УжНУ єдиний в Україні цього року відкрив кафедру військової підготовки

27 листопада відбулося чергове засідання Вченої ради Ужгородського університету, під час якого підбили підсумки роботи приймальної комісії 2015 року, обговорили завдання на наступний рік, оголосили результати ліцензування та акредитації, надали низці працівників вчених звань тощо.

УжНУ єдиний в Україні цього року відкрив кафедру військової підготовки

Одним із основних питань Вченої ради було оголошення результатів ліцензування та акредитації у 2014/2015 навчальному році та завдань на 2015/2016-й. За словами доповідача, проректора з науково-педагогічної роботи Ігоря Короля, минулого навчального року було ліцензовано 10 спеціальностей на ОКР «Бакалавр» та 9 – на ОКР «Магістр», за якими вже відбувся набір.

Ряд спеціальностей перерозподілили ліцензійний обсяг, збільшивши число магістрів за рахунок спеціалістів. Виш здобув ліцензію на підготовку іноземців, тому вони вже можуть навчатися за всіма наявними в університеті напрямками. За словами доповідача, УжНУ єдиний в Україні цього року відкрив кафедру військової підготовки. Випускники можуть здобути військове звання офіцера за чотирма відкритими спеціальностями. «На сьогодні ліцензії безстрокові – згідно з новим законом «Про вищу освіту». У грудні буде нове положення про ліцензування. Вже відомо, що більшу увагу звернуть на акредитацію», – підсумував проректор Ігор Король.

Велику увагу членів Вченої ради викликала й доповідь відповідального секретаря Приймальної комісії Петра Горвата про роботу у 2015 році, а особливо – завдання на наступний, та особливості чергової вступної кампанії. Докладніше – незабаром.

Важливо, що рада одноголосно підтримала подання про безкоштовне проживання у гуртожитках до закінчення університету або до досягнення 23 років студентів – учасників АТО, тих, батьки яких були учасниками АТО, і тих, що мають статус тимчасово переміщених осіб з окупованих територій.

Проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма поінформував Вчену раду про стан виконання поточних і капітальних ремонтів у ДВНЗ «УжНУ» та закликав до 10 грудня подавати пропозиції щодо ремонтних робіт у наступному році.

Більшістю голосів Вчена рада надала 15 викладачам УжНУ вчених звань. Професором кафедри міжнародного приватного права, правосуддя та адвокатури став Олександр Янович Рогач. Семеро викладачів юридичного факультету стали доцентами: Олександр Володимирович Білаш (кафедра міжнародного права), Степан Йосипович Литвин (кафедра міжнародного приватного права, правосуддя та адвокатури), Василь Васильович Манзюк та Олексій Васильович Фазикош (кафедра господарського права), Зоя Олександрівна Погорєлова (кафедра теорії та історії держави і права), Михайло Васильович Сийплокі (кафедри кримінально-правових дисциплін та міжнародного кримінального права), Роман Михайлович Фрідманський (кафедра конституційного права та порівняльного правознавства).

Надано вчених звань доцентів також фахівцям медичного, стоматологічного, хімічного факультетів, факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу, факультету інформаційних технологій, а саме: Олег Теодозійович Девіняк – доцент кафедри фармацевтичних дисциплін, Неля Миколаївна Маляр-Газда – доцент кафедри онкології,  Віталій Васильович Русин – доцент стоматології післядипломної освіти, Олеся Михайлівна Дюгованець,  Вікторія Вікторівна Зеліч – доценти кафедри міжнародного бізнесу, логістики та менеджменту, Іванна Петрівна Стерчо – доцент кафедри фізичної та колоїдної хімії, Олена Олексіївна Мельник – доцент кафедри програмного забезпечення систем.

Вчена рада також затвердила теми дисертаційних досліджень та надала дозвіл на наукове керівництво, затвердила список рекомендованих до друку видань.

Чергове засідання призначили на 22 грудня.

Медіацентр УжНУ

27 листопада 2015р.

Теги: УжНУ, військова підготовка

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини