Збройний конфлікт у Мукачеві спровокували силовики – звіт парламентської ТСК

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради відзвітувала про події в Мукачеві Закарпатської області 11 липня.

Збройний конфлікт у Мукачеві спровокували силовики – звіт парламентської ТСК

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, яка розслідує збройний конфлікт, що трапився 11 липня в Мукачеві Закарпатської області, у своєму звіті заявила про те, що протистояння породив не тільки конфлікт бізнес-політичних угруповань, воно також було спровоковано діями правоохоронців.

Про це йдеться у звіті комісії Верховної Ради, що складається з народних депутатів України. Текст документа опинився в розпорядженні Сегодня.uа.

"У рамках розслідування окремої уваги і окремої правової оцінки вимагають дії осіб, які хоч і не брали безпосередньої участі у зазначеному збройному конфлікті, однак можуть бути причетними до його виникнення", - йдеться у звіті депутатів.

Слуги народу підкреслюють, що в даному випадку мова йде про конкуруючих між собою керівників політико-бізнесових угруповань Закарпатської області. Протиріччя між якими моги створити цей конфлікт.

Також у тексті звіту говориться, що до виникнення конфлікту можуть бути причетні керівники державних та правоохоронних органів, які могли бути втягнуті в протистояння і діяти на боці однієї з полтітіко-бізнесової угруповання.

"Брали безпосередню участь у злочинній діяльності, прикривали її, допускали злочинну бездіяльність, неналежним чином реагували на злочини, організували різні провокації протиправного характеру і інше", - написано в документі.

За словами авторів звіту, у депутатів є підстави вважати, що збройний конфлікт у Мукачеві був спровокований діями керівництва УМВСУ та УСБУ в Закарпатській області.

"Оскільки керівники і співробітники цих органів не тільки були проінформовані про зустріч представників ДУК ВПР" Првавий сектор "з народним депутатом України Ланьом М.І, а й брали участь в організації цієї зустрічі і її оперативному супроводі", - наголошується в звіті.

Причиною конфлікту слідча комісія називає з'ясування стосунків між основними політико-бізнесовими угрупованнями, які не поділили контрабандні потоки, що проходять через державний кордон на території області.

"Контрабанда була і залишається одним із ключових факторів, який визначає не тільки стан корупції та організованої злочинності, а також впливає на вчинення діяльності органів МВС і СБУ, перетворюючи її в багатьох випадках з правоохоронної у протиправну", - заявили депутати у своєму звіті.

18 вересня 2015р.

Теги: збройний конфлікт, провокація, звіт, силовики

Коментарі

толік 2015-09-19 / 12:51:26
Чому прокурори досі продовжують кришувати контрабанду? Контрабандисти, митники і прикордонники продовжують наповнювати прокурорську касу, яку тримає заступник прокурора Шімон.

відповідь дуже проста і дуже болюча - бо нашому люду це або по боку , або вигідно... і одне і інше погано, а у випадку ще й повного симбіозу бандюків і влади (як старої так і нової) - це взагалі п...ц!!!

до всіх. 2015-09-19 / 08:43:29
Цілком підтримую політолога,це сама істина,сама суть цього сценарію, перед виборами розіграти спектакль причетності до цього контробандного розподілу Балог,щоб скомпрометувати їх перед населенням краю,в той-же час взяти під жорсткий контроль потоки контробанди наповнити казну для проведення і протягування партій "солідарність""Удар" ну а з ними також потягти єксрегіоналів які розповзлись по різним партіям,Пацкан, Лунтік,Москаль повністю мають мрію загарбати сферу впливу на контробанду щоб спокійно переправляти частку доходу їх боссам на верх.Схема проста і всім понятна.До речі на сьогодні контробандний потік і виторг за нього подвоєния якщо не потроєний. Мілліарди Пороха і кулі в лоб в цьому році ще виросте на парочку дві мілліончиків.А ви йдіть і за їх подачку голосуйте далі за них,а потім пять років ридайте як погано жити,нічого не робиться і.т.д.

!!! 2015-09-18 / 22:43:29
Чому прокурори досі продовжують кришувати контрабанду? Контрабандисти, митники і прикордонники продовжують наповнювати прокурорську касу, яку тримає заступник прокурора Шімон.

Громадянин 2015-09-18 / 21:09:51
І шо далі?Прозвітували!!!А де покарання вказаних силовиків!!!???І чому решта керівників силових строктур сидить на своїх посадах та займається чорними справами!!!!???Ганьбаааа владі!!!!!!!!!!!!

політолог 2015-09-18 / 21:02:19


А до чого тут Мукачево, мова ж про контекст Закарпаття? Конфлікт тільки формально був у Муккчеві, а в ньому брали участь не мукачівці - Правий сектор з Ужгорода і загалом свалявський Блюк. А контрабандою на Закарпатті, особливо тепер, займаються Блюк (Свалява-Мукачево), Лунченко (Хуст), Пацкан (Хуст), Москаль (Чернівці) і їх київські покровителі. За ними стоїть президентська "Солідарність", у яку увійшли і УДАР (Пацкан), і "Народний фронт" (Лунченко, Москаль). Разом з владою співпрацює "Відродження" (Блюк-Ланьо). От вам і політико-бізнесові клани. І вони нині узурпують владу на Закарпатті і займаються кримінальними видами діяльності.


Читайте уважно документ 2015-09-18 / 16:33:22
А які це "керівники керуючих між собою політико-бізнесових угрупувань Закарпаття, протиріччя між якими могли зумовити цей конфлікт?" Чи часом не Балога і Блюк? Бо ж інших у Мукачеві просто нема :)

ужгородка 2015-09-18 / 16:06:00
Знову подвійні стандарти. Вчора у Раді всі бачили арешт одного фігуранта, в той час, як ГПУ зробило все для перешкодної в ечі другого (Клюєва, якщо хтось не пам'ятає). Після подій в Мукачеві усі, кому не лінь, поливали брудом ПС, а банда Ланя і досі на волі, силовики, які це спровокували, пішли на підвищення. Після смерті трьох нацгвардійців від розриву гранати заарештовано десяток людей і не обов'язково винних, винними їх назначено вже через кілька годин. А імен винних в смерті більше сотні л.дей на майдані мине знаємо досі. У цій країні колись буде правосуддя?

Іван 2015-09-18 / 15:36:16
Чому змінили лише керівників міліціі і СБУ? Чому жодних змін у прокуратурі?

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 5
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 2
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини