Москаль пояснив вихід з відпустки, в яку так і не пішов, потребою відреагувати на проблему, окреслену Петьовкою

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль радить деревообробникам звернутися до суду на уряд Арсенія Яценюка і вимагає звільнити чиновника фіскальної служби, що спровокував на Закарпатті конфліктну ситуацію, про яку у депутатському зверненні на адресу керівника Кабміну повідомив народний депутат Василь Петьовка. І навіть каже, що ситуацію спровоковано урядовцем навмисне, аби здискредитувати владу

Москаль пояснив вихід з відпустки, в яку так і не пішов, потребою відреагувати на проблему, окреслену Петьовкою

Голова ОДА Геннадій Москаль відкликаний із неоплачуваної відпустки на два дні й відбув до Києва в термінове відрядження. Головна причина відрядження – вирішення конфліктної ситуації, що склалася на Закарпатській митниці.

Таке достатньо недолуге виправдання піарам першого номера списка "БПП "Солідарність" в облраду (як голови ОДА і з використанням державних ресурсів) протягом вихідного дня попри заявлену з 12-го жовтня відпустку у відповідь на інформацію Закарпаття онлайн дала прес-служба Закарпатської ОДА.

Цього тижня митниця почала відмовляти у митному оформленні пиломатеріалів (обробленої деревини) по сертифікатах, виданих до 10 жовтня 2015 року. Такі дії зумовлені інформаційним листом директора Департаменту організації митного контролю та оформлення Державної Фіскальної Служби України С.Сьомки про те, що з 10 жовтня набирають чинності зміни до Закону України від 9 квітня 2015 року «Про особливості державного регулювання діяльності субʼєктів підприємницької діяльності, повʼязаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів».

У результаті на митницях утворилися черги із завантаженим обробленою деревиною транспортом, державний бюджет недоотримує заплановані від здійснення експортних операцій кошти, а підприємці зазнають збитків через зрив зовнішньоекономічних контрактів і готуються до акцій протестів. При тому, що всі вони мають «Сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених із них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій», чинні протягом 60 днів із моменту видачі.

Проблема виникла через те, що Кабмін України не розробив новий порядок видачі сертифікатів (на що законом передбачено три місяці), а Департамент організації митного контролю та оформлення ДФС України своїм листом заборонив митницям оформляти деревину за сертифікатами, виданими до 10 жовтня.

Саме у цьому контексті народний депутат Василь Петьовка у депутатському зверненні Яценюку розповів про корупційну схему викачування коштів з бізнесу у лісопереробній галузі.

-- У мене складається враження, що директор департаменту ДФС України С.Сьомка навмисно створив конфліктну ситуацію, –  заявив навздогін вже озвученій проблемі голова ОДА Геннадій Москаль. – Він мав від імені ДФС внести пропозиції в Кабмін для прийняття відповідної постанови, щоб не допустити подібних речей, а замість цього фактично заборонив митницям оформляти деревину (мова йде про оброблені пиломатеріали, а не кругляк). Хочу нагадати, що при режимі Януковича Сьомка  працював 1-м заступником голови Держмитслужби, тому підпадає під дію закону «Про очищення влади» й не має права працювати на держслужбі. Всупереч цьому він не тільки працює, але й створює своїми листами напередодні виборів конфліктні ситуації, щоб скомпрометувати владу.

Старий порядок видачі сертифікатів ніким не скасований і не оскаржений у суді, тому ці сертифікати є дійсними протягом 60 днів. З огляду на це я звернувся до начальника Закарпатської митниці з проханням негайно розпочати митне оформлення пиломатеріалів по сертифікатах, виданих до 10.10.2015р. Крім того, прошу голову Державної фіскальної служби України розглянути питання про звільнення С.Сьомки з посади на підставі вимог закону «Про очищення влади». А субʼєктам підприємницької діяльності нагадую про їхнє право звернутися з позовами до суду на Кабмін України та ДФС України щодо відшкодування завданих матеріальних та моральних збитків.

15 жовтня 2015р.

Теги: Василь Петьовка, пиломатеріпли, Генадій Москаль

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини