереж. 

"Два роки тому Україна зробила історичний вибір. Люди вийшли на вулицю, вимагаючи справедливості і захисту своїх прав", - заявляють активісти і наголошують, що за цей час громадяни багато чого досягли, але за те український народ "заплатив і продовжує платити величезну ціну".

Вони зізнаються, що їм було складно уявити, що й після революційних жертв "чиновники і наближені до влади бізнесмени будуть продовжувати грабувати країну, прикриваючись тепер уже вишиванкою, Майданом або АТО", що на посадах працюватимуть причетні до побудови диктатури, що "головним партнером влади знову стане не суспільство, а вузьке коло тих же олігархів, які виснажували країну при колишньому режимі".

Активісти й політики висувають низку вимог до президента, прем'єр-міністра, міністрів і народних депутатів.

"Ми не хочемо нової революції, яку ви несвідомо наближаєте. Ми готові нести відповідальність за майбутнє нашої країни. Тому ми не просимо, ми вимагаємо:

1. Почати реальну боротьбу з корупцією. Сконцентруватися на вищих ешелонах влади і розірвати кругову поруку, призначивши ефективного генерального прокурора, завершити люстрацію і реформувати державну службу за європейськими стандартами.

2. Відновити справедливість. Притягнути до відповідальності людей, які розграбували країну і призвели до насильства і вбивств на Майдані.

3. Домогтися верховенства права. Інтенсивно і рішуче проводити судову реформу, в якій були зроблені важливі кроки, але суспільство не відчуває впевненості в успіху.

4. Забезпечити прозорість влади. Відкрито проводити призначення на державні посади, припинивши практику підкилимних домовленостей і розподілу посад за політичними квотами на догоду сірим кардиналам.

5. Озвучити чіткий план. Як нам разом подолати економічну і гуманітарну кризу, як ми плануємо повертати Крим та окуповані території", - йдеться у зверненні.

"У вас все ще є вибір, ким увійти в історію: реальними реформаторами, які пожертвували особистими інтересами заради майбутнього країни, або тими, хто привів країну до розвалу через корупцію та неефективне управління", - наголошується в ньому.

Автори наголошують, люди все бачать і розуміють – і оманливо вважати, що час ще є.

"Запит суспільства, проголошений під час Революції Гідності, нікуди не зник. Сьогодні ці вимоги об'єднують абсолютну більшість українців. І кожен день вашого зволікання вбиває шанси на повернення довіри людей", - йдеться у зверненні.

Як відомо, восени 2013 року люди вийшли на Майдан проти диктаторських дій Віктора Януковича і його зневаги до думки народу.

02 грудня 2015р.

Теги: Майдан, Порошенко, Яценюк, корупція

Коментарі

укра. 2015-12-02 / 21:06:01
Побільше таким патріотам треба об"єднуватися,а не чекати хто перший запропонує,народ і так знає ,що їх є біля 80 народних депутатів, які відстоюють інтереси простих людей,а інші то є пузате бидло .Ще є хороші політики ,яких інтересно слухатипо телевізору до прикладу Шабунін,якого на наступних Президентських виборах можна вважати хорошим кандидатом на цей високий пост , народ буде за ним.Єбагато інших ,але треба всім об"єднатися.Слава Україні.

Русин 2015-12-02 / 18:57:55
Усе негативне,шо робить ця влада(а позитиву нема) не е помилкою,це свідома,добре прорахована,вищого цинізму антинародна політика.Результатом якоі е геноцид народу і .як противага,поява нових доларових міль"ярдерів,на кшалт,Яценюка!

Наталія 2015-12-02 / 10:17:18
Я вважаю що ця заява - це самопіар , тих хто і так з владою , усвідомлюють що ця владна верхівка ПОВНІСТЮ ВТРАТИЛА всяку довіру і авторитет і сподіваються НА СВОЄ СВІТЛЕ майбутнє у владі. ВАША ЗАЯВА звичайне лицемірство !!! Дякувати Богу українці , ВЖЕ ЗНАЮТЬ - ХТО Є ХТО !!!

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини