УПЛ. 14-й тур. "Дніпро" на класі переміг "Говерлу" (ВІДЕО)

Дніпряни перервали серію світових з ужгородцями завдяки голам Матеуса і Селезньова.

УПЛ. 14-й тур. "Дніпро" на класі переміг "Говерлу" (ВІДЕО)

У «Дніпра» епохи Мирона Маркевича напрочуд непросто складаються відносини з «Говерлою» В'ячеслава Грозного. Три матчі в рамках чемпіонату України - три нічиї. Немов, начарував хтось. Хоча, звичайно, все набагато простіше: десь дніпряни, чий клас, звичайно, незрівнянно вищий, недооцінювали ужгородців та їх настрій на гру, а моментами фаворитам банально нещастило...

Природно, в неділю футболісти «Дніпра» збиралися перервати цю занадто миролюбну серію, а заодно порадувати себе і вболівальників після двох невдач поспіль (нічия з «Олімпіком» в чемпіонаті і розгром від «Сент-Етьєна» в Лізі Європи). Навіть за відсутності травмованих Ротаня і Федорчука господарі вважалися незаперечними фаворитами матчу. І за справу взялися всерйоз зі звуком стартового свистка.

З перших хвилин «Дніпро» дуже міцно пресингував, затиснувши «Говерлу» на її половині поля. Але, як кажуть, найшла коса на камінь: гості, якими гучно командував їхній тренер, з атаками більш майстровитих суперників справлялися без особливих проблем - так би мовити, в робочому порядку, блокуючи потенційно небезпечні удари і перехоплюючи численні передачі в свою штрафну.

Ну і голкіпер закарпатської команди демонстрував надійність. Рудько в цей вечір - це просто Містер Спокій. Принаймні, по першому тайму на його адресу можна говорити тільки компліменти. Треба зіграти на виході - виходив і грав, треба підказати щось партнерам - не мовчав, а ще - кілька разів реально виручив. На 19-й хвилині зреагував на щільний удар Селезньова, а незадовго після перерви вивудив під штангою м'яч після спроби надзвичайно активного Томечека, який змістився з правого флангу, проник в штрафну і сильно пробив з лівої в ближній кут.

При цьому треба віддати належне вихованцям Грозного: вони не тільки впевнено і вельми грамотно оборонялися, але і, за першої можливості, робили контратакуючі спроби. Набіги «синіх» на половину поля «Дніпра» були, звичайно, нечисленними, але, приміром, ще в дебюті мало не трапився вихід Хльобаса один на один з Бойком. Якби не включився Дуглас, то у «Дніпра» могли виникнути великі неприємності.

Загалом, з кожною хвилиною цього ненудного матчу все чіткіше формувалась думка про те, що «Дніпро» знову ризикує не дорахуватися очок. І лише після перерви з'ясувалося, що запалу ужгородців на весь матч не вистачить.

«Дніпро» у другому таймі ще більше посилив тиск завдяки появі Лучкевича, та й Фортуна цього разу взяла сторону підопічних Маркевича, посприявши того, щоб вони вийшли вперед. Адже епізод на 52-й хвилині, в принципі, серйозної загрози в собі не таїв: після удару Матеуса приблизно з лінії штрафної Рудько на м'яч реагував і, безсумнівно, спіймав би його, якби не рикошет від ноги Лутханова, дезорієнтував воротаря. Артем в останній момент перегрупувався і стрибнув в потрібну сторону, але все ж не встиг.

1:0 - «Дніпро» повів, і, що важливо, навіть не думав зменшувати обороти. А оскільки суперники тепер змушені були сміливіше йти вперед, то у підопічних Маркевича стало виникати більше можливостей для швидкісних атак. І незабаром всі крапки над «i» було розставлено. Безус пошустрить на правому фланзі, розправившись з двома опонентами і прострілив у штрафну на Селезньова, а той з другої спроби (першу йому зіпсував захисник) пробив без шансів для Рудька.

Подальший хід матчу особливого інтересу вже не виявляв. Спроби «Говерли» відіграти хоча б м'яч не вражали (якщо не брати до уваги дальній удар Ряшка поруч зі стійкою вже в компенсований час гри). «Дніпро» у свою чергу вже атакував не так агресивно, але, як і раніше, із завзяттям. І треба сказати, що господарі мали всі шанси, щоб довести рахунок до більшого. Але зробити це не дозволив Рудько, який відбив два удари Селезньова з меж штрафного майданчика. Втім, «Дніпру», щоб повернутися на третє місце в турнірній таблиці, цілком вистачило і двох голів.

ДНІПРО - ГОВЕРЛА 2: 0

Голи: Матеус (52), Селезньов (62).

Дніпро: Бойко, Чеберячко, Томечек, Папа Гуей, Дуглас, Андерсон Піко, Данило Соуза (Лучкевич, 46), Безус (Зозуля, 77), Бруну Гама, Матеус (Едмар, 72), Селезньов.

Говерла: Рудько, Люлька, Кутас (Гавриш, 60), Ягодінскіс, Цуріков, Кузик, Гемега, Ал.Савченко (Ряшко, 66), Лухтанов, Сергійчук (Хобленко, 61), Хльобас.

Попередження: Данило (22) - Кутас (39), Цуріков (43), Лухтанов (46).

08 листопада 2015р.

Теги: Дніпро, Говерла

Коментарі

Шуфра 2015-11-09 / 01:44:23
Грозний злив за бабло черговий матч

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини